1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

18 Martta ’da “ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ” Anacağız.

18 Martta ’da “ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ” Anacağız.
Bu haber 12 Mart 2018 - 13:30 'de eklendi ve 860 views kez görüntülendi.

18 Martta ’da “ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ” Anacağız.

AKİF’İ VE İSTİKLAL MARŞIMIZI ANIYORUZ.

İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, tüm yurtta olduğu gibi, Pozantı’da da çeşitli etkinliklerle anılacak.

“Allah bu Millete, Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın” şeklindeki konuşması ile, Milletimizin, birliğini, beraberliğini ve Ulusal bütünlüğümüzün, devamı konusunu da, bu veciz sözleriyle yüreklerimize kazıyan, İstiklal Marşımızın yazarı, Mehmet Akif Ersoy’u anma programı, aynen şöyle:

“Atatürk Kültür Merkezinde, 12 Mart 2018 Pazartesi gün başlayacak olan, program akışına göre, Saat 10.00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, törenler, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam edecek. Orta Okul bazında, öğrenci şiirlerinin okunması, İstiklal Marşımızın ezbere okunması, devamında lise düzeyinde, öğrenci şiirlerinin okunması ve günün anlamını vurgulayacak olan, CD gösterimi sonrası, dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek, anma programı sonlandırılmış olacak.

VE 18 MART

Şanlı zaferlerimizin yazıldığı, Mart aynın diğer, en önemli Ulusal etkinliği ise, Çanakkale Şehitleri anma günü olacak. 18 Mart 2018 Pazar günü, çeşitli etkinlikler kutlanacak olan, bu Ulusal günümüz de, 18 Mart 1915 günü, ULU ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, emperyalist güçlere, Çanakkale Boğazını geçilmez kılmış, İngiliz ve Fransızların Savaş gemilerini, Boğazın serin sularına gömüştür.

Şehit dedelerimizin akan kanlarının, Çanakkale Boğazının sularının kırmızıya boyadığı bu savaş da, Kahraman Mehmetçiklerimizin Yazdığı Destan, Kurtuluş Savaşımızın da, öncüsü olmuş, sonrasındaki gelişmelerde, bu Yüce ve Milli ruhun şahlanması ile ATATÜRK, bütün düşmanları ülkemizden kovarak, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ kurmuş ve TÜRK MİLLETİNİ, tek BAYRAK altında birleştirerek, bugünün temellerini oluşturmuştur.

Haber: Hayriye EROĞLU

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER