BIST 100
10.372,04 -0,10%
DOLAR
41,3560 0,07%
EURO
48,5860 0,02%
GRAM ALTIN
4.845,64 0,36%
FAİZ
40,66 -0,05%
GÜMÜŞ GRAM
56,14 1,62%
BITCOIN
115.990,00 -0,23%
GBP/TRY
56,1267 -0,06%
EUR/USD
1,1734 0,00%
BRENT
66,99 0,93%
ÇEYREK ALTIN
7.922,63 0,36%
Adana Açık
Adana hava durumu
33 °

5. LEZZET FESTİVALİ BELEMEDİK’TEN START VERDİ

thumbnail_20211008121639_IMG_2439

5.
LEZZET FESTİVALİ BELEMEDİK'TEN START VERDİ

Bu yıl
5’incisi düzenlenen ve “Coğrafya Lezzettir” teması ile adlandırılan 5.
Uluslararası Adana Lezzet Festivalinin startı Belemedik'teki kahvaltı ile
verildi. Pozantı Belediyesi tarafından verilen ve tamamı organik
ve Pozantı'ya özgü yiyeceklerin olduğu kahvaltıda youtuber, vlogger ve
birbirinden ünlü gurme ve aşçılar Belemedik'te kahvaltı yaptılar.

 LEZZET
TRENİ POZANTI’DA

Adana
Valiliğinin ev sahipliğinde bu yıl Coğrafya Lezzettir temasıyla beşincisi
organize edilen “Uluslararası Adana Lezzet Festivali” bugün Merkez Park’ta
başlıyor. Festival kapsamında ünlü oyuncular, gurmeler ve aşçılar özel bir tren
ile kahvaltı yapmak üzere Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Tabiat
Parkına götürdü.

 Pozantı
Kaymakamı Hüseyin Aydın, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Jandarma Komutan
Vekili Arkan Yıldırım’ın karşıladığı misafirler, sonbaharın başkenti
Belemedik'teki çınar ağaçları altına kurulan kahvaltı masasının görselliğine
ise daha masaya oturmadan bakışlarıyla adeta tam not verdiler. Kahvaltı
programına Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, Adana
İl Kültür Turizm Anıtlar Müdürü Betül Kiminsu katılırken Adana Lezzet Festivali
İletişim Ajansı Sorumlusu Esra Can Sinav ise Belemedik’e gelen sosyal medya
fenomenlerine öncülük yaptı.

BELEMEDİK’İN
TARİHİ ÖZELLİĞİNİ ANLATTI

Geçmiş
yıllarda olduğu gibi bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet
Festivalinin startını da Belemedik’teki kahvaltı programı olarak vermekten onur
duyduğunu dile getiren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belemedik Tabiat
Parkına ilk defa gelen sosyal medya fenomenleri, gurme ve ünlü oyunculara
Belemedik’in tarihi yapısını ve özelliğini anlattı. Ayrıca kahvaltıdaki tüm
ürünlerin organik olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Masa üzerinde
görmüş olduğunuz tüm ürünler Pozantı’ya özgü ilçemizde yetişen ürünlerdir.
Özellikle üzümleri kendi bağımdan kendi ellerimle kestim. Bin 400 rakımda
yetişen çileklerin tadına bakarsanız hayran kalacağınıza adım gibi eminim çünkü
bu mevsimde bu kadar güzel aromalı çileği hiçbir yerde bulamazsınız. Bunun
yanında masadaki çeşit çeşit reçeller, belediyemize ait 5 kadının çalıştığı Bal
Paketleme ve Sebze Meyve Kurutma merkezinin organik ürünleridir. Belki ilk defa
gelmiş olduğunuz Belemedik’e sizleri Kasım ayında sararmış yaprakların arasında
fotoğraf çekmeye, sonbaharın başkenti Belemedik’te huzur bulmaya davet
ediyorum.” Dedi. Belemedik Restaurantta yapılan kahvaltı programının
ardından hatıra fotoğrafı çekinen misafirler daha sonra yine geldikleri özel trene
binerek Varda Köprüsünün yolunu tuttular.   ( Basın Bürosu)

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?