1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

100. YIL DA YENİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

100. YIL DA YENİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ
Bu haber 02 Şubat 2020 - 15:53 'de eklendi ve 916 views kez görüntülendi.

Çay Bir Hayalini Daha Gerçekleştiriyor

100. YIL DA YENİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

Pozantı’nın, üç dönem art -arda Belediye Başkanlığını kazanan, “ŞAMPİYON” lakaplı Mustafa Çay, bir büyük hayalini daha gerçekleştirme çalışmalarını başlattı.

İNCELİYOR

Önceki Belediye Başkanlarından, CHP’li Şemsettin Ünver tarafından yaptırılan ve kalıcı eserlerden biri olan Atatürk Kültür Merkezini, daha çağdaş ve modern bir hale getirmeyi kafasına koyan, Belediye Başkanı Mustafa Çay, başlattığı resterasyon çalışmalarını, zaman- zaman yerinde inceliyor, çalışanlarla fikir alışverişinde bulunuyor.

ÖZELLEŞTİRİLMİŞTİ

Yaklaşık iki yıl, kayyım olarak Belediye Başkanlığı yapan M. Sami Baysal, görevinin bitmesine sayılı günler kala, Encümen kararı ile, 60 Bin TL’ye özelleştirdiği Atatürk Kültür Merkezini tekrar halka açan isim, Belediye başkanı Mustafa Çay oldu.

Yasa ile, tekrar görevine iade edilen Mustafa Çay’ın ilk icraatı, Encümen kararı ile  özelleştirilmiş bulunan Atatürk Kültür Merkezini, aynı encümen üyelerine, yeniden aldırttığı karar ile kamulaştırarak, Belediye bünyesine  dahil etti. Vatandaşlara tekrar ucuz kiralama  yöntemini başlattı.

TADİLAT BAŞLADI.

Yapacağı işleri önce hayal eden ve bunların çok büyük bir bölümünü de, gerçeğe dönüştüren Belediye başkanı Mustafa Çay, Atatürk Kültür Merkezinde başlattığı çalışmalar hakkında, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a bilgi verirken, büyük bir heyecan yaşadığı da tavırlarından belli oluyordu.

MODERN  DEKAROSYON

Başkan Çay öncelikli olarak, Atatürk Kültür Merkezinin içinin yapılacak dekorasyon ile, tamamen yenileneceğini, ışık sistemleri ile modern bir hale getirileceğini, ses düzenin de aynı şekilde yenileneceğini söyledi.

GELİN DAMAT TAHTI

Başkan Çay, büyük bir heyecan içerisinde sürdürdüğü açıklamalarını, şöyle devam ettirdi:

“Atatürk Kültür Merkezinin sahne bölümü, çok geniş bir yer kaplıyor ve yeterli şekilde de kullanılamıyordu. Biz, bu sahnenin fazla olan bölümünü yıkarak, salona dahil edeceğiz.

 Sahnenin arkasını ise, hiç boşluk bırakmayacak bir şekilde, duvarla bütünleştireceğiz. Ön tarafında oluşacak boşluğu, salona dahil edeceğiz.  Arka bölümdeki sanatçıların kullanacağı  tuvalet ve lavaboyu yenileceğiz. Aynı şekilde, sanatçıların kulis odası da yenilenerek, ihtiyaca uygun hale getirilecek. Kültür Merkezinin çok yüksek olan tavanı, aşağı indirilerek, lambri yapılacak ve böylece kışın ısıtılması daha kolay hale getirilecek.

Yan duvarlar da, yenilenerek boyanacak.  Salona girişin sağ tarafına, kalıcı bir evlilik tahtı yapılacak. Salonun tam orta yerine de dans ve oyun pisti kurulacak.

SERAMİK DÖŞENECEK.

Kültür Merkezimizin tabanına ise, parlak renkli seramik döşenecek.  Gençlik Merkezimin bulunduğu üst katın önüne, duvar örülerek salonla irtibatı kesilecek. Bay -bayan tuvaletleri de yenilecek. Halen boş bulunan alt kattaki geniş bölüme ise, halı saha yanında bulunan binada il işi beceri çalışmalarını sürdüren, bayanlar buraya taşınarak, Kültür Merkezimiz haftanın her gününde, aktif hale getirilecek.

Salonun ışıklandırılması, ses düzenlerinin yenilenmesi ile de, Atatürk Kültür Merkezimiz, Pozantı’mızın Düşman İşgalinden Kurutuluşunun, 100, Yıl Dönümü olacak olan 25 Mayıs ve Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Pozantı’ya gelişinin aynı şekildeki 100. Yıl Dönümü kutlamalarına, yeni haliyle ev sahipliği yapacaktır.” Dedi.

100. YILA MUHTEŞEM KUTLAMA

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, bu heyecanın sadece Atatürk Kültür Merkezinin yenilenmesi ile kalmadığını, bize yaptığı diğer özel açıklamalarla, daha da geniş bir kesime yayılacağını öğrendik.

Çay, Pozantı’mızın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü hazırlıklarının şimdiden başlatıldığını, 25 Mayıs 2020’nin çok büyük etkinliklerle, iki günü kapsayacak şekilde,  kutlanacağını belirterek, şunları söyledi:

KAYMAKAMIMIZ DA HEYECAN DUYUYOR.

“Pozantı Kaymakamımız Sayın Muammer Sarıdoğan da, diğer tüm icra atlarımız da olduğu gibi, 100. Yıl Kutlamalarında da şahsında temsil ettiği devletin, bütün imkanlarının kullanılacağını belirtmesi, bizi daha da heyecanlandırdı.

Sayın Kaymakamız, Kültür Bakanlığından bu konuda, maddi ve manevi destek isteyeceğini belirtmesinin yanı sıra, Osmaniye Belediyesinin folklor ekibi de, programın ilk bölümünde yer almaya başladı.  Sürdürmekte olduğumuz çalışmalarla ile, kurtuluş programı çok daha geniş hale getirilecektir.

Aynı şekilde, Atatürk’ün Pozantı’ya gelişinin 100. Yıl Dönümü de, yine bu sene kutlanacak olması dolayısıyla, 5 Ağustos da geçmiş yıllara göre çok daha geniş bir program ile değerlendirilecektir.”

VAGON KAFE

Atatürk Kültür Merkezi Bahçesinde, yıllardır atıl durumda bulunan eski tren vagonun, yeniden cazip hale getirilecek olmasına da imzasını atan, Belediye Başkanı Mustafa Çay oldu.

Başkan Çay yaptığı açıklamada, bu vagonun fiziki eksikliklerinin giderilerek halen bulunduğu yerde,  “Kafe Vagon” haline dönüştürüleceğini belirtti. Ve  şunları söyledi:

“Kültür Merkezimizde yıllardır bir kafe yok. Bunun çözümünü ise, çok daha otantik bir şekilde yapacağız. Halen atıl durumdaki tren vagonunu, Kafe tarzında döşeyerek hizmete sokacağız. Küçük masalar, Küçük tabureler, bu vagon için yer alacak. Aynı şekilde, önündeki bahçede bu şekilde düzenlenecektir. Özellikle yaz mevsiminde, vagon kafenin ve önündeki alanın, çok iyi değerlendirileceğine inanıyorum” dedi.

YENİ BİR KİTAP DAHA

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, hizmetlerinin arasında önemli bir yer tutan kültür yayınları gelecek kuşaklara, Pozantı’yı tanıtan en önemli kaynak olma niteliğini,  yeni yayınlarla devam ettiriyor. Pozantı’nın, tarihi değerleri başta olmak üzere kültür ve doğa zenginliklerini kapsayan, 5 kitap çıkaran Mustafa Çay, altıncı kitabı ile Pozantı ve kendi adından da söz ettirmesini bildi.

Türkçülüğün büyük şairlerinden biri  olan ve Adana ile özdeşleşleşmiş  bulunan, Arif Nihat Asya’nın, hayatını kapsayan bu altıncı  yayın ile, Pozantı Belediyesi takdir toplamaya, devam edecek. Songül Kundakçı Cansızın kaleme aldığı, Pozantı Belediyesinin telif hakkını ödeyerek, yayınları arasına kattığı, “ Arif Nihat Asya’nın İzinde Adana” başlıklı kitap dağıtılmaya başlandı.

Önsözünü, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın yazdığı kitabın, Pozantı’nın Kurtuluşunun ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Pozantı’ya ilk gelişi olan, 5 Ağustos 1920’nin, 100. Yıl Dönümlerine rastlıyor olması da çok önemli bir ayrıntı olarak, dikkat çekiyor.  Pozantı’yı, gelecek nesillere tanıtacak olan, belediyenin bu kültür yayınları, sadece Adana’dan değil, yurdun çeşitli yerlerinden de, talep görüyor.

DİĞERLERİ

Mustafa Çay’ın, 2009 yılından itibaren kazandığı Belediye Başkanlık ile birlikte, çıkartmaya başlattığı  Kültür Yayınlarının adeti altı olup, adları şöyle:

“ 1- Fotoğraflarla Pozantı- Belemedik Tarihi  2- Medeniyetler Geçidi Pozantı- 3. Pozantı Tarihi 4-Milli Mücadelede Pozantı ve Pozantı Kongresi 5- Pozantı’nın Kurtuluşu ve Şehit Kasım6-Hoca- Arif Nihat Asya’nın İzinde Adana ( Özel Haber: Tamer Ünal

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER