1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

100. YIL

100. YIL
Bu haber 26 Ekim 2023 - 10:51 'de eklendi ve 685 views kez görüntülendi.

ÇGC Eski Başkanı Erdoğan Varol’un Kaleminden

                           100. YIL

29 EKİM 2023, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşun 100. yıldönümü. Bunun için Kurucumuz, Banimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ne kadar teşekkür etsek, O’na ne kadar minnet duysak azdır.

Atatürk 1071 Malazgirt Savaşın’ndan bu yana, Türk yurdu olan Anadolu’yu düşman işgalinden kurtararak Türkiye Cumhuriyet’ni kurarak, biz “Gençler”e teslim etmiştir. Bırakırken de şu veciz cümleyi söylemiştır. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

Yaklaşık 600 yıl süren Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden doğan Türkiye Cumuriyeti, Atatürk Döneminde büyük atılımlara imza atmıştır. Ancak 10 Kasım 1938’de sonsuzluğa geçen Atatürk’ün vefatından sonra, ülkemizin üstüne adeta bir “Ölü Toprağı” serilmiş ve insanlarımız “İzindeyiz Atam” diye- diye yerlerinde saymaya başlamışlardır. Bu “yerinde sayma” zaman- zaman kırılsa da genel görünüm benim tarif ettiğim gibidir.

Umarım bundan böyle yeniden atılım içine gireriz.

Yukarıda dile getirdiğim, “Ölü Toprağı” ve “yerinde sayma” meseleleri, benim kişisel görüşümdür. Katılıp katılmamak tamamen okuyucularımın inisiyatifindedir. Ancak şunu unutmamamamak gerekir ki, “Cumuriyetimizin Payidardır”.

*****

29 Ekim’e çok az kaldı. O gün Anıt Kabir’de büyük bir tören yapılacağını sanıyorum. Bakalım bu tören geçmiş günlerdeki gibi mi olacak? Umarım hepsinden daha güzel ve görkemli olur. Yani tam Yüzüncü Yıla yakışır bir kutlama yaparız. Ankara’da oturanların ATA’nın huzuruna çıkmak için akın- akın o gün Anıt Kabir’e gideceklerini sanıyorum. Ancak O’raya gitmenin de bir raconu var. Aşağıdaki metin de onu anlatıyor.

ANITKABİRE öyle her yere gidilir gibi gidilmez. 

2-3 gün önceden gideceksin gibi saç sakal traşı olacaksın.. Hanımı da göndereceksin kuaföre o da saçını başını düzelttirecek..

Çoluk çocuk aynı şekilde… Kunduralar boyanacak, Sabah erken kalkıp sakal traşı olacaksın… Koyu renk takım elbise giyip, kravat takacaksın, yakana da ATATÜRK rozetini.

En yakın çiçekçiden en az adam başı birer karanfil alacaksın… 

Araban ile gidiyorsan…

ANITKABİRE 1 Km.kala radyonu cd çalarını kapatacaksın. Aslanlı Yola gireceksin. O yol 5 santimlik çim boşluğu bırakılarak döşenmiştir, kafanı yerden kaldırma diye. O yol 262 metredir. Aslanlı Yolun sağ ve solunda bulunan 24 aslan, ”24 Oğuz boyunu” temsil ediyor. Türk kültüründe güç sembolü olduğu için seçilen aslan figürlerinin çift olması, milletin ”birlik ve bütünlüğünü” vurgularken, aslanların kedi gibi yatar pozisyonda olması ise, bu büyük gücün ”barışseverliğini” sembolize eder.

BUNU UNUTMA.. Hatırla orada bir bayrak direği göreceksin… O öyle alelade bir direk değil. 33,5 metre uzunluğundaki bayrak direğini 1946 yılında yüreği ATATÜRK sevgisi ile dolu Nazmi Cemal adlı bir Türk vatandaşı ABD’den gönderdi. Direğin sen 29,5 metresini görebileceksin.

KAFANI KALDIR BAK. Ata’nın kabri 40 tonluk yekpare mermerden yapılan sembolik lahit’in yaklaşık 7 metre altındaki mezar odasında bulunuyor Türk Milletinin kalbine gömdüğü Atatürk, Selçuklu-Osmanlı kümbet mimarisine göre yapılmış sekizgen şeklindeki mezar odasında, “VATAN TOPRAĞINDA”” yatıyor. Suriye’deki Caber Kalesi,  Kore’deki Türk Şehitliği,  Selanik’teki doğduğu evin bahçesi,  KKTC ve illerden getirilen toprakların harmanlandığı “vatan toprağına” İSLAMİ usullere göre kefenlenerek ve yüzü kıbleye bakacak şekilde defnedilmiştir. Bunu BİL. BİR DEHANIN HUZURUNDASIN! TİTRE. KARANFİLİNİ YAVAŞCA BIRAK… VE O’NA İÇTEN BİR TEŞEKKÜR ET…

Sonra inandığın dinden, konuştuğun dilinden duanı et. O duyar UNUTMA.

Sonra saygı ile yavaşça oradan ayrıl… Ayrıl ki, on binlerce insan da o hazzı yaşasın…”

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER