1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BELEDİYE BAŞKANI ALİ AVAN’NIN “TOKİ” ZAFERİ

BELEDİYE BAŞKANI ALİ AVAN’NIN “TOKİ” ZAFERİ
Bu haber 15 Haziran 2024 - 9:30 'de eklendi ve 158 views kez görüntülendi.

Çay  Yıllardır Hayal Olarak Hep  Gündem Tutmuştu…

 BELEDİYE BAŞKANI ALİ AVAN’NIN “TOKİ” ZAFERİ

Pozantı’nın da, en önemli toplumsal sorunlarından başta geleni “ TOKİ”dir.

Geçmiş dönemlere baktığımız da, TOKİ’nin  hep siyaset malzemesi yapıldığını görürüz.  Üç dönem için seçilen  Belediye Başkanlığını, 2.5 dönemde tamamlayan Eski Başkanı Mustafa Çay,  TOKİ’yi hep  siyasi bir vaat olarak gündemde tuttu.  Vatandaşların hayali ile oynadı. 2009 yılında seçildiği ilk dönem belediye Başkanlığı sırasında da Pozantı’da 10 katlı yapılaşmaya da ruhsat ve izin veren de, yine Eski Başkan Mustafa Çay oldu. Devamında da çok katlı dikey yapılaşma Pozantı’da boy gösteremeye başladı.

GÖZ ÖNÜNE ALINMADI

Çay’ın, dikey yapılaşma adı altında başlattığı  çok katlı konutlarda ise,  geleceğe dönük hiçbir sosyal ihtiyaç göz önüne almadı.  Koskoca binaların, alt katındaki işyerlerini kaldırımlarla bitiştirdi. Otopark diye bir ihtiyacı göz önüne bile almadı.  Yanı sıra da, betonlaştırdığı Pozantı  Merkezinde de, yeşil alan diye bir değere hiç önem vermedi. Gelişi- güzel yaptığı çocuk oyun alanları ise, ana yollara çok yakın olması nedeni ile, hep tehlike arz etti.  2.5 dönemlik Belediye Başkanlığında, bir kapalı otobüs durağı bile yapmadı.

ARSA YOK

İkinci Başkanlık dönemi olan 2014 /2019 yılları arasında ise, Ak Parti ile hep kavgalı oldu. TOKİ’yi ise, hayal olarak hep  gündemde tuttu. Ak Parti’nin o dönem  Adana Millet Vekillerinden Fatoş Gürkan Zopçuk’un, “ Belediye Yer Versin. TOKİ’yi Hemen Başlatırız” şeklindeki açıklamasına ise cevaben, “Şu anda Pozantı’da TOKİ’ye tahsis edilecek bir alan yok” şeklinde baştan savma bir cevap vermekle  yetindi.

SONUCA GİDİLMEDİ

Çay’ın, 5 Ağustos 2016’da  feto iltisaklı olarak tutuklanması sonrası, iki yıl ayrı kaldığı bu süre zarfında,  Pozantı Belediye Başkanlığı görevine önce Kayyım olarak atanan, sonrasın da da  Belediye Meclisince  Pozantı Belediye Başkanı seçilen M. Sami Baysal’da, TOKİ’yi hayal vaadi olarak hep gündemde tuttu.  Göstermelik talep formları aldı. Ama sonuca giden bir çalışmada bulunmadı.

VAAT OLARAK KALDI

Pozantı Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Çay’ın, Cumhur İttifakından en güçlü olarak seçildiği 2019 / 2024 yılı Belediye Başkanlığı döneminde ise, TOKİ kelimesini doğru dürüst telaffuz bile etmedi. Seçime çok kısa bir süre kala, TOKİ’yi yine hayal olarak Pozantı’lılara vaat etti.  YRP’den Pozantı Belediye Başkan Adayı olarak girdiği ve seçilemeyeceği kesin belli olan 31 Mart 2024 seçimlerin de  ise, TOKİ Çay’ın yine bir hayal vaadi olarak kaldı.

ALİ AVAN FARKI

Pozantı Belediye Başkanlığına, Cumhur İttifakının adayı olarak katılan ve dört ay gibi kısa bir sürede, Belediye Başkanlığını kazanan MHP’li  Ali Avan,  seçim süresi boyunca,  vaat ettiği  hizmetlerin başında TOKİ  hep yer aldı.

Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra, hızlı bir şekilde çalışmalarını başlatan Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, söz verdiklerinin arasında en önemli olan TOKİ ile ilgili olarak,  Ankara bazında  görüşmeleri başlattı.  Yaptığı girişimleri de, kısa sürede  hayata geçirdi. Aranan arsa hemen bulundu. Orman İşletmesine ait, 32 Dönümlük tomruk deposunun TOKİ alanı için uygun olduğu onaylandı. Geçğitimiz günlerde de,  Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli Pozantı’ya geldi. Pozantı Kaymakamı Ekrem Güdek, Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Necati Şen, MHP Pozantı İlçe Başkanı Mehmet Kurtul ve Pozantı Orman İşletme Müdürü Bekir Demir, orman deposunun bulunduğu alanda topluca bir incelemede bulundular. Olumlu karar aldılar. Bu gelişme ile ilgili olarak,  Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

TEMEL EYLÜL’DE

“TOKİ ile ilgili kamulaştırma çalışmaları artık başlamıştır. Orman deposu alanı “ TOKİ” Başkanlığına devir edilecek olup,  en kısa zamanda da talep formları  Belediyemizce Pozantı’lılara dağıtılacaktır. Allah’ın izni ile, bizim düşüncemiz EYLÜL 2024’de temel için ilk kazmayı vurdurmak olacaktır. Ancak, iş ve işlemler ne kadar sürer onu bilemiyorum. İnşallah  en kısa zamanda TOKİ yapım çalışmalarına başlayıp, Pozantı’lı vatandaşlarımızı yeni  evleri ile buluşturacağız. Pozantı’lılara da, Hayırlı ve Uğurlu Olsun” dedi.

TAKDİR EDİLİYOR

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan’nın, “TOKİ”  Sorununu çözmek için başlattığı ve kısa sürede hayat buldurduğu, böylesi önemli bir toplumsal sorunu çözümlendiriyor olması da,  Pozantı Halkı tarafından takdir ve sevinçle  karşılanmaya başladı.  

SORUMLUSU ÇAY

Bilindiği gibi, TOKİ konusunda en fakir yerleşim yeri Pozantı’dır. Niğde’nin Çamardı İlçesinde 4’cü etap TOKİ konutları, nerede ise bitmek üzere. Niğde’de TOKİ’nin başka önemli yatırımları da var. Pozantı’nın bugüne kadar TOKİ fakiri olmasının en önemli nedenlerinin  ve sorumlularının başın da ise, Pozantı Belediye Eski Başkanı Mustafa Çay olup, Pozantı’lının bugüne kadar TOKİ konutlarına kavuşamıyor olması ise, Eski Başkan Mustafa Çay’ın geliş -güzel hizmet anlayışının  yaşanmakta olan bir eseridir.  ( Yorum Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER