1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BAŞKAN ZEYDAN KARALAR POZANTI’NIN EKONOMİK KADERİNİ DEĞİŞTİRİYOR.

BAŞKAN ZEYDAN KARALAR POZANTI’NIN  EKONOMİK KADERİNİ DEĞİŞTİRİYOR.
Bu haber 03 Ekim 2022 - 8:40 'de eklendi ve 414 views kez görüntülendi.

Alt Yapı Çalışmaları Aralıksız Sürdürülüyor.

BAŞKAN ZEYDAN KARALAR POZANTI’NIN EKONOMİK KADERİNİ DEĞİŞTİRİYOR.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Ekonomik Kalkınma, Kadınlara Hizmet  ile Kırsaldan başlar” sloganı ile yürüttüğü çalışmalar, kısa sürede  büyük ekonomik getirilere dönüştü.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 2019 yerel seçim vaatleri arasında  Pozantı ve Pozantı’lıya söz verdiği altyapı-üstyapı, tarımsal ve zirai yatırımların,  gerçekleştirilmesine ara vermeden devam ediyor.

 Karalar, yıllardır kanalizasyon atıkları arasında yaşayan Kurtuluş Mahallesinin, bu makus talihini sona erdirdi. Büyük büzler aracılığı ile, evsel atıkları ve sel sularını Çakıt Çayına  bağladı. Mahalleliyi yazın sivri sinek ve pis su atıkları başta olmak üzere, kışında sel tehlikesinden kurtararak, büyük bir hizmeti gerçekleştirdi.

Karalar’ın kalıcı hizmetleri arasında, eğitim önemli bir yer tuttu.  Kız öğrenci yurdu olmayışı nedeni ile, adeta kapanma noktasına gelen Pozantı Meslek Yüksek Okulunun, kız öğrencileri için açtığı  barınma evi ile, 36 genç kızımıza barınma imkanı sağlayarak eğitimlerinin devamına da, imkan verdi. Bununla da yetinmedi.  Gelecek yıllarda iki ayrı bina da, 300 öğrencilik kız ve erkek öğrenci barınma evi inşaatı içinde, çalışmalarını başlattı.  

Pandemi süresi boyunca da, öğrencilere tablet ve modem dağıtımını gerçekleştirdi.

Yine Pozantı’da, çok büyük ölçüde ihtiyaç hissedilen Gündüz Çocuk Bakım Evini de hizmete açarak, çalışan annelerin bu önemli sorununu çözdü. Yanı sıra da, Pozantı içinde öğrencilere okul servis otobüsü verdi.

Alt yapı çalışmalarında, Belemedik yolunu asfaltladı.  Ayrıca, bu yol üzerin de iki büyük köprü  de yaptırarak, selden yıkılamaz hale getirdi. Cumhuriyet Mahallesinin Çakıt Çayı karşısında bulunan konutlar için de, büyük bir geçiş  köprüsü yaptırarak, bu  yıllanmış sorunu da çözdü.  Başkan Zeydan Karalar’ın, Pozantı’ya yaptığı kalıcı hizmetleri arasında, yine en önemlilerinden birisi olan ve Pozantı’yı Kızıldağ ve Karaisalı’ya bağlayan ana yol konumundaki Armutoluğu yolunu da hem genişleterek, alt yapı çalışmalarını yaparak ve de  asfaltlayarak Pozantı’nın,  Karaisalı ve Aladağ ile olan karayolunu da ulaşıma kavuşturmuş oldu.  

Başta Pozantı merkezi olmak üzere, tüm mahallelerin içme su sorununu çözdü. Ayrıca Fındıklı, Kamışlı ve Aşçıbekirli Mahallerinin, tarımsal ve zirai  alanlarının sulanması için, 15 Kilometrelik açık ve kapalı kanal ve  kanaletler yaptırarak, bahçe ve tarlaların sulanmasını sağladı.  

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, kırsal kesime olan ekonomik destekleri arasında, Çilek Fidesi  ve malzemelerinin  dağıtımı ile birlikte, 400 dekar gibi çok büyük bir alanda  Çilek yetiştiriciliğini sağladı.  Ve böylece, kırsalda artık çilek fidesi ekilecek boş alan bırakmadı.  Yörede Lavanta ekimi de,  yine Büyükşehrin desteği ile giderek, yaygınlaşıyor. Yanı sıra, Ceviz, Kiraz, Elma, Asma Çubuğu ve diğer meyve fidanlarının devam etmekte olan dağıtımı da, yöre halkının ekonomik getirisini her geçen gün büyütüyor.

Arıcılık ve Bal Üretimi ise, Adana Büyükşehir Belediyesinden çok önemli destekler alıyor. Bunun sonucunda da artan Bal üretimi, aynı Çilek gibi bir Pozantı Markası olurken, üreticilere olan ekonomik katkısı  adeta dudak uçurtuyor. Başkan Karalar’ın Pozantı ve Kamışlı’daki bir diğer büyük hizmeti ise, vatandaşlarımız temel ihtiyacı olan Halk Ekmeği buralara getirtmek oldu.

Başkan Zeydan Karalar’ın “Kadınlar kendi ekonomik güçlerine kavuşmalıdır.” Sloganı ile başlattığı hizmetleri, kadınlar ile bütünleştirdi. Yöre de, kadınlar tarımsal ve zirai desteklerden, en fazla faydalanan kesim oldu. Verdiği bu desteklerin kontrolünü ise, geçtiğimiz ay içerisinde geldiği, Karakışlakçı BAL ve ÇİLEK Festivalinde, kendisine gösterilen yoğun ilgi ile de, görerek yaşadı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Pozantı Merkezde de önemli hizmetlere imza attı. Hastane Yolunu Asfaltladı. Atatürk Anıtını genişleterek, döner kavşak haline getirdi. Kendi hizmet alanında olmamasına rağmen, Pozantı Mahallerinin ara sokaklarında da, büyük çalışmalara imza attı. Akçatekir de açtığı Hayvan Kısırlaştırma Merkezi  ile de, başı- boş köpekler burada, Büyükşehir Veterineri tarafından kısırlaştırılarak tedavilerinin yapılmasına devam ediliyor.  

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Pozantı’nın Kurtuluş ve diğer onur günü olan Atatürk’ün Pozantı’ya ilk gelişi olan 5 Ağustos’un, 102. Yıl Dönümü törenlerine de katılarak, Pozantı’nın Milli Mücadeledeki tarihi önemi ile ilgili yaptığı konuşmalara katılımı ile ile de, destek verdi.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER