
GAZETECİLERDEN BAŞKAN AVAN’A DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ
Geçtiğimiz hafta Belediye Başkanı Ali Avan’a, makamında bir ziyarette bulunduk. Doğum gününü kutladık. Pozantı’nın Kurtuluş Yıldönümü olan 25 Mayıs 2025’de düzenlediği, SEFO konserindeki meydanı dolduran binlerce kişinin, telefonlarının ışıklarını yakarak bozkurt işaretiyle kendisine gösterilen sevginin fotoğrafını hediye ettik. Yine o muhteşem gecenin sabahına yetiştirdiğimiz Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinin birinci sayfasının fotoğrafını da, çerçeveleterek kendisine hediye ettik. Mutlu oldu. Teşekkür etti.
BAŞLIK -BAŞLIK HİZMET
Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan’la devam ettirdiğimiz sohbette, kendisi Pozantı’ya yaptığı çalışmaları başlık- başlık olarak, bizle aşağıdaki şekilde paylaştı:
MECBUREN DURDURDUK
“Akçatekir ve Pozantı’da ASBETSLİ su boruları tamamen kaldırılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği, Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin bizzat takibi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının oluru, İlbank ve Pozantı Belediye Başkanlığının katkılarıyla yapımına başlanan, Kanalizasyon ve İçme Suyu hattının yenilenmesi çalışmaları başlatıldı. Bu nedenle sokakların kazılacak olması dolayısıyla Pozantı Belediyesi olarak, Akçatekir’deki kilitli parke taşı ve asfalt çalışmalarını durdurduk. Vatandaşlarımızdan hoşgörü bekliyoruz. 2026 yılında da döşenecek parke taşının hazır. 26 Kilometrelik sathi kaplama yapılacak olup onunda asfaltı hazır.”
GENÇLİK MERKEZİ VE KÜTÜPHANE
Belediye Başkanı Ali Avan 17 Aralık 2025 Çarşamba gün, Çok Amaçlı Gençlik Merkezi ve Kütüphanenin 30 Milyon Liralık yapım ihalesinin açılacağını, 2026 Haziran’ında da Gençlik Merkezinin hizmete gireceğini söyledi.
YÜZME HAVUZU
Başkan Avan, Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun da kullanıma hazır hale geldiğini, Gençlik Spor İl Müdürlüğünce, yer teslimi yapılmasını beklediklerini belirtti.
KAPALI PAZAR YERİ
Belediye Başkanı Ali Avan, botanik parkın kullanım araçlarının eskidiğini, yanı sıra belli saatlerden sonra birilerini tarafından, değişik amaçlar için kullanıldığını, mahalle halkının da bundan rahatsız olduğunu, bu parkın kaldırılması için kendisine dilekçeyle müracaatta bulunduklarını belirtti. Ayrıca geçmiş yıllarda da iki kişinin burada birbirlerini bıçaklayarak cinayete sebep olduklarını söyledi. Bu amaç dışı kullanım nedeniyle, parkın iptal edileceğini, yerine kapalı semt pazarı yapılacağını belirtti. Buradaki ağaçların da, başka parkalara taşınarak değerlendireceklerini ifade etti. Belediye Başkanı Ali Avan, kısa başlıklarla yaptığı bu çalışmaların açılışlarının ise, bahar ayı içerisinde olacağını da sözlerine ekledi.

