1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

23 NİSAN’I COŞKU VE HEYECANLA KUTLAYACAĞIZ.

23 NİSAN’I COŞKU VE HEYECANLA KUTLAYACAĞIZ.
Bu haber 18 Nisan 2022 - 11:33 'de eklendi ve 441 views kez görüntülendi.

ATATÜRK’ÜN ÇOCUKLARA ARMAĞANI

23 NİSAN’I COŞKU VE HEYECANLA KUTLAYACAĞIZ.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın zaferlerle taçlandığı Ulusal günlerimizi, Türk Milletine hediye etmiştir.

Böylesi onurlu yıl dönümlerin, giderek artan büyük coşku ve heyecanlı kutlanmasının sağlanması amacı ile de, çocuklara ve gençliğe emanet ederek,  onlara bayram hediyesi olarak,  armağan etmiştir.

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisinin, açılış yıl dönümleri, 23 Nisan Çocuk Bayramı olarak, minik öğrenciler tarafından,  artan  büyük heyecanla kutlanmaktadır. Yine bir başka Ulusal günümüz olan 19 Mayıs 1919’u da, Türk Gençliğine armağan ederek, Cumhuriyetimizin temel taşları olan bu önemli günleri  yaşatacak olan genç nesille verdiği önemi, tüm dünyayla da paylaşarak, örnek bir davranış sergilemiştir. İşte böylesi önemli bir günün yıl dönümünü, tüm yurtta olduğu gibi  Pozantı’da da, 23 Nisan 2022 Cumartesi gün  kutlayacağız.

22 Nisan 2022 Cuma gün, minik öğrenciler temsili olarak protokol makamlarına oturacaklar.  23 Nisan 2022 Cumartesi gün ise, Atatürk Anıtına Çelenkler konulacak. Daha sonra, Atatürk Kültür Merkezi önündeki tören alanında, öğrencilerin hazırlamış oldukları görsel sunumlar veliler ve vatandaşlarla paylaşılacak. Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere  ödüllerinin verilmesi ve geçit resmi ile sonlanacaktır.

 TARİHÇESİ

Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1921’de Milli Bayram olarak kutlanmasına karar verilen 23 Nisan Bayramı’nı, 23 Nisan 1929 tarihinde çocuklara armağan etmiştir. Bununla beraber 23 Nisan ilk kez, 1929 senesinde Çocuk Bayramı olarak kutlanmıştır. 23 Nisan, 27 Mayıs 1935 tarihinde çıkarılan Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile “Ulusal Egemenlik Bayramı” olarak kutlanmaya devam edildi. Kanunun ikinci maddesinin yer alan B fıkrasında, “Ulusal Egemenlik Bayramı; 22 Nisan öğleden sonra ve 23 Nisan günü” ifadesi bulunuyor. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER