DOLAR39,2875% -0.11
EURO44,7841% -0.54
STERLIN53,1658% -0.45
FRANG47,7837% -0.45
ALTIN4.177,02% -1,41
BITCOIN105.657,080.08
Hayriye EroğluTÜM YAZILARI

BELEDİYE BAŞKANI  ALİ AVAN’DAN BAYRAMLAŞMA GİBİ İFTAR SOFRASI

Yayınlanma Tarihi :
BELEDİYE BAŞKANI  ALİ AVAN’DAN BAYRAMLAŞMA GİBİ İFTAR SOFRASI

Yüzlerce Pozantı’lı Biraraya Geldi.

BELEDİYE BAŞKANI  ALİ AVAN’DAN BAYRAMLAŞMA GİBİ İFTAR SOFRASI

Bir Mübarek Ramazan Ayı daha, tutulan oruç, yapılan iftarlar, kılınan Teravih Namazları ve sonrasında kutlanan, üç günlük Bayram ile sona erdi. Bu Ramazan Ayında ise, Pozantı’lı  toplumsal birlikteliklerde İLK’leri yaşadı. Belediye Başkanı Ali Avan  Ramazan boyunca, Pozantı’nın tüm mahallerinde ayrı -ayrı her akşam bir iftar yemeği verdi.  Son iftar yemeğini ise, Pozantı Merkezindeki “ ÇOK AMAÇLI KAPALI SEMT PAZARINDA” verdi. Yaklaşık bini aşkın vatandaş aileleri ve çocukları ile birlikte Belediye Başkanı Ali Avan’nın iftar konukları oldular.  Bu da bir “İLK” oldu. Nedeni ise, Pozantı Halkı ilk defa Kapalı Bir Semt Pazarında bir iftar yemeğinde biraraya gelmiş oldu.

KATILIMCILAR

Pozantı Kaymakamı İmran Demirel, Cumhuriyet Baş  Savcısı Hüseyin Kutay Umu,  İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Atçı, Pozantı İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi, diğer Kamu  Kurum görevlileri, bazı Muhtarlar, bazı  Belediye Meclis Üyeleri,  MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Cem Tutsoy, MHP Pozantı İlçe Başkanı Mehmet Kurtul,  Pozantı Ülkü Ocakları Başkanı  Kurtbey Uğur Avan, Türkgün Gazetesi Adana  Bölge Temsilcisi Yusuf Bozkurt İspaha ve Adana’dan gelen diğer davetliler, iftar sofrasının özel konukları oldular.

TEK -TEK DOLAŞTILAR

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı beraberinde Adana Ülkü Ocakları  İl Başkanı Cem Tutsoy ile  birlikte, iftar sofrasına katılanların tamamını masa- masa dolaşarak, hal- hatır sordular. Ramazanlarını kutladılar. Aynı şekilde Belediye Başkanı Ali Avan ve Eşi Ayşe Avan’da, tüm katılımcıların masasına giderek,  güzel bir ev sahipliği sergilediler.

KONUŞMALAR

İftar yemeği öncesi Kur-anı Kerim Tilaveti yapıldı. Pozantı ilçe Müftüsü İftar Duası yaptırdı. Pozantı Kaymamı İmran Demirel, Mübarek Ramazan Ayı ile ilgili bir konuşma yaptı. Ramazan Ayını ve Bayramı Kutladı. Belediye Başkanı Ali Avan’ı da, bu iftar organizasyonundan dolayı da tebrik etti. İftar yemeğinin son konuşmacısı ise, Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan oldu. Katılımcılara teşekkür etti. Bayramlarını da bu vesile ile kutladı.  Bir yıllık Başkanlık döneminde, şu anda hizmet vermekte olan Çok Amaçlı Kapalı Semt Pazarının, hizmet çeşitliliğinden bahsetti.  İnşattı devam etmekte olan fırın ve aşevinin, yaz ortasında hizmete gireceğini söyledi.

TOKİ’nin bir hayal olduğu dedikodusu yapanlara bir gönderme yaptı. “ Damadı ve oğlu müteahhit olandan, zaten TOKİ  yapması beklenemezdi. Yıllarca Pozantı’lıyı bu hayal ile oyaladı  şeklinde konuşarak, Mustafa Çay’ı isim vermeden eleştirdi.   TOKİ’nin taleplerinin alınacağını,  büyük bir olasılıkla Temmuz Ayında inşaatına başlanacağını söyledi.

“Biz hayal değil, hizmet üretiyoruz. Beni Belediye Başkanlık makamına uygun gören, Adana İl Başkanımız Sayın Yusuf Kanlı ve son kararı veren Bilge Liderimiz ve  Değerli Büyüğümüz Sayın Devlet Bahçeli’nin bir neferi olarak, çalışmalarıma devam edeceğim.  Sizlerle uzun süre birlikte olacağıma inanıyorum. Beni bu makama seçtiğiniz içinde teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

KUSURSUZ İFTAR SOFRASI

Çorba, et kavurma, pilav, ayran, tatlı ve hurmadan oluşan  iftar yemeği,  bini aşkın konuklara aksamasız bir şekilde Belediye Personelince  kusursuz  şekilde iftarların açılması sağlandı.  Yapılan anonsla, Çok Amaçlı Kapalı Semt Pazarının iki ayrı giriş- çıkış yerinde de, çocuklara ve bayanlara hediyeler verileceği duyuruldu. İftar sofrasını davetlilerin terk etmesi ise, yaklaşık yarım saati aştı. İftar çıkışında Pozantı sokakları, çocukların aldıkları hediyelerin de  mutluluğu içerisinde neşeli ve şen sesleri ile, adeta bir bayram havası içerisinde sona erdi.

BÜYÜK SEVGİ

Pozantı Belediye Başkanlığına seçilişinin, bir yılını henüz doldurmuş olan Ali Avan ve eşi Ayşe Avan’a,  vatandaşların ve çocukların gösterdikleri sevgi de, abartma değil, samimiyet ve duygu hakim idi.Kadınların Ayşe Avan’a sarılışları, adeta bir kardeş,  abla,  ana sevgisini yansıtıyordu. Başkan  Ali Avan’nın çevresindeki çocuklar ise, Başkana sarılmak isteyen büyüklerine imkan vermiyordu. Bu tablonun gösterdiği ise, karı -koca Avan’ların tüm Pozantı’lılarının gönüllerini daha bir yıl içerisinde  sevgi ve saygı ile feth ettiklerinin  samimi bir fotoğrafı oluyordu.  ( Haber. Yorum ve Fotoğraflar Hayriye Eroğlu)