1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“MANEVİ DEĞERLERİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”

“MANEVİ DEĞERLERİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”
Bu haber 03 Aralık 2022 - 15:28 'de eklendi ve 360 views kez görüntülendi.

 Araştırmacı Eğitimci Önal’dan Öneri:

“MANEVİ DEĞERLERİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”  

Araştırmacı Emekli Eğitimci Kemal Önal,  manevi değerlerin giderek yozlaşıyor olması ve suç oranlarının artması ile ilgili olarak,  çeşitli kaynaklardan derlediği öneri yazısında, alınması gereken tedbirlerin en önemlisinden birinin, manevi değerlerimizi güçlendirmek olduğuna değinerek,  görüşlerini aşağıdaki şekilde özetledi:

KAPANIYOR

“Dünyada halkı eğitimli, kültürlü ve varlıklı olan ülkeler, iyi vatandaşlar yetiştiriyor. Bazı  İskandinav ülkeleri, cezaevlerini ya kapatılıyor, ya da küçültülüyor.  Nedeni ise, bu ülkenin vatandaşları arasında, suç olaylarının giderek azalıyor olması,   Eğitimde ve ekonomide sorunlarını çözememiş ülkelerde ise, suç olayları artıyor ve yeni cezaevleri açılıyor.

POZANTI

Pozantıda da, ahlaki eğitimi ve manevi değerleri güçlendirmenin, suç olaylarını önlemenin en etkili yolu şüphesiz eğitimdir.  Bunu destekleyen özlü sözleri, okullarda, camilerde, sokaklarda ve yerel medya aracılığı ile, halkımıza öğretmek çok önemlidir.  Bununla ilgili  çalışma ise, Kaymakamlık önderliğinde Milli Eğitim, Halk Eğitim, Yargı ve cezaevi mensupları,  siyasi parti,  sivil toplum örgütü temsilcileri ve halkın katılımı ile oluşturulacak bir toplantı da, ortaya çıkacak olan görüş ve önerilerin değerlendirilmesi,  suça karşı manevi bir kalkan oluşturur.”

Önal, Bilim adamı Albert Einstein’nin  en önemli söylemlerinden birisinin ise, “ Büyük kötülükleri yok etmenin tek yolu, ekonominin ve toplumsal amaçlara odaklanan bir eğitim sisteminin kurulmasıdır” dedi.   

Araştırmacı Eğitimci Kemal Önal, bu önerilerinin hayata geçirilmesi konusundaki çalışmalara,  manevi yönden destek olacağını da söyledi.

( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER