1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

NURİ AKKAYA: “GÖREV VERİRLERSE KABUL EDERİM

NURİ AKKAYA: “GÖREV VERİRLERSE  KABUL EDERİM
Bu haber 24 Haziran 2024 - 7:51 'de eklendi ve 123 views kez görüntülendi.

Belediye Başkan Adaylığı kendisine Verilmedi:  

NURİ AKKAYA: “GÖREV VERİRLERSE  KABUL EDERİM”

Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinin aralarında bazı Büyükşehirler de olmak üzere, çok sayıda Belediye Başkanlıklarını ve Meclis Üyeliklerini alması, örgüt içerisinde arayışları ve hareketliliği başlattı.

POZANTI

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Adana İl Genelin de en dikkat çekici seçim sonucu Pozantı da yaşandı. CHP Örgütü son yıllardaki en büyük siyasi değişimi gerçekleştirdi. 15 Meclis Üyeliğinden, büyük bir sürprizle sekizini aldı. Cumhur İttifakını geride bıraktı.  Yerel de iktidar oldu.  Ama Belediye Başkanlığını ise, 105 oy gibi az bir farkla Cumhur İttifakına kaptırdı.    Cumhuriyet Halk Partisi, Adana’nın diğer İlçelerinin büyük bir bölümünde ise, hem Belediye  Meclis Üyeliklerini, hem de  Belediye Başkanlıklarını da kazandı.

DEĞİŞİM

Pozantı da Belediye Başkanlığının kaybıyla  alınan bu sonuç, İlçe  Örgütü içerisinde arayışları başlattı.  Geçtiğimiz Mayıs Ayı içerisinde, Pozantı da yapılan CHP İlçe Danışma Kurulu Toplantısında, dikkat çekici bir konuşma yapan  CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Kadın Kollarının mutlaka yenilenmesini, Gençlik  Kolları üye sayısının artırılarak kongreye gitmelerini, üzerine basa- basa vurguladı. Mevcut CHP İlçe  Yönetiminin ise, şimdilik İlçe  Başkanlığına atanan Fahri Çay’la, devam edeceğini söyledi. CHP Pozantı  Kadın Kolları,  İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’nun bu önerisini yaptığı kongre ile yerine getirdi.  Yapılan seçimde de Aynur Ayhan Kadın Kollarının, yeni Başkanı olarak çalışmalarını başlattı.

ARAYIŞ

 Pozantı CHP Örgütünde belli isimler, bir İlçe Başkanı arayışı içerisine  girdiler.  Örgütü toparlayabilecek deneyimli ve sosyal demokrat geçmişi olan, bir isim için çalışmalarını  başlattılar. Giderek dalga -dalga yayılan bu arayışta, bazı isimler gündeme geldi ise de, net bir isim üzerinde  henüz fikir birliğine varılamadı

DAVET

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal, Pozantı siyasetinin deneyimli ve aile boyu geleneğinden sosyal demokrat olan, iş insanı ve önceki dönem Pozantı’nın CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nuri Akkaya’ya ile, Pozantı siyasetini görüşmek üzere, kendisini büromuza davet etti. Sayın Nuri Akkaya bu davetimize, “Tatlı yiyelim. Tatlı konuşalım” şeklindeki bir espri ile, bir kutu baklava ile icabet etti.

SOHBET

İş insanı ve  sosyal demokrat kimliğinden ödün vermeyen, Nuri Akkaya ile yaptığımız sohbette Pozantı siyasetinin derinliklerine inme fırsatı yakaladık. Kendisinin  31 Mart 2024 seçimlerinde, neden  Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmediğinin nedenlerini  konuştuk. Akkaya, bu sohbetimizin çok önemli bazı bölümlerinin yazılmamasını, nedeninin ise bunun Cumhuriyet Halk Partisi Örgütünü olumsuz etkileyeceğini belirtti. Ama, başlıklarla da  aşağıdaki mesajları verdi:

 KÜS DEĞİL, KIRGINIM

“31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Pozantı Belediye Başkanlığı için Aday Adayı oldum. Son ana kadar da,  aday olacağımı düşünüyordum. Ancak  bu beklentim karşılık bulmadı. Beni, biri ve birileri aday göstertmedi.  Bu sunuca rağmen, ben partime küs değilim. Ama birilerine kırgınım. Ben görev istedim vermediler. Başkanlığa Adayım dedim vermediler. Bu olumsuzlukla ilgili olarak, bazılarına sivri uçlarım var. Ama kimseye batırmıyorum. Kimseyi kırmak gibi bir düşüncem yok. Kendimle yalnız kaldığımda, biri ve birilerinin  bana yaptıkları   çok zoruma gidiyor.  Ama bütün bunlar, benim partimden ayrı düştüğüm veya düşeceğim anlamında yorumlanmasın.  Benim ve bizim aile boyu olarak,  geçmişten gelen sosyal ve siyasi bir kültürümüz  var. Bundan asla  ayrı düşemeyiz. Ben Başkan Adayı olarak, elimi taşın altına sokmak istedim. Ancak bana bu imkanı vermediler. Şimdi ise,  birilerinin  karşısına çıkıp, görev talep etmiyorum. Ama görev verilirse de, “ HAYIR” demeyeceğim kesinlikle biline. Ben her zaman içinde, partimin yanında olmaya devam edeceğim.” Dedi.  

MECLİS ÜYELİĞİ

Sosyal demokrat iş insanı Nuri Akkaya ile yapılan sohbette, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal, kendisine geçmiş dönem Belediye Meclis Üyeliğinde yeterli bir şekilde etkili olmadığını sordu? Akkaya’nın cevabı ise, aşağıdaki gibi oldu:

“Bu konudaki sorunuz gayet yerinde. Biz dört CHP’li Belediye Meclis Üyesi olarak, sayısal azlığımızdan dolayı, Belediye Meclis Toplantılarında karar belirleyici olamadık. Elimizden gelini yaptık. Ama önerilerimiz kabul görmedi. Belediye Başkanı Mustafa Çay, muhalefet partilerini dikkate almadı. Önerilerimizi geçiştirmekle yetindi. Bu matematiksel durum da zaten bizim Meclis Üyeliğimizde, verimli olmadığımızın net bir sonucu oldu.” dedi.

GİTMEDİM

Deneyimli iş insanı ve CHP’li siyasetçi Nuri Akkaya’ya, bir diğer sorumuz ise, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeydan Karalar’ı, ziyarete gidip- gitmediği ile ilgili oldu. Akkaya bu konu ile ilgili olarak da aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Ben,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ı  tekrar  seçilmesi sonrası, telefonla arayarak tebrik edip başarılar diledim. Ama makamına henüz gitmedim. Önümüzdeki günlerde ise, bir randevu alarak ziyaretine gideceğim’ Şeklinde konuşarak sohbetimizi noktaladık.

Özel Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER