BIST 100
11.468,07 1,54%
DOLAR
41,3968 0,07%
EURO
48,8828 0,05%
GRAM ALTIN
4.986,77 0,07%
FAİZ
39,55 -0,53%
GÜMÜŞ GRAM
58,66 0,07%
BITCOIN
112.978,00 0,11%
GBP/TRY
55,9384 0,03%
EUR/USD
1,1799 -0,03%
BRENT
66,61 -0,10%
ÇEYREK ALTIN
8.153,36 0,07%
Adana Açık
Adana hava durumu
20 °
  • ANASAYFA
  • Genel
  • Belediye Başkanı Ali Avan : Pozantı Kongresi’nin 105. Yıl dönümünü Kutluyorum”

Belediye Başkanı Ali Avan : Pozantı Kongresi’nin 105. Yıl dönümünü Kutluyorum”

1 ali avan

Pozantı Kongresi’nin 105. Yıl dönümünü Kutluyorum"

Pozantı Belediye Başkanımız Ali Avan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Pozantı’ya Gelişi ile Meclis Başkanı sıfatıyla katıldığı ilk ve tek kongre olan 5 Ağustos 1920
Pozantı Kongresi’nin 105. Yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

“Pozantı Kongresi’nin 105. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Millî Mücadelenin aziz kahramanlarını, gazilerini ve şehitlerini rahmetle ve minnetle yâd ediyor, saygıyla selamlıyorum” diyen Başkan Ali Avan mesajında şunları dile getirdi.

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclis Başkanı sıfatıyla katıldığı ilk ve tek kongre olan Pozantı Kongresi milli heyecanı artırmış, bağımsızlık yolunda bir ulus olarak kenetlenmenin de mihenk taşı olmuştur. Pozantı Kongresi, milletimizin azim ve kararlılığının en önemli göstergelerinden biridir. Kurtuluş Savaşı’nın en buhranlı günlerinde yapılan 5 Ağustos Pozantı Kongresi, Adana’nın ve ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunda kilit rol oynamıştır. Bu özel ve anlamlı günde, Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası ve bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha hatırlıyor, Pozantı’lı olarak göğsümüz kabaracak şekilde gurur duyduğumuzu da altını çizerek dile getirmek istiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Pozantı’ya Gelişi ile Meclis Başkanı sıfatıyla katıldığı ilk ve tek kongre olan 5 Ağustos Pozantı Kongresi’nin 105. yıl dönümünü kutluyorum.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?