1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI KONUŞUYOR

POZANTI KONUŞUYOR
Bu haber 17 Şubat 2020 - 8:55 'de eklendi ve 1.268 views kez görüntülendi.

AKÜN’NÜN GAZETELERİ NİYE GİTMİYOR?

Pozantı kökenli olup, sadece Adana’da değil, tüm Çukurova Bölgesinde, Otomotiv Sanayi yedek parça temini konusunda, uzmanlık ve kalitenin adını bünyesinde bulunduran, Yavuz Akün ve Kardeşlerinin bu başarısı, Pozantı büyük takdirle karşılanıyor.

Aile olarak eğitime, anne ve babaları adına yaptırdıkları, Türkan İrfan Akün Çok Programlı Lisesi, aradan geçen onlarca yıl içerisinde, binlerce gencimize sağladıkları, teknik eğitim ile, onların aş- iş sahibi olmalarını sağlayan Akün Kardeşlerden, Yavuz Akün Gazetemizin de çok dikkatli okurlarından birisidir.

ULAŞMIYOR…

Zaman- zaman, Pozantı ile ilgili görüş alışverişinde bulunduğumuz, Yavuz Akün’nün en büyük sıkıntısı, kendisine posta ile gönderdiğimiz, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinin bir türlü eline ulaşamayışı oluyor.

Pozantı Postanesinden, her Pazartesi öğleden sonra diğer abonelerimiz olduğu gibi, Yavuz Akün’nün, üç ayrı adresine gönderdiğimiz gazetelerin, hiç birinin eline ulaşamıyor olması, bizi de fazlasıyla üzüyor.

Posta dağıtım kuruluşuna, diğer abonelerle birlikte, ücreti karşılığı teslim ettiğimiz gazetemizin, Yavuz Akün’e neden ulaştırılmadığı konusunu, Ne çöze bildik? Ne de anlayabildik.?  Bir okurumuzun, okuma özgürlüğünün elinden alınması demek olan bu  olumsuzluğu, yazıya dökmekten başta çaremiz kalmadı.  Görevleri, kendilerine teslim edilen, mevkuteler başta olmak üzere, bunları yerine ulaştırmak olan, Posta Dağıtım Şirketi Yetkililerin den, bu yazımız ile de bir sonuç alamazsak, duyarsızlıklarını yargıya taşıyacağız.   

AK PARTİ ARAŞTIRIYOR.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın, Partisinin İl- İlçe Teşkilatları ile başlattığı incelemeler, tabana hareketlilik getirdi.

Mehmet Ay’ın, İl Başkanlığına getirilmesi sonrası, başlatılan çalışmalar arasında, parti üyeliğinden istifa-en veya benzeri bir şekilde ayrılmış olanlara başlatılan uygulama ile, bire- bir görüşmeler başlatılmıştır.

Bu ayrılanlarla telefon aracılığı ile yapılan soruşturma ve araştırmalarda, özellikle 2019 yerel seçimleri sonrası, partiden neden kopmuş oldukları soruşturuluyor.

ÖNCELİK POZANTI MI?

Özellikle Pozantı da, 2019 yerel seçimleri sonrasındaki ayrılıkların nedenleri, Belediye Meclis Üyeliklerinin tespiti ile başlamıştı.  Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile, partiye yeni girmiş olan bazı isimlerin, Belediye Meclis Üyeliklerinde seçilebilecek sıralara konulması, partiye kuruluşundan beri, gönül ve destek vermiş olanların ise tercih edilmemeleri, o tarihten beri Pozantı’da halen çok konuşulmakta olan, siyasi kulislerin başında gelmektedir.

Ak Parti Adana İl Başkanlığınca başlatılan, araştırma ve soruşturmalarda yapılan konuşmaların, bire-bir not alınarak İl Başkanlığı aracılığı ile, Genel Merkeze gönderileceği de, duyumlarımız arasında yer alıyor.

GAZETEMİZ  BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi, geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem oldu.

İlçemizde yaşanan ve bütün Türkiye’de yankılanan, kar -yağmur ve sel felaketi ile ilgili olarak, Büyükşehir Belediye Meclisinde, çok etkili bir konuşma yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, gazetemizde yer alan, bir diğer önemli haber ile de, siyasetin içinde bulunduğu durumu, sanal ortam aracılığı ile, canlı yayınlanmakta olan mecliste, Gazetemizin küpürü ile birlikte, kamuoyuyla paylaştı.

“FİDAN DAĞITIMINI KİM YAPACAK?” başlıklı haberimizin, içeriğinde yer alan açıklamalarda Büyükşehrin, Pozantı Belediyesi aracılığı ile yapacağı Kiraz, Ceviz, Asma Çubuğu, fidanları ile,  Lavanta ve  Çilek  Fidelerinin müracaat ve dağıtımında, CHP Pozantı İlçe Örgütü ve Başkanı Şenol Eroğlu’nun,  siyasi etik dışı  davrandığını belirterek, şunları söyledi:

“Büyükşehrin talimatı doğrultusunda, Pozantı Belediyesi olarak, muhtarlara duyuruda bulunduk. Buna göre, tapu benzeri ve resmi belgeler ile, Belediyemiz Fen İşlerine müracaat ederek, Fidan ve Fide talebinde bulanabileceklerini belirttik.

Ancak, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, sanal ortam aracılığı ile yaptığı duyuruda, Fidan ve Fide almak isteyenlerin resmi belgeleri ile, CHP Pozantı Belediye Meclis Üyelerinden Seyhan İnce’ye, başvuru yapabileceklerini belirtmesi, iki başlılığa neden oluyor. Bu ise, “BELEDİYEMİZİ YOK” anlamını taşımaktadır. Bu iki başlılık, muhtarlar başta olmak üzere , üreticileri de tereddütte sevk ediyor” dedi

KARALAR “BİZDEN KAYNAKLANMIYOR”

Çay’ın bu konuşmasına cevap veren, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, şunları söyledi:

“Biz Büyükşehir olarak, böyle bir talepte bulunmadık. CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu kendi inisiyatifi dahilinde, bir girişimde bulunabilir. Sonuçta, kendisi bir siyasetçidir. Kararı ve tavrı da kendisini bağlar” şeklinde cevapladı. Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem olan, “ FİDAN  ve FİDE” dağıtımı haberimiz ile, yayın çizgimizin  tarafsızlığı ve konulara gösterdiği hassasiyette, bir kere daha dikkat çekmiş oluyor.

POZANTI ASKİ’YE TEŞEKKÜR

Önceki hafta Pozantı’da, yaşamı büyük ölçüde olumsuz etkileyen, kar yağışı ve aşrı yağmur sonrası, oluşan sellerin yolları, köprüleri, menfezleri,  koca -koca ağaçları kökünden  sökerek alıp götürmesinin etkileri, ortaya çıkmaya başladı.

Devletin imkanlarının yanı sıra, Büyükşehir ve Pozantı Belediyelerinin, kısa sürede oluşturdukları koordineli çalışmalar, vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı. Bu arada, Pozantı ASKİ Şubesi de, kendi görev alanında, başarılı çalışmalar sergiledi.

Aşrı soğuklar nedeni ile,  yer- yer donan ve patlayan içme su şebekesinin, çok kısa zamanda onarılarak, vatandaşların su sıkıntısı çekmelerini önlemeleri de,  önemli bir  çalışma olarak dikkat çekiyor.

Bu arada, Hal Binasının üst katına su taşıyan borunun, donarak patlamasının kendilerine bildirilmesi ile, anında tamiratını yaparak susuzluğa acil çözüm getiren, Pozantı ASKİ Şubesinin, başta yöneticileri olmak üzere tüm personeline, bu özverili çalışmalarından dolayı  hal esnafı olarak, teşekkür ediyoruz.

VEKİLLER NEREDE?

Pozantı’nın yaşadığı, kar, yağmur ve sel afetinin yarattığı sonuçların onarılmasına, başlandı. Ve kısa sürede, hayli mesafede alınıyor.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş başta olmak üzere, Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ve DSİ’nin müşterek organizasyonu ile, selin götürdüğü köprü, menfez ve yol yapım çalışmaları,  aralıksız devam ettiriliyor.

Tüm bunlar olurken, bu felaketin üzücü bir ilgisizlik ise, siyasi kanattan geldi. Partilerin, Genel Başkanları başta olmak üzere, İl Başkanları ve Millet Vekillerinin, afetin yaşandığı Pozantı’yı, ziyaret etmemeleri, vatandaşların yanında olmamaları, yadırgandı.

Felaketi, sadece telefon ve sanal ortam aracılığı ile, geçiştirerek,  Pozantı’lının yanında olduklarını ifade eden bu  Millet Vekillerine,  Pozantı’lının bir çift sözü olacak: “Seçimlerde, oy istemeye geldiğinizde bu umursamaz tutumunuz, sizlere mutlaka hatırlatılacaktır.” Şeklinde konuşuluyor.   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER