1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÇAY NE YAPMAK İSTİYOR?

ÇAY NE YAPMAK İSTİYOR?
Bu haber 07 Haziran 2021 - 11:19 'de eklendi ve 878 views kez görüntülendi.

Belediye Meclisinde Geçmiş Başkanları Suçluyor.

ÇAY NE YAPMAK İSTİYOR?

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, son aylarda kendince, değişik ve bize göre de, Pozantı  siyasetindeki dengeleri değiştirmek isteyen, bir taktik uygulamaya başladı.

 Çay, pandemi nedeni ile ertelenen ve 20 Mayıs 2021 Perşembe gün yapılan, Belediye Meclisi  Olağan Toplantısın da, Akçatekir ve Pozantı’da Belediye Başkanlığı yapmış olan, eski üç siyasetçiyi bire -bir isim vererek, hizmet dönemleri ile ilgili iddia ve ithamlarda bulunmuştu.

KONUŞURSAM …

“Ben, bildiklerimi konuşmaya başlarsam, birileri sokağa çıkamaz” şeklinde, yıllar sonra ve nezaket dışı, yaptığı konuşmasındaki iddia ve  ithamları da, Belediye Meclis Üyelerinin anlamakta zorlandığına inanıyoruz. Çünkü, kendileri o dönemlerde aktif siyaset içerisinde bile değillerdi.

DOĞAN

Çay  yaptığı konuşma da ilk olarak, 1999  -2009 yılları arasında, Pozantı Belediye Başkanlığı yapmış olan Yılmaz Doğan’ı, hedef aldı.

Doğan’ının kendi kum ocağından, belediyeye kum satmanın yanı sıra,  kurduğu parke taşı tesislerinin de, kapasitesizliği ve ürettiği parke taşlarının kalitesiz olduğunu, belediye araçlarını ve jeneratörünü kendi özel tesislerinde çalıştırdığını iddia etti. Ve kendince  de Yılmaz  Doğan’ı, töhmet altında bırakmak istedi.

SARIASLAN

Çay bununla yetinmedi. Akçatekir’in  Belediye Eski Başkanlarından Hüseyin Sarıaslan’ı da, başta imar olmak üzere,  bazı usulsüz kazanımlar yaptığını iddia etti. Bu iddiasının, o andaki  baş muhatabı ise, Çay tarafından suçlanan, Akçatekir’in Belediye Eski Başkan Hüseyin Sarıaslan’nın oğlu ve halen, CHP listesinden Meclis Üyesi bulunan Ahmet Sarıaslan idi.

Ahmet Sarıaslan, Başkan Çay’ın uzun yıllar sonra, babasıyla ilgili olarak yaptığı, bu iddia ve ithamları, hayretler içerisinde dinlendiği gözlendi.  Babasını savunmak için yapmak istediği konuşma ise, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, sıkça uyguladığı konuşma taktiği ile, amacına ulaşamadı. Kaldı ki, Akçatekir’in Belediye Eski Başkanı Hüseyin Sarıaslan, bu yaptıklarının hesabını zaten yargı önünde vermiş idi.  

KILINÇKAYA

Çay’ın iddia ve ithamlar taşıyan bu konuşmasında, siyaset gündemine taşıdığı üçüncü siyasi ise Akçatekir’de, 2009 -2014 yılları arasında, Belediye Başkanlığı yapmış olan Mehmet Kılınçkaya oldu.

Çay, önceki Belediye Başkanlarına yaptığı gibi Kılıçkaya’yı da, önce Belediye Başkanlığı  dönemindeki, icraatlarıyla ile olarak kendince eleştirdi. Kılınçkaya ile ilgili iddia ve ithamlarda bulundu.  

En dikkat çekeni ise, Mehmet Kılınçkaya’yı, Belediye Başkanlığı döneminde, en yakınlarına, belediyenin arsalarını usulsüz bir şekilde, satmakla  suçladı. Yetinmedi. Mehmet  Kılıçkaya’nın, halen Başkanlığını sürdürmekte olduğu Akçatekir, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde, verdiği  kredilerin usulsüz olduğunu iddia ederek, bu kurumun soruşturma geçirmekte olduğunu da, söyledi.

NEDEN  YAZMADIK ?

Belediye Meclisinin toplantılarında, yapılan konuşmalar ve alınan kararlar, Gazetemiz Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinin, yayınlarında daima ön planda yer almıştır. Pozantı gibi bir ilçede, bir yerel gazete habercilik anlayışına, son derece dikkat, özen  ve itina göstermesi, toplumun birlikteliği açısından, son derece önemlidir. Dolayısıyla da Gazetemizin yayınlarında, dikkat ettiğimiz en önemli hususlardan birisi de, toplumu ayrıştırıcı değil, birleştirici olmasıdır

Başkan Çay’ın, Belediye Meclisinin, Mayıs Ayı olağan toplantısında, isim vererek yaptığı  yukarıdaki açıklamayı gazetemizde, yazıp yazmama konusu, bizi fazlasıyla düşündürdü.  

Nedeni ise, Çay’ın aradan yıllar geçtikten sonra,  siyasetten hayli uzak kalan, üç eski Belediye Başkanı ile ilgili olarak yaptığı, iddia ve ithamları, neden şimdi yapma gereğini duyduğunu, analiz ettik. Ve vardığımız sonuç ise, Çay bu açıklamalarıyla, Pozantı siyasetinde gündem değiştirerek,  toplumun kendisiyle ilgili oluşturmaya başladığı  algıyı, önleme amacında olduğuna  karar verdik. Kendisinin, yıllar sonra yaptığı, bu etik dışı siyasi açıklamasına da, alet olmama adına, bu üç Eski Belediye Başkanın adlarını, vermeden isim vermeden yüzeysel bir şekilde değerlendirdik.   

SON GELİŞME

Pozantı’da, son haftalarda konuşulan, çok önemli bir konu ise, yine Pozantı Belediyesi ile ilgili oldu. Başkan Çay’ın, en yakınında bulunan bir görevlinin  Niğde’den gelen güvenlik güçlerince, evinden gözaltına alındığını ve yapılan iki günlük sorgulaması sonrası da, serbest bırakıldığını öğrendik.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi  Tamer Ünal bu gelişmeyi, Ankara’da MHP Belediye Başkanları toplantısında bulunan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a, telefon aracılığı ile sordu?

Aldığı cevaptan da tatmin olduğu için, bu gelişmeyi haberleştirme gereğini duymayarak gazetemizde yer vermedik.  Dolayısıyla da bu konu, bir siyasetçi ve bir gazeteci arasında yapılan telefon konuşması olarak kalması idi. Daha önemlisi, bir gencin geleceği, bizim haber anlayışımızdan daha da ötededir.  Kaldı ki, biz Gazeteciyiz. Yargı organı da değiliz.

MECLİSE TAŞIDI

Biz bir gazeteci olarak, bu gelişmeyi çok hassas bir şekilde düşünüp, haber olarak da  gazetemizde yer veremezken,  Belediye Başkanı Mustafa Çay, haberleştirmediğimiz bu konuyu, Pozantı Belediye Meclisinin, 3 Haziran 2021 Perşembe gün yapılan toplantısına, hala bilemediğimiz bir nedenle,  taşıma gereği duydu. Ve Belediye Meclis Üyelerine hitaben  yaptığı konuşmada da,  şunları söyledi:

“Tamer Abi, beni telefonla Ankara’dan aradı. Bu konuyu sordu? Ben de gerekli açıklamayı yaptım. İlgili şahsın, adli sicil kaydı da burada. Adı geçen kişide, zaten istifa etti. Tamer Ünal, bunu yine geçmişte olduğu gibi, işten çıkardığım yakınında olan biri ile ilgili olarak, beni zora sokmak için yapıyor” diyerek, Gazetemiz de yazmadığımız, bir haberle ilgili olarak  da, kendince bizi itham etme yoluna gitti. Ünal, Başkan Çay’ın bu yersiz ve asılsız ithamına, gerekli cevabı verdi. Meclis toplantısını da, terk etti.

ÇÖZDÜK

Bir siyasetçi ile, gazeteci arasında yapılan, ancak yazılmayan bir konu daima gizliliğini korur. Haberleştirilmediği sürece de, iki tarafında herhangi bir açıklama yapması düşünülemez.Çay, Belediye Meclisinde yaptığı bu açıklama ile, haberleştirmediğimiz bu konuyu gündeme taşıyarak, etik dışı bir davranışta bulunmuştur.

Biz, kendisinin bunu neden yaptığını çok iyi biliyoruz. Belediye Başkanı olarak, yaptığı icraatların yetersizliği konusunda, kamuoyu tarafından yoğun bir şekilde eleştirmektedir. Bunun baskısı altında olan Çay, bu son açıklaması ile, kendince gündemi değiştirme gayreti içerisine girmiş ancak, başarılı olamamıştır.  Biz, Çay’ın bu son açıklamasına, gazetemizde yine isim olarak yer vermiyoruz. Bizim için bir insanın, hele de genç olanların geleceği bizim yazacağımız, haberden çok daha önemlidir.

 Başkan Çay’ın, Pozantı siyasetindeki dengeleri değiştirmek amacı ile, belediye meclisinin son iki toplantısında yaptığı, asılsız iddia ve ithamlarla ilgili konuşmalar, asla kendisinin beklediği sonucu vermeyecektir. Biz, kendisiyle ilgili yayınlarımızı ve yaptıklarını yazmaya devam edeceğiz. İftira etmiyoruz. Kişiliği ile ilgili bir ithamda da bulunmuyoruz. Sadece, yaptıklarını kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Toplum, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı, iddia ve ithamları ile değil, hizmetleri ile değerlendirmekte olup, bu konuda da artık sınıfta kalmaya başlamıştır. Kendisinin, böyle itham edici ortamını devam ettirmesinin zararını ise, yine kendisi zaten sandıkta görecektir.  Yazımızı bir söylemle noktalıyoruz: “ SEL GİDER KUM KALIR. SİYASETÇİ GİDER GAZETECİ KALIR”

YORUM HABER: TAMER ÜNAL)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER