1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAŞKAN ÇAY “KAR- TİPİ” DİNLEMEDİ

BAŞKAN ÇAY “KAR- TİPİ” DİNLEMEDİ
Bu haber 21 Ocak 2019 - 8:20 'de eklendi ve 1.576 views kez görüntülendi.

Son yılların en fazla yağışı oldu.

BAŞKAN ÇAY “KAR- TİPİ” DİNLEMEDİ

Küresel ısınmanın, mevsimlerin dengesini değiştirdiği, havaların ne zaman yağışlı, ne zamanda kurak geçeceğinin, giderek belli olmamaya başlaması, doğanın dengesini de, büyük ölçüde değiştiriyor. Dünya genelinde olduğu gibi, Ülkemizde de bu seneki kış mevsimi, yıllar öncesinin, aşırı kar yağışlarını hatırlattı.

Doğu Anadolu, Karadeniz, Marmara, Güney Doğu, Anadolu, İç Anadolu başta olmak üzere, Ege ve Akdeniz’in yüksek kesimlerinde kar, kıyı kesimlerinde ise, aşrı yağmur ve fırtına, büyük ölçüde can kaybının yanı sıra maddi zarara da sebep olmaya devam ediyor. Doğal ortamda yaşayan, çok sayıda yabani hayvanda, donarak telef oldu.

POZANTI KARA BOĞULDU.

Bu mevsimsel etki, son yılların en fazla kar yağışına sebep oldu. Devamı, dona dönüştü. Evlerin damlarında sarkan buzullar, adeta Sibirya’daki kış mevsimlerini, hatırlatır hale geldi.

BELEDİYE’DEN MÜCADELE

Meteorolojik verileri, önceden öğrenen ve bunu sanal ortam aracılığı ile, vatandaşlarla paylaşan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bu kadarla d yetinmedi. Büyükşehir takviyeli, Pozantı Belediye ekiplerini de, dağ mahalleri başta olmak üzere, merkezde de 24 saat çalışır halde tuttu. Önceki iki yılda, karın esareti olan Pozantı’lılar, bu sene, daha fazla yağan kara, esir olmadı. Cadde ve sokaklar, çok büyük ölçüde tıkanmadı. Özellikle, dağlık kesimlerde bulunan mahallerde ise, kardan dolayı uzun süreli yol kapanışı yaşanmadı.

TEDBİRLER

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, KAR- TİPİ dinlemeden, kar mücadele ekipleri ile birlikte ,yapılan çalışmaları yerinde incelemesi de, personele büyük ölçüde moral oldu.Başkan Çay, bu çalışmayla da, yetinmedi. Sanal ortam aracılığı ile, devam etmekte olan, kar mücadelesinin yanı sıra, alınması gereken tedbirleri de, vatandaşlarla paylaştı. ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER