1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“BAŞKAN KARALAR POZANTI’YA GELİYOR”

“BAŞKAN KARALAR POZANTI’YA GELİYOR”
Bu haber 28 Mart 2022 - 11:35 'de eklendi ve 915 views kez görüntülendi.

Üreticiye  Bir Milyon Çilek Fidesi Müjdesi:  

“BAŞKAN KARALAR POZANTI’YA GELİYOR”

Dünya genelinde olduğu gibi, ülkemizde de gıda ve üretim, giderek büyük sorun olmayı sürdürüyor.  Büyükşehir Belediyelerinin, özellikle kırsal kesimeler de, alt yapı çalışmalarından daha önemli hale gelen, toprağa yatırımla ilgili tarım, ziraat ve hayvancılık destekleri aratarak devam ediyor.

ADANA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, “KALKINMAYI KIRSALDAN, KENTLERDEN DE, KIRSALA DÖNÜŞÜ BAŞLATACAĞIZ” sloganı ile, devam ettirmekte olduğu üretim seferberliğiyle ilgili olarak, 15- 25 Nisan tarihleri arasında, Pozantı’da bitmiş olan  önemli projelerin, açılışları yapılacak.

AÇIKLAMA

Adana Büyükşehir Belediyesinin sürdürmekte olduğu, yer altı ve yer üstü çalışmaların, Başkan Zeydan Karalar adına, takipçisi ve kontrolörü ve uygulayıcısı olan, Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, 15- 25 Nisan 2022 tarihi arasında, Pozantı da yapılacak  olan, “1 MİLYON” adet “ÇİLEK FİDESİ” dağıtımı başta olmak üzere, kreş, hayvan barınağı, erkek öğrenci misafirhanesi ve sanayi çarşısı refüj düzenlemesi  ile ilgili olarak, Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hayriye Eroğlu’na,  aşağıdaki açıklamalarda bulunarak, şunları söyledi:

TOPLANTI

“Büyükşehir Belediyemizin en önemli kuruluşlarından biri konumundaki, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığının kırsal da, dağıtmakta olduğu, Çilek Fidesi ile ilgili olarak, geçen hafta  Hamidiye Köyünde, bir toplantı düzenledik.

11 Mart 2022 Cuma gün, yine aynı yerde yapmış olduğumuz, İlçe Danışma Kurulu Toplantımızda, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar, vatandaşlarla ve üreticilerimizle buluşup, daha önceden çalışmaları yapılan, “1 MİLYON ADET ÇİLEK FİDESİ”  dağıtım sözünü  vermişti.

GÖRÜŞME

Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığımızda, derhal harekete geçti. Beni arayarak, herhangi bir aksaklık ve eksikliğe sebebiyet verilmemesi için, muhtarlarımız ve çilek üreticilerimizle birlikte,  bir toplantı yaparak taleplerinin ve görüşlerinin, birinci ağızdan alınmasını istediler.

23 Mart 2022 Çarşamba gün, benim başkanlığımda Hamidiye de bir toplantı düzenledik. Tarım ve Hayvancılık Dairesi Yetkililerinin de katıldığı bu toplantı da, muhtarlarımız ve üreticilerimiz birince ağızdan isteklerini dile getirdiler.  

BİLGİLENDİRME

Tarım ve Hayvancılık Dairesi yetkilileri, talepler sonrasında yaptıkları bilgilendirmede,  muhtar ve üreticilerimize,  çilek fidesinin dikiminden, sulanması, gübrelenmesi, ilaçlanması,  üretim süresi ve  ürün hasadına kadar olan, safha ile ilgili olarak, geniş açıklamalarda bulundular. Çilek fidesi talebi toplantısı bulunamayan üreticilerimizin, 28 Mart 2022 Pazartesi’ye kadar, bana ulaşarak talep ettikleri çilek fidesi miktarını, bildirmeleri de  çok önemlidir” Dedi.

KONTROL EDİLECEK  

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, toplantının bitiminde Tarım ve Hayvancılık Dairesi ekiplerinin, çilek fidesi dağıtımından sonra, ekim  alanlarını gezeceklerini, yapılan  çalışmaları  yerinde göreceklerini söyleyerek, şu açıklamalarda bulundular:

“Konu, sadece çilek fidesi verip, arkasını bırakmaktan ibaret değildir. Çünkü, verilen fidelerin yanlış teknikle dikim ve bakımından dolayı, bir kısmı zayi olabileceği gibi, üretim ve kalite de  düşebilir. Bu olumsuzluğun önlenmesi açısından, biz ilgili daire olarak, son derece dikkatli ve titiz bir takip sistemini uygulayacağız.” Dedi.

KARALAR GELECEK

Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Şenol Eroğlu, 15- 25 Nisan 2022 tarihleri arasında tespit edilecek bir günde, Başkan Zeydan Karalar’ın Pozantı’ya gelerek, diğer  bazı proje ve çalışmaları, yerinde inceleyeceğini belirtti. Bu konuda da, şunları söyledi:

“Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’ın çalışmaları, sadece kırsal kesim yatırımları ile ilgili olmayıp Pozantı’da da, bazı incelemelerde bulunacak. Bunlar arasında, Pozantı’daki ailelerin en büyük ihtiyacı olan kreş,  yüksek okul erkek öğrenci misafirhanesi, sanayi çarşısı refüj düzenlemesi ve hayvan barınağı da, yapacağı incelemeler arasında yer alacaktır.’ Dedi. ( ÖZEL HABER: HAYRİYE EROĞLU)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER