1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

HIZLI TREN HIZ KESTİ

HIZLI TREN HIZ KESTİ
Bu haber 19 Eylül 2022 - 10:39 'de eklendi ve 603 views kez görüntülendi.

 CHP Milletvekili Sordu. Bakan Yanıt Verdi…

HIZLI TREN HIZ KESTİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Karaman üzerinden Ulukışla ilçesine uzanan Yüksek Hızlı Tren Projesinin, Ulukışla’dan sonraki Adana ve Mersin güzergâhıyla ilgili çalışmaların, hangi aşamada olduğunun açıklanması için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. 

CHP Milletvekili Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Adil Karaismailoğlu, Yüksek Hızlı Tren projenin Ulukışla’dan sonraki kısmı için, “Yüksek Hızlı Tren” değil, “Hızlı Tren Projesi” ifadesini kullandı. Bakan, Hızlı Tren Projesinin Ulukışla ve Yenice arasındaki kesimi için, proje kapsamındaki çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, şu soruların yanıtlanmasını istedi:
“Konya ve Karaman üzerinden Niğde’nin Ulukışla ilçesine uzanan Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında, projenin Ulukışla-Mersin ve Ulukışla-Adana güzergahlarının yapımına ne zaman başlanacaktır?

Ulukışla-Adana Yüksek Hızlı Tren Güzergahı, mevcut tren yolu güzergahıyla paralel mi olacaktır?

Ulukışla-Adana yüksek Hızlı Tren hattıyla ilgili olarak, bu güzergah üzerinde kamulaştırma çalışmalarına başlanmış mıdır?

Kamulaştırma çalışmalarında, hak sahiplerine ödenecek miktar neye göre belirlenecektir?

Niğde merkez neden hiçbir yüksek hızlı proje kapsamında yer almamaktadır?”

 CHP Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Adil Karaismailoğlu, Ulukışla, Mersin, Yenice ve Adana’ya uzanmakta olan demiryolu hattının, Ulukışla-Yenice kesimini içeren, Aksaray-Ulukışla-Yenice Hızlı Tren Hattı İnşaatı İşinin, ihalesine ilişkin iş ve işlemlerine yönelik sürecin devam ettiğini açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, Aksaray-Ulukışla-Yenice Hattının, mevcut güzergah ile yer -yer paralel seyretmekte olduğuna işaret ederek, demiryolunun standardının yükseltilmesi çalışması kapsamında, eski güzergahtan ayrı seyrettiği kesimlerin de bulunduğunu anlattı.  Bakan Karaismailoğlu, proje kapsamındaki kamulaştırma işlemlerinin ise,2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu kapsamında yürütüleceğini vurguladı.

BU KADAR MI ZOR?

Adana- Kayseri – Adana -Konya arasında, günlük ve karşılıklı olarak sefer yapmakta olan,  Erciyes ve Toros Ekspreslerinin, Adana’ya varış saatlerindeki zaman uyumsuzluğu, vatandaşları ekonomik açıdan önemli ölçüde  zorlamaktadır.

ERCİYES

Erciyes Ekspresinin Adana’ya saat 13.00 sularında varıyor olması nedeniyle, başta hastaneler olmak üzere, diğer kurum ve kuruluşlarda işlerinin takip için Adana’ya gelen vatandaşlar, bu zaman yetersizliği nedeniyle mağdur olmakta ve aynı gün evlerine geri dönüş yapamamaktadırlar.

TOROS

Bir diğer zaman uyumsuzluğu ise, Toros Ekspresinde yaşanmaktadır.  Bu trenin de, Adana’ya saat 23.00 civarında varıyor olması ve bu saatte, toplu ulaşım araçlarının çalışmıyor olması nedeniyle, vatandaşlar mecburen taksileri tercih etmekte olup, bu da kendileri için önemli bir maddi külfet teşkil etmektedir.

BEKLENTİ

Toplu ulaşımın ekonomik yönden vazgeçilmezi olan tren seferlerinin, vatandaşların lehine olabilecek bir şekilde düzenlenmiyor olması ise, büyük bir merak konusu olmaya devam etmekte olup, biran önce uygun zaman ayarlaması yapılması bekleniyor ( Basın Bürosu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER