1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BELEMEDİK BİLE BU HALE GELECEĞİNİ BİLEMEZDİ…

BELEMEDİK BİLE BU HALE GELECEĞİNİ BİLEMEZDİ…
Bu haber 04 Kasım 2019 - 9:02 'de eklendi ve 1.769 views kez görüntülendi.

3.Doğa ve Fotoğraf Festivalinde “ BİN’ler” vardı.

BELEMEDİK BİLE BU HALE GELECEĞİNİ BİLEMEZDİ…

Tarihi Toros Tünellerinden, birinin delinmesi sırasında, çıkış noktasının yanlış hesaplanmasının mazeretinin, “ BİLEMEDİK” şeklinde konuşulmasının  üzerinden, yıllar geçtikten sonra, adı  “ BELEMEDİK” olarak değişti.

TARİH KOKUYOR

Berlin -Bağdat Demir Yolunun, Toros Dağları inşaatının merkezi konumunda olan Belemedik, 100 Yılı aşkın bir süre, kaderine terk edilmiş bir halde kaldı. Demiryolu  inşaatını yapan Almanların, şantiye merkezi olan, bu yerleşim alanındaki tarihi binalar, zamanın acımasızlığı ile,  harabeye dönüşerek, tarihten silinmeye başlamıştı.

ÇAY VE SÖZLÜ

İşte, bu viraneye hayat veren isim ise, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay oldu.

Önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Pozantı’ya verdiği sınırsız desteklerin arasında önemli bir yer tutan, Belemedik’in günümüze kazandırılması  hayalini, Mustafa Çay gerçeğe dönüştürdü. Ve geçtiğimiz Pazar gün yapılan, 3. Doğa ve Fotoğraf Festivalinde bu ikili, bir tarihi mirası günümüze kazandırmanın, onurunu ve mutluluğunu da yine birlikte yaşadılar.

BİNLER VARDI.

Sadece Adana’dan değil, Osmaniye, Hatay, Mersin, Niğde Kayseri’den gelen bini aşkın doğa severlerin yanı sıra, çeşitli  kamp ve motorsiklet grupları, Adana Cebesoy İlköğretim Okulu Öğrencileri ve Öğretmenleri,  iki gün boyunca Belemedikte hem kamp yaptılar. Doğal güzelliklerin sonbaharın ve çınarın onlarca sarı tonu arasında, doya- doya gönüllerince eğlendiler.

ETKİNLİKLER

Pozantı  Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Belemedik’e kazandırdığı Belediye’ye ait tesislerde,  Belediye personelinin, büyük gayretleri ile sunulan hizmetlerin yanı sıra, festival alanında da, yer bulmak imkansız idi.Kamp çadırlarının önünde, mangal yapan guruplar, Pozantı türkülerinin çalındığı kıvrak havalar, yöre de üretilen el ürünlerinin ve yöresel damak zevklerinin sergilendiği stantlar, ilgi odağı oldu.  Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan’nın da, devletin imkanları ile desteklediği ve Cumartesi gecesi Saat 22.00’de sularında, festival alanını bizzat ziyaret ederek kampçılarla bire-bir ilgilenmesi, 3. Doğa ve Fotoğraf Festivalinin organizasyonun da, Belediye Başkanı Çay’ın titizliği, hiçbir aksaklığa meydan vermedi. Sadece müzik gurubunun, ses sistemindeki  aksaklığı hoşgörü sınırları içerisinde kaldı.

DESTEKÇİLER

Belediye çalışanlarının tamamının yanı sıra, Belediye Meclis Üyelerinden Durmuş Taşpınar, Zeki Bülbül, Ebru Doğucu,  Kamil Erbil, Selçuk Coşkun, Nuri Akkaya, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç, CHP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, önceki dönem Meclis Üyelerinden Adil Çakmakçı, Hasibe Gültepe, böylesi heyecan dolu bir günde, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı yalnız bırakmayan, vefalı siyasetçiler arasında idiler.

SIKI DENETİM

Gün boyunca, festival alanını dolaştık. Belediye Başkanı Mustafa Çay, el ürünlerinin dışında  et -sucuk ve   benzeri ürün stantlarının kurulmasına,  belediyenin dışında hiç kimseye izin vermemesinin sebebini başta,  konuklarımız olmak üzere, insan sağlığı bizim için çok önemlidir. Denetimsiz satışlar olabileceği gerekçesi ile, kebapçı ve benzeri satıcılara izin vermedim.  Bir gıda zehirlenmesinde, muhatap belediye olacak idi. Buna da meydan veremezdim. Pozantı’nın adını da, kötüye çıkaramazdım. Festival alanın her yerin de, belediye personelimizin, bizzat  pişirim ve satışını yaptığı, et- sucuk ve benzeri sıcak sunumlar, tamamen bizim kontrolümüz altında yapıldı.” şeklinde özetledi.

KONUŞMALAR

Belediye Başkanı Mustafa Çay sunum konuşmasında bir hayali gerçekleştirmiş olmanın,  Belemedik’i Türkiye turizmine kazandırmanın ve bu konuda büyük desteğini gördüğü Hüseyin Sözlü ile birlikte, bu güzelliği yaşamanın paylaşımını anlattı.  Desteklerinden dolayı, Kaymakam Muammer Sarıdoğan’a, teşekkür etti. Gelecek yıllarda,  bu festivali daha da yaygınlaştırmanın projelerine, hemen başlanacağını ifade etti.

SÖZLÜ MUTLUYUM

Önceki dönem, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yaptığı konuşmada, Mustafa Çay’ın böylesi büyük bir heyecanına, katkı koymaktan ve bunun da bir esere dönüşümünü görmekten dolayı, büyük bir mutluluk yaşadığını ifade etti.

SARIDOĞAN: “DEVLET MİLLET  BİRLİKTE”

Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan’da yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın yaptığı çalışmalara, Devlet olarak destek vermekten, büyük bir memnuniyet duyduğunu, Belemedik’te bugün görülen tablonun, Devlet -Millet birlikteliğinin en güzel örneğini oluşturduğunu görmenin, mutluluğunu yaşadığını belirtti. Gerçekleştirenlere, destek olanlara teşekkür etti. Gelecek yıllarda, Belemedik Doğa ve Fotoğraf Festivalinin, çok daha görkemli yaşanacağına, inandığını dile getirdi.

PLAKETLER

Fotoğraf yarışmasında derece alanlara  plaketleri verildi. Aynı zamanda Jüri üyeliği de yapan,  Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ve Feke Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan’a da katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür edildi.  Pozantı Kaymakam Muammer Sarıdoğan,  Feke Kaymakamı  Mehmet Rıdvan Doğan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik tarafından,  üç ayrı dalda yapılan, 3. Doğa ve Fotoğraf Festivalinde, derece alanlara  ödülleri verildi. Sonrasındaki konserlerde, vatandaşlar gönüllerince eğlendiler. Ve bir festival daha, böylece sona ererken, bu kadar büyük bir gelişme sonrasın da, “ BELEMEDİK BİLE  BU HALE GELECEĞİNİ BİLEMEZDİ” işte bu hayali gerçeğe dönüştüren isim ise, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay olduğu gerçeği herkes tarafından kabul edildi.( Fotoğraflar ve Haber: Hayriye Eroğlu)

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER