BIST 100
10.839,15 -1,28%
DOLAR
42,4446 0,18%
EURO
48,8583 -0,17%
GRAM ALTIN
5.507,32 -0,85%
FAİZ
39,68 0,25%
GÜMÜŞ GRAM
66,88 -2,83%
BITCOIN
82.259,00 -5,67%
GBP/TRY
55,3795 -0,14%
EUR/USD
1,1506 -0,19%
BRENT
62,35 -1,63%
ÇEYREK ALTIN
9.004,01 -0,85%
Adana Açık
Adana hava durumu
28 °

ÇETİN: KADINLARIMIZ BAŞIMIZIN TACI

ÇETİN: KADINLARIMIZ BAŞIMIZIN TACI

ATATÜRK KADIN YAŞAM KÖYÜ FABRİKA GİBİ

 ÇETİN: KADINLARIMIZ BAŞIMIZIN TACI

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nde, kadınlar için açılan 10 ayrı kursu ziyaret ederek, kursiyerlerle sohbet etti.

Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nün Türkiye’de yapılan ilk kadın kompleksi olduğuna dikkat çeken Başkan Soner Çetin, “Bu projemizi hayata geçirirken, özellikle şiddet gören ve sahipsiz kadınlarımızın barınacağı, çocuklarını kreşe göndereceği, kendilerine iş imkanı için kursların açılacağı, kütüphanesi ve diğer hizmetleriyle kadınlarımıza sahip çıkan bir hizmet olarak düşündük. Kısa sürede 10 dalda kurslarımız başladı ve kursiyerlerimiz, ekonomisini kazanabileceği becerileri öğreniyorlar. Önümüzdeki günlerde bu kurs sayılarımız artacak” dedi.

 Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nde, şiddet gören kadınlara psikolojik destek verecek bir psikoloğun ve hukuki haklarını öğrenebileceğini bir nöbetçi avukatın da görev yaptığını belirten Başkan Soner Çetin, “Şiddet gören ve sahipsiz kadınlarımızın sığınabileceği komplike bir tesis kazandırdık. Burada, kadınlarımızın haklarını savunabilmesi için nöbetçi avukatımız, kadınlarımızın ve çocuklarına psikolojik destek verecek psikoloğumuz da sürekli görev yapacak. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için onları meslek sahibi yapmak, çocuklarının bakımı ve eğitimi için kreş ve kütüphanemiz de hizmet vermektedir. Burada kadınlarımız meslek sahibi olacaklar ve kendi kazançlarını sağlamak için imkan bulabilecekler. Kursta gördüğüm kadarıyla tüm kadınlarımız mutlu. Bu da bizim en büyük sevincimiz. Bugün ahşap oyma, bakır işleme, kilim ve halı dokuma, rölyef, mefruşat, ebru, kağıt katlama, butik, pastacılık, bilgisayarlı nakış eğitimi dallarında açılan kurslarımız, önümüzdeki günlerde çeşitlenerek artacak” diye konuştu.

 Çukurova Belediyesi’nin açtığı kurslarda eğitim gören kadınlar ise ahşap oyma, bakır işleme, kilim ve halı dokuma, rölyef, mefruşat, ebru, kağıt katlama, butik, pastacılık, bilgisayarlı nakış eğitimi kurslarından memnun olduklarını belirterek, “Bize bu imkanı sağlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür ederiz” dedi.

Haber: Merkezi

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?