1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“30 AĞUSTOS’UN 100. YILINI YAŞAYACAĞIZ”

“30 AĞUSTOS’UN 100. YILINI YAŞAYACAĞIZ”
Bu haber 29 Ağustos 2022 - 9:40 'de eklendi ve 467 views kez görüntülendi.

Türkiye Cumhuriyetinin Varoluş Savaşı:  

“30 AĞUSTOS’UN 100. YILINI YAŞAYACAĞIZ”

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin, kanları ve canları ile kazanarak, Türk Milletine hediye ettiği Büyük Taaruz’un,100. Şanlı Yıl Dönümünü, bir kere daha büyük gurur ve onurla, 30 Ağustos 2022 Salı  günü kutlayacağız.

Atatürk’ün Başkomutanlığında yapıldığı için, Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz‘un, başarıyla sonuçlanmasından sonra,  her türlü silah ve malzemelerini bırakarak, ordumuzun önünden kaçan Yunan orduları, İzmir‘e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla, Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur.

İşgal birliklerinin, ülke sınırlarını terk etmesi, daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak, ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.

İlk kez 1924 yılında, Afyon’da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye’de 1926’dan itibaren, Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk Ordusunun işgalci güçlere, son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu’dan atmak için düşünülüp, planlanan gizli bir harekât idi.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin, 20 Temmuz 1922’deki oturumunda, kendisine dördüncü kez olmak üzere, Başkomutanlık yetkisi verilen Atatürk, taarruz kararını Haziran Ayında almış ve hazırlıkları gizli olarak yürütmüştü. Büyük Taarruz, Ağustos’un 26’sını 27’sine bağlayan gece Afyon’da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin, Mustafa Kemal Paşa’nın bizzat idare ettiği, Dumlupınar Meydan Muharebesi‘nde imha edilmesi ile, Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı.

POZANTI’DA TÖRENLER

 Sadece Ülkemizin değil,  dünya tarihi açısından da çok önemli bir dönüm noktası niteliğini taşıyan, Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 100. Yılı dolayısıyla ,Pozantı’daki kutlama törenleri aşağıdaki şekilde olacaktır.

30 Ağustos 2022 Salı Gün Saat 09.30’da Atatürk Anıtına Çelenk konulacak, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, buradaki tören sona erecektir. Protokol daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve halkın katılımıyla saat 09.45’de  Pozantı Şehitliği ziyaret edilecektir. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ardından, Pozantı İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi tarafından yapılacak dua merasimi ile, buradaki tören de sonlandırılacaktır.

Saat 10.00’dan itibaren, Kaymakamlıkta tebrikler kabul edilecektir. Akşam ki bölümde ise, Pozantı Belediyesi tarafından organize edilen konser programı, Saat 20.00’da, Atatürk Kültür Merkezi önünde yapılacaktır. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER