
Şenol Eroğlu’nun Başlattığı Geleneği Devam Ettiriyorlar.
CHP TAM KADRO ATA’NIN HUZURUNDA
Ulusal günlerimizin anı yıldönümlerinde, CHP Pozantı İlçe Örgütü farklılık göstermeyi sürdürüyor.
Böylesi günlerde partililer, önce Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koşma törenlerinde ve sonrasında yapılan etkinliklerde Cumhuriyet Halk Partililer protokol başta olmak üzere, diğer katılımcılara karanfil ve gül dağıtarak, ayrıcalıklarını ortaya koyuyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Örgütünün, bir diğer takdir toplayan davranışları ise, törenlere kalabalık bir partili gurubu ile katılıyor olmaları da, takdirle karşılanıyor.
ŞENOL EROĞLU GELENEĞİ
2014 yılından itibaren, Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanlığını yapmaya başlayan 2019 ve 2024 mahalli idareler seçimlerinde, partisinden Pozantı Belediye Başkan Adayı olan Şenol Eroğlu’nun başlattığı bu geleneği, mevcut İlçe Başkanı Fahri Çay da başarı ile sürdürüyor.
SON ÖRNEĞİ
Bunun son örneği ise, geçtiğimiz hafta kutladığımız 5 Ağustos törenlerinde yaşandı.
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM Meclis Başkanı sıfatı ile, Pozantı’ya ilk olarak geldiği ve bir de kongre düzenlediği, 5 Ağustos 1920’nin 105’ci yıldönümü olan, 5 Ağustos 2025 Salı gün yapılan törenler de, CHP yine kalabalık bir gurupla katılım sağlayarak, törenlerde siyasi farkındalığını bir kere daha ortaya koydu,.
Protokolün çelenk sunumu sonrası, CHP’liler Atalarının huzurunda bir araya geldiler. Günün anısına bir hatıra fotoğrafı çektirdiler. Törenin devamı olan, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Konya’dan Pozantı’ya geldiği trenin temsili olarak karşılanmasın da da, yine tam kadro hazır bulundular.
SÖYLEŞİ
CHP Pozantı İlçe Örgütü, daha sonra Parti Binasına geçerek, günün anlamı ve önemi ile ilgili olarak, yine geleneksel bir toplantı düzenlediler.
Açılış konuşmasını CHP Adana İl İkinci Başkanı Celal Yıldırım yaptı. Sonrasında ise, CHP İlçe Başkanı Fahri Çay’da bir konuşma yaptı. Günün anlam ve önemini belirten sunumu ise, emekli tarih öğretmeni Hacı Şahin yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Bu toplantı da ayrıca parti içi konular görüşüldü. Tutuklu Belediye Başkanları ile ilgili olarak başlatılan, Adalet nöbetine katılım sağlanması daveti yapıldı.
POZANTI CHP NÖBETTE
CHP Pozantı İlçe Örgütü, 08 Ağustos 2025 Cuma gün saat 12.00’den itibaren İlçe Başkanı Fahri Çay Başkanlığında, tutuklu Belediye Başkanları için başlatılan adalet çadırı nöbetinde de, Pozantı’yı temsile ettiler. ( Haber Merkezi)