BIST 100
10.372,04 -0,10%
DOLAR
41,3560 0,07%
EURO
48,5860 0,02%
GRAM ALTIN
4.845,64 0,36%
FAİZ
40,66 -0,05%
GÜMÜŞ GRAM
56,14 1,62%
BITCOIN
116.046,00 -0,18%
GBP/TRY
56,1267 -0,06%
EUR/USD
1,1734 0,00%
BRENT
66,99 0,93%
ÇEYREK ALTIN
7.922,63 0,36%
Adana Açık
Adana hava durumu
34 °

BÜYÜKŞEHİR’İN KARLA İMTİHANI

KARLA MUCADELE3

Aladağ, Pozantı, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Kozan’da çetin kış koşullarının hüküm sürdüğü yerleşimlerde yol açma ve tuzlama çalışmaları kesintisiz sürdürülüyor.

 

Adana Büyükşehir, 5 ilçede karla mücadele veriyor

 

Kardan kapanan yol açıldı, astım hastası köylünün tedavisi sağlandı

 

Adana Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının etkili olduğu 5 ilçede köy yollarının kapanmaması ve ulaşımın kesintisiz sürmesi için alarma geçti. Kar kalınlığının yer yer bir metreye ulaştığı köy yollarında toplam 21 iş makinesiyle mücadele veren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kozan’ın Henüzçakırı Köyü’nde astım krizine giren Hüseyin Mutlu’nun hastaneye ulaştırılmasını sağladı.

ASTIM KRİZİNE GİREN KÖYLÜ KURTARILDI

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü, yoğun kar yağışının etkili olduğu Aladağ, Pozantı, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Kozan ilçelerinde kapanan köy yollarının açılması için alarma geçti. Toplam 14 greyder, 5 loder, 1 dozer ve 1 JSB kepçe ile dondurucu soğuğa rağmen çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün gece saat 02.00 sıralarında Kozan ilçe merkezine 31 kilometre uzaklıktaki Henüzçakırı köyünde fenalaşan astım hastası Hüseyin Mutlu’nun hastaneye ulaştırılması için yoğun çaba gösterdi. İki saatlik çalışmayla köy yolunu açan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, solunum güçlüğü çeken Hüseyin Mutlu’nun Kozan’daki hastaneye ulaştırılmasını sağladı.

BAŞKAN SÖZLÜ’YE DUA

Oğlu Hacı Umutlu ile birlikte Kozan’a götürülen Hüseyin Umutlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Sözlü ve karla mücadele çalışmalarını fedakarlıkla sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. Hüseyin Umutlu, “Kronik astım hastası olduğum için soğuk ve kar yağışı nedeniyle zamanlarda fenalaşıyorum. Durumum kötüleşince, muhtarımızın gece yarısı haber vermesiyle harekete geçen Büyükşehir ekipleri, kapanan yolumuzu iki saatte açtı. Kozan’daki hastaneye götürüp, tedavi görmemi sağladılar. Allah, Başkanımız Hüseyin Sözlü’den razı olsun, personeli Hızır gibi yetişti.” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?