1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

KONUŞULUYOR…

KONUŞULUYOR…
Bu haber 07 Haziran 2021 - 11:52 'de eklendi ve 1.434 views kez görüntülendi.

KONUŞULUYOR…

Pozantı Belediyesinin, Akçatekir’deki ara sokaklarla ilgili duyarsızlığını, 2021 Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşulması sonrası, gazetemizin yaptığı yayınlar, Akçatekir’liler başta olmak üzere, yaylacılar tarafın dan da, dikkatle okundu. Bu konuda da, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay başta olmak üzere, duyarsız kalan meclis üyeleri de, bu eleştirilerden  nasiplerini alıyorlar.

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Akçatekir’in zirvesine yaptırdığı restoran işyerleri ve  yaşam parkının yanı sıra, Beledimedik’te de yaptırdığı restoran, otel ve bungalov için harcanın paranın,  Akçatekir’in ara mahallerinin sokaklarına, kilitli parke taşı döşenmesi için harcanmıyor olması da, tıpkı  Boğaz Mahallerinde olduğu gibi, aynı şekilde eleştirilmeye  devam ediliyor.

YAYINLARIMIZ GERÇEK

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinin, bu ve benzeri konularla ilgili olarak, yaptığı yayınlarının, gerçeği ne kadar yansıttığını, Pozantı Belediye Meclisinin, 03 Haziran 2021 Perşembe gün yapılan olağan toplantısında, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Meclis Üyelerine yaptığı açıklama ile, bizzat doğruladı.

300 SOKAK

Haziran ayı başında başlayan, mevsim dışı beklenmeyen sağanak yağışların, Akçatekir ve Bürücek’deki ara sokakları, geçilmez hale getirdiğini belirten Başkan Çay, bu konuyla ilgili olarak, şunları söyledi:

“Bu yağış, adeta bir afet halini aldı. Bürücek’in sokaklarında, bir metreyi aşan çamur birikti. Aynı şekilde, Akçatekir’in yukarı mahallerini de etkileyen yağmur ve sellerin taşıdığı çamur ve molozlar, ara sokakları geçilemez hale getirdi.

Akçatekir’in, ana caddesi de aynı şekilde bu yağıştan etkilendi. Bizim elimizde, bunu önleye bilecek yeterli, teknik aracımız yok. Bu çalışmalar sırasında, bir belediye personelimiz, kaynar su ile haşlandı. Tedavisine Adana da devam ediliyor.

Büyükşehir Belediyesinin araç desteği ile, bu felaketi önlemeye çalışıyoruz. Bura da görevli  Büyükşehir Belediye Personelinin, başta yemek olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını da, Pozantı Belediyesi olarak karşılıyoruz.  Adana’daki, diğer İlçe Belediyelerinden de bu konuda destek bekliyoruz” dedi

Çay’ın bu söylemleri, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, Akçatekir’in ara sokaklarına yapılmayan kilitli parke taşı ile ilgili yayınlarımızın, ne kadar gerçek olduğunun adete bir itirafı oldu.

 YOLCU  TAŞIMA KARMAŞASI

Yirmi beş  yıla yakın bir süreden beri, Adana -Akçatekir- Pozantı -Kamışlı ve diğer Boğaz Mahalleri arasında minibüsle, karşılıklı yolcu taşımacılığı yapan, Akçatur Taşıyıcılar Kooperatifinde, pandemi nedeni ile sürdürülmekte olan, %50 yolcu kontenjanına, çözüm getirilemiyor olması, hem bu kooperatif üyelerini, hem de yolcuları zor durumda bırakmayı sürdürüyor.

 Edindiğimiz bilgilere göre, Adana’dan diğer ilçelere sefer yapan minibüslerde, yolcu taşıma sayısı, normal hale getirilmesine rağmen, Akçatur Kooperatifine, bu imkanın henüz tanınmıyor olması da, dikkat çekiyor.  

Kooperatif Başkanı ve Yönetim Kurulunca, asgari düzeyde tutulmaya çalışılan taşıma ücretleri, yolculara da çok pahalı geldiğinden, bu kooperatif adeta  çıkmaza doğru gitmektedir. Yayla sezonun başlamasına rağmen, yolcu taşıma sayısının hala %50 ile sınırlandırmaya devam ediliyor olması, başta akaryakıt olmak üzere, diğer giderlerde de önemli bir fiyat artışına sebep olmaktadır.

Bu olumsuzluğun çözüm makamı olan, Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman ile, bir telefon görüşmesi yapmak istedik.  Kendisinin Özel Kalemi aracılığı ile bize ilettiği cevap da ise,  Kaymakamlık Yazıişlerine, gerekli talimatı belirten bir yazı yazdığı söylendi. Ve Kaymakamın gerek görmesi halinde de,  bize dönüş yapacağı belirtildi.

Gazetemizi ,yayına hazırladığımız 4 Haziran 2021 Cuma günü, sonuna kadar  bize bir  dönüş yapılıp cevap  verilmediği için, Akçatur taşıma kooperatifi  ile, yolcular arasında devam etmekte olan, taşıma ve ücret ayarlamasına, nasıl bir çözüm getirileceğini de bilemiyoruz.

 65 YAŞ ÜSTÜ ALINMIYOR

Adana’da, toplu taşıma araçlarına, hala 65 yaş üstü vatandaşların alınmıyor olması, pandeminin yarattığı ve devam etmekte olan, en önemli karmaşa olmayı sürdürüyor.

Minibüs fiyatlarının, kendilerine pahalı geldiğini belirten emekli yaş gurubu, Adana- Pozantı arasında, sefer yapmakta olan Belediye otobüslerinde de, bu kısıtlama nedeni ile, yolculuk yapamamaktadırlar.

Bu olumsuzlukla ilgili olarak, otobüs şoförleri ile, 65 yaş üstü yolcular arasında, anlaşmazlık yaşanmaktadır. Otobüs şoförleri, haklı olarak  bu yaş gurubu üstündeki  yolcuların,  belediye otobüsleri ile taşınması konusunda,  kendilerine bir talimat verilmediğini, halen geçerli olan  emirleri uygulamakla, sorumlu olduklarını söylemelerine rağmen, karşılıklı  bu anlaşmazlık sorun olmaya devam ediyor.

ORMANLARIMIZLA BİRLİKTE CANIMIZ DA YANDI

Pozantı’da, Ahmet. D adlı bir şahsın, değişik yerlerde başlattığı orman yangınları ile birlikte, yüreklerimizde adeta kor oldu.

Yangına anında müdahale, Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman, Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Baş Komiser Deniz Ünsal, tarafından yapıldı.

Pozantı Orman İşletme Müdürü Bünyamin Üçgül’den, yangın ile ilgili olarak,  bilgi alındı. Söndürme çalışmalarına nezaret edildi.

Yangını çıkardığı tespit edilen, aynı zamanda, Pozantı Belediye Spor’a ait soyunma odasını da yaktığı belirlenen, Ahmet A’ının uyuşturucu müptelası olduğu da, ortaya çıktı. Zanlı, olay yerinde yakalanarak güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Yangın söndürüldükten sonra da,  soğutma çalışmalarına geçildi.   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER