1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Bir “TURGUT TEKİN” Vardı…

Bir “TURGUT TEKİN” Vardı…
Bu haber 11 Haziran 2017 - 11:05 'de eklendi ve 1.618 views kez görüntülendi.
  1. Yıl Pozantı Devlet Hastanesini Yaptıran Siyasi İdi.

Bir “TURGUT TEKİN” Vardı…

Tüm faniler için, kaçınılmaz olan gerçek, “ ECEL” ile buluşmaktır.Şüphesiz, bunun en güzeli ise, yatalak ve yatağa mahkum olmadan, “ GERÇEK” dünyaya yapılan yolculuktur.

Şair “ BAKİ” inin, meşhur bir deyimi olan, bu dünyadan, “ HOŞ SEDA” bırakarak gidenler, her zaman saygı ve sevgi ile hatırlanırlar. İnsana hizmet için, bir makama gelenler ise, bu anılar arasında, önemli yer tutarlar. Aşık Veysel’in sözü ile, “KENDİLERİ GİDER, ESERLERİ KALIR.” İşte, Turgut Tekin’inin bu dünyadan, “ HOŞ SEDA” bırakarak gidenler kervanında, önemli bir yeri vardır.

Ödünsüz, tavizsiz ve doğruluktan sapmadan, İnşaat Mühendisliği ile, başladığı hayatını, Doğru Yol Partisinden 1991 Genel Seçimlerinde, Adana 3. BölgedenSırada aldığı, 28 bin tercih oyu ve nüfus oranlamasına göre de, Türkiye 1’cisi olarak, 19. Dönem Millet Vekilliği yaptı.Katıksız bir SÜLEYMAN DEMİREL, hayranı idi. Tek çocuğuna, SÜLEYMAN adını vererek, bunu her platformda gururla telaffuz etmekten, büyük bir zevk duyardı. Aynı şekilde, bir dönemin ünlü siyasetçisi ve DEMİREL’in en yakınındaki isim olan, CAVİT ÇAĞLAR’ında en büyük hayranı idi.

SÜLEYMAN DEMİREL’in, 9.Cumhurbaşkanı olması sonrası, Turgut Tekin’inin de, siyasi hayatında da, değişim başladı. Demirel’in yerine, Doğru Yol Partisi Genel Başkanı olan, Tansu Çiller, Turgut Tekin’ini harcayan siyasetçi oldu.

Tekin’ini önce, kendisini haysiyet divanı başkanı yaptı. Ve O dönemde rakip olan, HÜSAMETTİN CİNDORUK’un, partiden kaydını sildirtti. Ve bir sonraki seçimde de, Turgut Tekin’i hiç seçilemeyecek bir olan, 10 sıradan, aday göstererek, siyasetin kaypak zemininde, Turgut Tekin’inin ayağına yer tutturmadı. Ve bu kaygan siyasette parti içi hiziplerin dışında olan, tavırları gibi, yüreği de, doğruluktan yana olan, Turgut Tekin’inin işini bitiriverdi.Merhum Tekin’inin, Millet Vekilliği hizmet dökümüne bir göz attığımızda ise, hep kalıcı eserlerin, mesleği gibi, inşaatçısı olduğu, hemen göze çarpar.

Karataş da ailesi adına, 20 Dönümlük arsa bağışlayarak, yaptırdığı dört yıllık Turizm Meslek Yüksek Okulu, Yumurtalık -Karataş arasında, Ceyhan nehiri üzerine yaptırdığı köprü ile, iki ilçe arasındaki salla yapılan, ulaşımı sona erdirmesi, pek çok camii projesini, hiç bir ücret almadan gerçekleştirmesi, Çukurova Üniversitesine, İlahiyat Fakültesi açılması konusundaki gayretleri, kendisinin halen yaşamakta olan, en büyük eserleri arasında yer alıyor.

Turgut Tekin için, Pozantı’nın her zaman ayrı bir yeri olmuştur. Halen eksiklikleri bulunan, 80. Yıl Devlet Hastanesini,İlçe ye kazandıran siyasetçi ise, yine Merhum Turgut Tekin olmuştur. Gazetemizin yayınlanmaya başladığı, 14 Temmuz 1999 tarihli ilk sayısında da, Turgut Tekin’inin bu sağlık eseri manşetimiz olmuştur.

Tanıdığımız onlarca siyasetçi arasında, “ FAKİR BABASI” olarak tanımlanan, Turgut Tekin, geçtiğimiz ay içeresinde, bir süreden beri çekmekte olduğu, hastalık sonrası, bu dünyadan göçüp gitti. İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığındaki cenaze töreninde, göze çarpan ise, Devlet Eski Bakanlarından ve Merhum DEMİREL’in, en yakınındaki isim olan, DYP’li oluşundan, hala ödün vermeyen, CAVİT ÇAĞLAR vardı.Bu örnek siyasetçinin, aramızdan ayrılışını ve bıraktığı eserleri kamuoyuyla paylaşırken, kendisini bir kere daha saygı ile yad ediyor, başta ailesi olmak üzere, sevenlerine baş sağlığı diliyor, günümüz siyasilerin den bazılarının da TURGUT TEKİN’i örnek almasını bekliyoruz.

Haber Tamer Ünal

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER