1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

10 KASIMDA ATATÜRK’Ü YAŞADIK.

10 KASIMDA ATATÜRK’Ü YAŞADIK.
Bu haber 13 Kasım 2017 - 12:32 'de eklendi ve 954 views kez görüntülendi.

10 KASIMDA ATATÜRK’Ü YAŞADIK.

Dünyada, hiç bir lidere nasip olmayan, her geçen gün daha da özlemle aradığımız ve andığımız, Ulu Önderimiz GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ü, aramızdan ayrılışının 79. Anı Yıl Dönümünde, bir kere daha yokluğunu arayarak, hüzünle andık. Pozantı’da, bu sene Ulusal Günlerimize karşı gösterilmeye başlanan ilgi, gerçekten göğüs kabartıcı bir havaya, bürünmeye başladı. İlçe Kaymakamı Taner Tengir’in, öncelikli olarak bütün bürokratlarının katılımının sağlanması ile başlanan, Ulusal Coşkuya Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Öğrenciler ve Vatandaşlarda, geçmiş yıllardan çok daha fazla dikkat çeken, kalabalık ve heyecan tablosu oluşturarak katılmaya başladılar.Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ında, Belediye yayın sistemi aracılığı ile, marşlar çaldırarak başlattığı, “BAYRAK ASIN” anonsları ilede, vatandaşları teşvik ettiği, bu ulusal coşkunun, her geçen gün artacak olan görüntüsünü de, Pozantı’lılar birbirleri ile paylaşıyorlar.

VE TÖRENLER

10 Kasım, anma törenleri Atatürk anıtı önünde, Kaymakam Taner Tengir ile, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın, Çelenk Koymaları ile başladı. 09.05’de, siren eşliğinde 2 Dakikalık Saygı Duruşunu, İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımızın, ulusal matemimizin hislerini yansıtacak bir şekilde, gönderin yarısına indirilmesi ile, törenlerin ilk bölümü sonlandırıldı

Protokolün başlattığı, yürüyüş Atatürk Caddesini takiben, Belediye Bahçesinde Kaymakam Taner Tengir’in, kalabalık bir guruba verdiği çay ikramı ile, devam etti. Saat 10.00’da, Atatürk Kültür Merkezindeki törenler yine, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten, konuşmayı Pozantı Ortaokulu Müdür Yardımcısı Abdullah Delice yaparak, özetle şunları söyledi:

“ Türk Milleti için 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan, Büyük Önder Atatürk’ü anma ve düşünceleri anlama günüdür. O’nu anarken ve anlamaya çalışırken, üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk’ün, “ EN BÜYÜK ESERİM” dediği, Cumhuriyete yön veren kurucu ilkelerdir.

Atatürk, dün olduğu gibi, bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir.Buna hiç şüphe yoktur dedi. Konuşma büyük bir alkış tufanı ile karşılandı.Pozantı Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet Oral’ın, hazırlamış olduğu ATATÜRK Belgeseli gösterimi de yine aynı şekilde, takdir ve alkışla karşılandı. Aynı, Ortaokul da görevli öğretmenler Cennet Ersan, Ebru İşlerer, Derya Göngör’ün, hazırlamış olduğu Atatürk’ün sevdiği şarkılar öğrencilerin koro sunumu ile gerçekleşti.

Aynı, Ortaokulda görevli Rehber Öğretmen Hasan Kurudere’nin hazırlamış olduğu, oratoryo da takdir gören, alkış alan etkinlikler arasında yerini aldı. Yine, aynı Ortaokulda görevli Teknoloji Tasarım Öğretmeni Nevin Karatuğurul’un, hazırlamış olduğu Zeybek Oyunu Sunumunu yapan öğrenciler de, yine takdir gördü. Anma, törenlerinin sorumlusu olarak, Pozantı Ortaokulu Müdürü Veysel Güngör ve Müdür Yardımcısı Abdullah Belice’nin titiz organizasyonu, Eğitimci İsmail Sertin sunumu da, anma etkinliğinin başarısında, önemli rol oynadı. Aynı Okulun Türkçe Öğretmeni Mehmet Kocaoğlu’nun, Atatürk görüntüleri eşliğindeki şiir dinletisi ile, Ulu Önderimizi, bir kere daha şükran ve minnetle yad etmemize imkan verdi. Ve tören böylece sona erdi.

Fotoğraflar -Haber: Hayriye EROĞLU

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER