1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KUM OCAĞI  FAALİYETİNE  “SON” VERDİ.

KUM OCAĞI  FAALİYETİNE  “SON” VERDİ.
Bu haber 01 Aralık 2019 - 17:35 'de eklendi ve 1.052 views kez görüntülendi.

Yıllardır Çakıt Çayı’nın Dokusunu Bozdu.

KUM OCAĞI  FAALİYETİNE  “SON” VERDİ.

Her geçen yıl, giderek artan ve felakete dönüşen doğa olayları, aynı zamanda insanoğlunun da, geleceği üzerindeki olumsuz etkilerini artırıyor. Tabiatın dengesini bozan, insan eliyle yapılan doğa katliamlarının başında da, dağları dümdüz eden, taş ve mermer ocaklarının yanı sıra, akarsu kenarlarındaki kum ocakları da, bu felaketin ön habercisi olmaktadırlar.

DOĞA HARİKASI İDİ…

Bir zamanlar, sadece yörenin değil, tüm Türkiye’nin doğa harikası olan, ormanlarının arasından adam bile geçemeyen, yeşilin her türlüsünün insanlara yaşam zevki aşıladığı, dağlarında ayı, kurt, vaşak, çok eski zamanlarda dağ aslanlarının bile yaşadığı, ak karlı  tepelerinden ovalara doğru, şırıl -şırıl suların aktığı, Çakıt Çayının her yerinde  yüzülebilen Pozantı, her geçen gün yaşanan doğa katliamı ile birlikte, giderek çoraklaşıyor.

BİR ÇED VARDI

Pozantı’nın, bu tabiat dokusunu korumak, azalan ormanların yok olmasına karşı çıkmak amacı ile, bir gurup doğa sever Pozantı’lı tarafından kurulan, Çevre Koruma Derneği, kurucularının heyecanlarını kaybetmeye başlamasının yanı sıra, devamını sağlayacak isimler de bulunamaması sonrası, bu doğa kuruluşu  işlevini yitirerek kapandı. Bu kuruluş, Pozantı için hayati bir değer taşıyan Şeker Pınarı başlangıcından, Belemedik Vadisini de kapsayan Çakıt Çayı kenarında, hiç bir yapılanmaya fırsat vermemesi ile haklı bir takdir toplamış ancak, Çevre Koruma Derneğinin, kapanması sonrasında da,  fırsatçılara da gün doğmuş oldu.

RUHSAT İPTALLERİ

Başkanlığını, Ziraat Yüksek Mühendisi  Seyhan İnce’nin, yaptığı Çevre Koruma Derneği,  Çakıt Çayı’nı ve çevresini koruma  için aldığı  ÇED RAPORU sonrası Pozantı da faaliyet göstermekte olan iki kum ocağının da çalışma ruhsatları,  mahkeme kararı ile iptal edilerek, faaliyetlerine son verilmiş idi.

YILLARDIR KUM ÇEKTİ

Hal böyle iken, Pozantı’nın Belemedik Mahallesi girişinde Orman İşletme Fidanlığı karşısında, Çakıt Çayının karşı kıyısında bulunan ve kamuoyunda çok dikkat çekmekte olan kum ocağına karşı, Belediye’nin CHP’li Meclis Üyelerinden Seyhan İnce’nin başlattığı  “TEPKİ,”  Pozantı genelinde karşılık buldu. Kaymakam Muammer Sarıdoğan’nın da, bizzat girişimi sonrası, adı geçen kum ocağı  geçtiğimiz aylarda,  faaliyetine son vermek zorunda kaldı. Yıllardır, Çakıt Çay’nın doğal ve tabiat dengelerini değiştiren bu kum ocağının faaliyetinin sonlandırılması sonrası, Pozantı kaymakamı Muammer Sarıdoğan Orman İşletme Fidanlığının, Çakıt Çayı bölümüne sel ve taşkın tehlikesine karşı,  fidanlığı korumak amacı ile, “BİN TON”  taş ve kaya ile doldurulacağını açıkladı.

TEŞEKKÜR

Kum ocağının kapatılmasının öncülüğünü yapan, Ziraat Yüksek Mühendisi, CHP Pozantı Belediye Meclis Üyesi ve doğasever Seyhan İnce, bu çalışması  ile de, vatandaşlar tarafından, büyük takdir topladı.Seyhan İnce, Gazetemize yaptığı açıklamada, hassasiyetlerinden dolayı, Pozantı’lı doğaseverlere,  kapatılan kum ocağı yatağının, Devlet Su İşlerine ait greyderlerle düzeltilerek, doğal dengenin oluşmaya başlamasını gerçekleştiren, Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan’a da, teşekkür etti. ( Özel Haber: Tamer Ünal)

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER