1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’YA NELER OLUYOR…?

POZANTI’YA NELER OLUYOR…?
Bu haber 03 Aralık 2022 - 15:32 'de eklendi ve 2.298 views kez görüntülendi.

Bir Yıl İçerisinde 5 cinayet İşlendi

POZANTI’YA NELER OLUYOR…?

Başta doğa olmak üzere, sosyal ilişkilerde artık eskisi değil.  Tüm dünyada ekonomik sıkıntılar giderek artıyor. Saygı yerini saygısızlığa, daha da ötesi karmaşa ve çatışmaya  bırakıyor. Yaşamın olmazsa olmazı olan sevgiyi bulmak ise,  giderek zorlaşıyor. Artmakta olan kadına şiddet başta olmak üzere, çıkar hesapları insani ilişkilerin çok ötesine geçerek, karşılıklı arbedelere dönüşüyor. Silahlar çekiliyor. İnsanlar yaralanıp veya ölüyor. Sonuçta da vatandaşlar, birbirlerine hasım ve düşman haline geliyor.

POZANTI

Tüm dünyayı da, etkisi altına alan böylesi tehlikeli gidişattan, Pozantı da gözle görülür bir şekilde etkilenmeye başladı. Pozantı da, geçmiş yılların sakinliğini, dostluk ilişkilerini ve karşılıklı sosyal davranışların  güzelliğini yaşamak, artık pek mümkün olamıyor.

Pozantı’lıların kendi ilçelerinde giderek azaldığı, yabancılaştığı,  yabancıların ise  Pozantı da  giderek arttığı,  genç neslin ise  ekonomik ve sosyal nedenlerden dolayı, yaşamlarını ve iş hayatlarını Pozantı dışında sürdürme konusundaki tavırları, ilçe halkının genç nüfusunun her geçen yıl giderek azalmasına sebep oluyor.

YABANCILAR

Pozantı, sanayi tesisleri bakımından eskisinden çok farklı değil. Konaklama tesisleri ise, hala  iş alanları olarak etkinliğini sürdürüyor. Gençler için, kalıcı bir gelecek vaat etmeyen bu iş alanlarını ise,  Pozantı’lı gençler artık eskisi gibi tercih etmiyor.  Bundan kaynaklı olarak da, D/ 750  ve  Otoban üzerinde bulunan konaklama tesislerinin işletmecileri, artık Pozantı’lı gençlerin iş gücünden yararlanamıyor. Çalıştıracak eleman bulmaktaki sıkıntıları da, kendilerini mecburen dışarıdan gelenleri, tercih etme zorunluluğu ile karşı -karşıya bırakıyor.

UYUŞTURUCU

Tüm dünyada ve ülkemizde de olduğu gibi, Pozantı da da uyuşturucu kullanımının yaş sınırının giderek düşmesi, kullanıcılarının ise sayılarının artıyor olması, kamuoyunda konuşulan konuların  başında geliyor. Uyuşturucudan kaynaklanan ve bazılarının da, kadınsal kaynaklı olan, tartışma ve kavgaların bir bölümünün ise, cinayetlerle sonuçlanıyor olması, ilçe de ailelerin korkulu rüyası olmayı ise devam ettiriyor,

 5 CİNAYET

İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde, Pozantı tarihinde çok olumsuz, bir o kadarda da insanları ürküten bir ilk yaşandı. Yaklaşık bir yıl içerisinde, Pozantı da art -arda 5 cinayet işlendi.

Uyuşturucu kullanımı,  bu cinayetlerde ilk sırada yer aldı. Kamuoyunda konuşulmaya devam etmekte olan, bu 5 cinayetin maktüllerini, sebep olanlarını ve katillerinin adını vermiyoruz. Biz sorumlu gazeteci olarak,  yayınlarımız da bölücü, ayrıştırıcı ve kamplaştırıcı değil, bütünleştirici, toplumsal barışı ve huzuru sağlamak adına, gazetecilik yapıyoruz. Bu, bizim kamusal görevimiz ve meslek etiği anlayışımızdır.   

 ÖNERİ

Bu ürkütücü gidişat, sadece kolluk kuvvetlerinin ve yargı mensuplarının gayretleri ve mücadeleleri ile önlenemez.  Yerel yöneticiler  başta olmak üzere, kamu -kurum yetkilileri,  siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri,  basın -yayın organları, aileler, öğrenciler, velileri ve   vatandaşların katılımı ile düzenlenecek geniş tabanlı toplantılar sonrası, alınacak kararların uygulamaya konulması ile, bu olumsuzluğun  çözümü konusunda, büyük ve uzun adımlar atılabilinir.  

( Yorum Haber:  Tamer ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER