
Yıl Sonu Etkinliklerini İptal Ettiler.
ŞEHİT ZAFER SABANCI LİSESİ’NDEN “GAZZE KATLİMINA” TEPKİ
Pozantı Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi öğrencileri, bu sene sonunda yapmayı planladıkları mezuniyet töreni eğlencesini, israil’in Gazze katliamı nedeniyle iptal ettiler.
Öğrenciler, ayrıca mezuniyet eğlencesi için ayırdıkları parayı da Gazze’ye yardım olarak gönderdiler. Okul kütüphanesinde de öğretmenleriyle birlikte, buruk bir mezuniyet töreni yaptılar. Öğrenciler de, tüm dünyada gösterilen israil zulmüne sessiz kalmayarak, protesto eden ve milyonlarla, aynı tepkiyi göstererek “TEK YÜREK” oldular.
BİR BAŞKASINI DÜŞÜNMEK
Okul Müdürü Adem Yılmaz, Gazze katliamı ile ilgili olarak, aşağıdaki açıklamayı yaptı:
“Bir başkasını düşünmek, zindanımızın kapısını aralamak demektir sözünün ağırlığını yüreğinde hisseden herkesin, insanî bir sorumluluk olarak Gazze’deki soykırıma tepki göstermesi, soylu ve asil bir davranış olmaktadır. Kendi zindanımızı aydınlatmanın yolu da, mazlumlar için duyarlı olmaktan geçer. Öğrencilerimizden de bu duyarlılığı görmekten dolayı çok mutluyum.
Gazze’de adeta soykırım yaparak, kadın ve çocukları acımasızca katleden israil’in, kural tanımayan zulmüne tepki gösteren öğrencilerime, ayrıca teşekkür ediyorum. Yanı sıra, onların mezuniyet için biriktirdikleri paralarını da, Gazze’ye yardım olarak göndermeleri de çok asil bir davranıştır.” Dedi.
Gazze’yi protesto toplantısı, 12. sınıf öğrencisi İbrahim Ergin’in okuduğu öğrenci ve öğretmenler fazlası ile duygulandıran “Mescid i Aksa” Şiir’i ile sonlandı. ( Haber Merkezi)