BIST 100
11.165,85 -0,15%
DOLAR
41,2815 0,09%
EURO
49,1287 0,32%
GRAM ALTIN
4.893,08 0,01%
FAİZ
39,71 0,18%
GÜMÜŞ GRAM
55,66 -1,42%
BITCOIN
115.977,00 -0,79%
GBP/TRY
56,6358 0,60%
EUR/USD
1,1896 0,24%
BRENT
68,22 -0,38%
ÇEYREK ALTIN
8.000,19 0,01%
Adana Açık
Adana hava durumu
27 °
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDEN HER GÜN 4 BİN 200 KİŞİYE SICAK YEMEK

YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDEN HER GÜN 4 BİN 200 KİŞİYE SICAK YEMEK

thumbnail_021A3301

YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDEN HER GÜN 4 BİN 200 KİŞİYE SICAK
YEMEK

Yüreğir Belediyesi, Aşevinde kişiye özel olarak
hazırlanan sağlıklı
yemekleri, ihtiyaç sahibi vatandaş ile
buluşturuyor. 7 araç ile 85
mahallede kapı kapı gezen 17 personel, her gün 4
bin 200 kişinin sıcak
yemek ihtiyacını gideriyor.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet
Kocaispir’in 2019 yılında göreve
gelmesi ile hizmete giren aşevinde gece
saatlerinde mesaiye başlayan
ekipler sabah 09.00’a kadar üç çeşit sıcak yemek
çıkarıyor. Hijyenik
koşullarda hazırlanan yemekler gıda
mühendislerince onaydan geçerek
tansiyon, şeker, kolesterol gibi hastalığı
bulunan vatandaşların
yiyebileceği şekilde yapılıyor.

17 personel ve 7 araçla dağıtımı yapılan
yemekleri vatandaşlara sıcak
ulaştırabilmek adına yemekler sıcağı muhafaza
eden kazanlarla
taşınıyor. Böylelikle vatandaşlar sofralarında
yemeklerini sıcak yeme
imkânı buluyor.

Her gün yaklaşık olarak 4 bin 200 kişinin yemek
ihtiyacını karşılayan
Yüreğir Belediyesi, aşevi açıldığı günden bu
yana toplamda yaklaşık 3
milyon 500 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı
yaparak vatandaşların
sofrasını bereketlendirdi. Her geçen gün büyüyen
yardım ağıyla ihtiyaç
sahiplerine ulaşan Yüreğir Belediyesi önümüzdeki
günlerde daha çok
aileye ulaşmayı planlıyor.

Geçici destekler yerine vatandaşların daima
yanında olmayı ilke
edindiklerini belirten Yüreğir belediye Başkanı
Fatih Mehmet
Kocaispir, “Sosyal belediyecilik anlayışı ile
hizmet üretiyor,
ilçemizde dayanışmanın ve yardımlaşmanın en
güzel örneklerini
sergilemeye gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızın
sofralarına kadar
ulaşan yemeklerimiz gıda mühendislerinin
denetimlerinden geçiyor.
Kaliteden ödün vermeden kapasitemizi artırmayı
hedefliyoruz.” diye
konuştu. ( Basın Bürosu)

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?