BIST 100
11.165,85 -0,15%
DOLAR
41,3052 0,09%
EURO
48,8651 0,20%
GRAM ALTIN
4.873,54 0,34%
FAİZ
39,71 0,18%
GÜMÜŞ GRAM
55,55 0,40%
BITCOIN
116.467,00 0,70%
GBP/TRY
56,3599 0,16%
EUR/USD
1,1827 0,12%
BRENT
67,95 -0,76%
ÇEYREK ALTIN
7.968,23 0,34%
Adana Parçalı Az Bulutlu
Adana hava durumu
26 °

Kaymakam Soylu’dan “BÜYÜKBAŞ” Dağıtımı

İÇ SAFYA

 

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Kaymakam Soylu’dan “BÜYÜKBAŞ” Dağıtımı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Genç Çiftçilere hibe projesi kapsamında, Pozantı'lı hayvan besicilerine, 40 adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı. Pozantı Kaymakamı Mehmet Soylu ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Olguner tarafından, besicilere teslim edilen Büyükbaş Hayvan dağıtımı, büyük bir takdir ve sevinçle karşılandı.

Pozantı Kaymakamı Mehmet Soylu, teslim töreni dolayısıyla yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“ Genç Çiftçilerimizi destekleyerek, bölgemizin kendi hayvansal ürün ihtiyacını, kendi karşılar hale gelmesi için, çalışacağız. Dağıtılan her büyükbaş hayvanda, TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI olduğu göz önüne alınarak, çiftçilerimizin dağıtılan bu büyük baş hayvanlarımıza, göz bebekleri gibi bakacağına inanıyoruz. Proje yararlanıcısı, genç çiftçilerimize, kişi başına beşer adet olmak üzere, toplam 40 adet Büyükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirdik. Tarım ve Orman Bakanlığımızın bu destekleri ile, genç nüfusun istihdamını kırsalda, büyük ölçüde sağlanmaya başlanmıştır” dedi.

DAĞITIMA DEVAM

Kaymakam Mehmet Soylu, üreticilere yapılan diğer destek yardımları ile ilgili olarak da, şunları söyledi:

“ Tarım da, sürdürüle birliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal da, genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki, tarımsal üretime yönelik projenin, desteklenmesi ana hedefimizdir. Pozantı İlçemizde, 2018 yılı genç çiftçi projesi desteklemesi kapsamında, 1 kişiye, ana arı ve arı sütü üretimi, 3 kişiye arı yetiştiriciliği ve bal üretim katkısı, 8 kişiye büyükbaş sığır yetiştiriciliği, 2 iki kişiye küçük baş koyun yetiştiriciliği 2 kişiye mantar yetiştiriciliği, 1 kişiye çilek yetiştiriciliği 2 kişiye örtü altı sebze yetiştiriciliği olmak üzere toplam 19 çiftçimize destekleme yardımı yapılmıştır” dedi.

Haber: Hayriye Eroğlu

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?