1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DAN KISA- KISA

POZANTI’DAN KISA- KISA
Bu haber 17 Ocak 2022 - 12:57 'de eklendi ve 611 views kez görüntülendi.

POZANTI’DAN KISA- KISA

İçinde bulunduğumuz 2022 yılında, bazı sivil toplum örgütleri seçimleri, Ocak- Şubat -Mart Ayları içerisinde, açıklanacak tarihlerle yenilenecek. Pozantı’nın üye sayısı en fazla olan, Esnaf  ve Sanatkarlar Odasının seçiminin, kesin tarihinin ise, bu hafta içerisinde belli olacağı  öğrenildi.  

İki dönemdir, Başkanlığını Yunus Aytekin’inin yaptığı Esnaf Odası seçimleri, her dönemde  büyük ilgi odağı olmuştur. Önümüzdeki aylar içerisinde yapılacak olan  bu seçimin de, yine hareketli geçmesi bekleniyor. Şuana kadar mevcut Başkan Yunus Aytekin’nin dışında, bir ikinci adayın ismi ise, henüz kamuoyunda  konuşulmuyor.

ŞÖFORLER ODASI

Pozantı’nın bir diğer önemli sivil toplum örgütü olan, Şoförler Odası seçimi de, yine içinde bulunduğumuz yılın,  Ocak- Şubat -Mart aylarından birisi içerisinde  yapılacak.

İki dönemdir Başkanlığını Özcan Yıldırım’ın yapmakta olduğu Şoförler Odası seçimlerine, önceki Başkan Mehmet Kılınçkaya’ının da  tekrar aday olacağı ve çalışmalarını yürüttüğü kendisi tarafından açıklandı.

TOPLANDI

Pozantı’yı istila eden ve her geçen gün, çocuklar başta olmak üzere vatandaşlara da,   saldırır hale gelmeye başlayan, başı -boş köpeklerler ilgili yaptığımız yayınlar, etkisini gösterdi.

Pozantı Belediyesi Zabıta Müdürü Yaşar Süllü, Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Hayriye Eroğlu’na, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

“İlçemizde başı -boş köpeklerin, sayılarının artış göstermesinin en başta gelen sebeplerinden birisinin civar İl ve İlçelerden, Pozantı ve Akçatekire getirilerek, salıverilen köpeklerden oluşmaktadır.

Bunun  en tehlikeli  örneklerinden birisi ise, bu başı- boş  köpekler arasında, vahşi ve parçalayıcı iki PİTPUL  köpeğinin de,  yer alıyor olmasıdır. Biz Zabıta ekibi olarak bu köpekleri  toplayıp, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına götürmekteyiz. Bu çalışmalarımızdan da, olumlu sonuçları da alınmaya başlanmış olup Pozantı ve Akçatekir de, önceki haftalara göre, başı -boş köpek sayısında büyük azalmalar olmaktadır.

Zabıta ekiplerimizin bir diğer çalışması ise, tehlikesiz konumda bulunan diğer başı boş köpeklerin  yanı sıra, doğadaki kanatlı hayvanlarında, bakımlarını  ve beslenmelerini sürdürmektedirler.  Duyarlı vatandaşlarımızın, Zabıta Ekiplerimize destek olmaları  halinde de,  çalışmalarımıza büyük kolaylık sağlayacaktır.” dedi.   

OTOBÜS

Gazetemizin, gündem yaptığı en önemeli konulardan birisi, öğrenciler ve vatandaşların toplu taşıma sorunudur. Sanal ortamdaki paylaşımlar ile de giderek genişleyen, toplu taşıma tartışmasına henüz kesin bir sonuç getirilememiştir.

Pozantı Belediyesinin asli görevi olmasına rağmen, yıllardır hayata geçiremediği toplu taşım otobüsü ile ilgili olarak, Büyükşehir Belediyesine de, gerekli müracaatların yapıldığı,  yine sanal  ortam paylaşımlarında  yer alıyor.  

Önerilen çözümler arasında, Pozantı Belediye Spora ait bulunan mevcut otobüsün Adana Büyükşehir Belediyesince, otobüs tahsisi yapılan kadar, öğrenciler ve vatandaşların hizmetine verilmesi görüşü, ağırlıklı olarak yer alıyor.

İLGİ ODAĞI OLDU

Sadece Pozantı Ak Parti Teşkilatında değil  İl bazında da, en eski partili konumunda bulunan Kürşat Akpınar’ın, önceki hafta içerisinde, Ak Parti Adana İl Başkan Yardımcılığı ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkanlık görevinden, istifa etmesi ile  başlayan hareketlilik, devam ediyor.

 Akpınar’ın, gazetemizin geçen haftaki sayısında yer alan “ İşlerinin yoğunluğunu sebep göstererek istifa ettiği” şeklindeki  açıklaması, toplumu tatmin etmemiş olacak ki kendisi daha sonra, geniş bir açıklama ile, konuya açıklık getireceğini ifade etmiş idi.

ZİYARETLER

Akpınar’ın istifası sonrası başlayan hareketlilik, işyerine yapılan ziyaretlerle, devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde, Milliyetçi Hareket Partisi Adana Millet Vekillerinden Muharrem Varlı ve Pozantı Belediye Meclis Üyesi Aziz Şen, Kürşat Akpınar’a bir nezaket  ziyaretinde  bulundular. Akpınar’ın  diğer ziyaretçileri ise, Ak Parti Pozantı İlçe Teşkilatı Başkanı Necati Şen, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Vural Güney, ve Gençlik Kolları Başkanı Burak Ünal oldular.

Dikkat çeken bir başka gelişme ise, Adana’dan Pozantı’ya giden veya Ankara’dan Adana’ya dönmekte olan, Ak Parti Adana İl Teşkilatından bazı isimlerinde, Akpınar’ın ziyaretçileri arasında yer aldığı öğrenildi.  

GAZETECİLER GÜNÜ

 Mesleğimizin önemli günlerinden birisi olan ve geçen hafta kutladığımız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, büromuza da bazı ziyaretler yapıldı.

Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Necati Şen, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Vural Güney ve Gençlik Kolları Başkanı Burak Ünal, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, bu ziyaretlerde yer alan siyasiler oldular. Bazı kamu kuruluş temsilcilerinin yanı sıra, duyarlı bazı okurlarımızda  telefon ve sanal ortam mesajlarıyla, günümüzü kutlayanlar arasında yer aldılar.

Gün dolayısıyla, bir başka önemli ziyaretçimiz ise, Pozantı İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi oldu. Müftü Ünverdi, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’la yaptığı sohbette, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.  Ve gazetecilerin önemli bir görevi ifa ettiklerini sözlerine ekledi.

KİTAPÇIK

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal, Pozantı Müftüsü Ünverdi’ye yaptığı bu ziyarette, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı sıfatı ile 5 Ağustos 1920’de,  Pozantı’ya yaptığı ilk ziyaret dolayısıyla, Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Eski Başkanlarından Merhum Tahsin Güler’in maddi desteği ile, Gazetemiz tarafından yayınlanan,  5 Ağustos kitapçığını hediye etti. Bu anlamlı günle ilgili olarak da, Müftü Ünverdi’ye bilgiler verdi.

TEŞEKKÜR

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, 5 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla, Büromuza yapılan ziyaretlere, sanal ortam aracılığı  ve telefonla yapılan  kutlama mesajlarına, teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER