1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Kötü Kaderleri Sona Eriyor, DAĞDİBİ NİHAYET TAŞINIYOR

Kötü Kaderleri Sona Eriyor,  DAĞDİBİ NİHAYET TAŞINIYOR
Bu haber 25 Eylül 2019 - 16:53 'de eklendi ve 1.033 views kez görüntülendi.

Kötü Kaderleri Sona Eriyor

DAĞDİBİ NİHAYET TAŞINIYOR

Pozantı’nın, en uzak yerleşim merkezlerinden birisi olan, yıllar önce yaşadığı Heyelan tehlikesi sonrası, yaşayanlardan bir bölümünün, Adana’nın Dikili Mevkii civarına yaptırılan, toplu konutlara nakledilen Dağdibi’liler artık, adı artık heyelan ile anılacak bir yerleşim yeri olmaktan kurtuluyor.

YILLARCA DEVAM ETTİ.

Dağdibi ve Pozantı  Muhtarlar Derneği Başkanı Refik Günan, köyün heyelan sorunun, yıllardır devam ettiğini, yaptıkları müracaatların zamanla  değerlendirilerek olumlu sonuçlanmasının, Dağdibi  için önemli bir gelişme olduğuna değinerek, şunları söyledi:

“Artık eski yerleşim yeri Dağdibi’nin tarihinde, hoş hatırlanmayacak bir anı olarak kalacaktır. Şahin Tepisine taşınacak olan, yeni yerleşim alanındaki 122 konutun,  yapılması konusunda da, Devletimizin  ve Büyükşehir ve Pozantı Belediyelerimizin de, bizlerin yanında olacağına inanıyoruz. Böylesi,  hayati  bir taşınmayı gerçekleştirecek olanları ve katkı da bulunanları da, halkımız asla unutmayacaktır.

Beklentimiz, artık ne zaman hareket geçileceğidir. Yetkililerden haber bekliyoruz.Tüm bürokratik işlemler tamamlanmış olup, yer seçiminin Pozantı ve Büyükşehir Belediyelerinin imar tadilatları sonrası tapulandırılarak 122 hak sahibine teslimi ve devamında da inşaatların başlamasını bekliyoruz.

TEŞEKKÜR

Dağdibi Muhtarı ve Pozantı Muhtarlar Derneği Başkanı Refik Günan, Mahallesinin makus talihinin geçmişte kalacak olmasından dolayı, şahsı ve mahalle halkı adına, büyük bir heyecan duyduklarını belirtti Bu nedenle, Mahallesinde düzenlenen  bilgilendirme toplantısına katılanlarla ilgili olarak, aşağıdaki teşekkür açıklamasını yaptı:

Mahallemizin, afetten dolayı taşınacak yeri belli oldu. Vatandaşlarımızla  bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bu toplantıyı organize eden, basta Pozantı Kaymakamımız Sayın Muammer Sarıdogan Beyefendiye, Ankara’da  olduğundan dolayı katılamayan yerine temsilci olarak Başkan Vekili kamil Erbil’i gönderen Mustafa Çay Beyefendiye,  Adana İl Afet Müdürümüz, Sayın Gültekin Genç Beyefendiye, Pozantı Jandarma Komutanımıza, Adana Afet Müdürlüğündeki Mühendis ve Şube Müdürlerine, Köyüm ve Şahsım adına, en derin teşekkürlerimi ve Saygılarımı sunarım” dedi.

GÖNLÜM SİZLERLE

Dağdibi Mahallesindeki heyelan tehlikesi ile karşı- karşıya bulunan evlerinin değiştirerek Şahin Tepesi  civarına taşınması ile ilgili olarak üç dönemdir önemli  çalışmalar yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay mahalle  halkının bu sevincine  Ankara’dan ortak olarak sanal ortamından aşağıdaki mesajı yayınladı:

“Merak etmeyin. Ankara’da olsam da  gönlüm ve yüreğim sizlere orada. Gültekin beyle, iki  kez telefonla görüştüm. Başkan Vekilimi gönderdim. Kaymakam Bey ile, kamulaştırma için, arsa sahibi ile görüşülüp, konu halledilince Büyükşehir ve Pozantı Belediye Meclis’lerinde, yapılacak  olan imar çalışmalarını, bizzat takip edeceğimi, Gültekin Genç Bey ile, istişare ederek anlaştık. Dağdibi mahallesi sakinlerinin ve  muhtar olarak senin  davan, benim de  davamdır. Dağdibi, her şeyin en güzeline layıktır.” ( Haber: Tamer Ünal)

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER