1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

19 MAYIS 100. YILINDA DA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ.

19 MAYIS 100. YILINDA DA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ.
Bu haber 20 Mayıs 2019 - 9:51 'de eklendi ve 732 views kez görüntülendi.

Türkiye Cumhuriyetinde, Coşku Alanlara Sığmadı.

19 MAYIS 100. YILINDA DA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ.

Haber: Hayriye EROĞLU

Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, işgal altındaki Anadolu’ya, Samsun’dan ayak basarak, Kurtuluş Mücadelemizi başlattığı, 19 MAYIS 1919’un, 100. Yıl Dönümü, Türkiye Cumhuriyetinin tamamında olduğu gibi, Pozantı’da da   yapılan etkinliklerle, heyecanla kutlandı. Törenlerin coşkusu, alanlara sığmadı.

ARTIYORUZ

Ulusal Kurtuluş günlerimizin, yıl dönümlerinin Pozantı’da geçmiş yıllara göre, giderek artan kalabalıklar ve aynı şekilde heyecan ve coşku ile kutlanıyor olması, çok dikkat çekici bir ayrıcalık olmaya başladı. Öğrencilerin, velilerin ve vatandaşların, bu onur günü heyecanına katılımını sağlayan, Kaymakam Muammer Sarıdoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’ı, kutluyor ve devamının da artarak geleceğine yürekten inanıyoruz

SÖYLEMLER

Aynı şekilde, bu onur günlerinde yapılan konuşmalarda, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adının, eserlerinin ve devrimlerinin, sıkça söyleniyor olması son yıllarda, ulusal törenlerimizde dikkat çekici ve olumlu bir gelişme oluyor.

ÇELENK

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının, Pozantı’daki ilk töreni Saat 09.30’da Atatürk Anıtına, İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Zeybek’in, Çelenk koyması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası buradaki tören sona erdi. Belediye Başkanı Mustafa Çay, CHP Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Doğan Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç, CHP Meclis Üyelerinden Nuri Akkaya, Seyhan İnce, Bekir Gumru ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri yer aldılar.

VE TÖREN

19 Mayıs Atatürk’ü, Anma ve Gençlik Spor Bayramının ikinci bölümü, yeni tören alanı olarak belirlenen, Atatürk Kültür Merkezi önünde yapıldı.  Ulusal gün etkinliklerinde giderek, daha da yerleşik hale gelen bu alandaki, dikkat çekici tek eksiklik ise, vatandaşlar için birden fazla, izleme çadırı konulmayışı idi. Kaymakam Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Cumhuriyet Savcısı Murat Tokay, protokol temsilcileri ve bazı siyasiler, buradaki törende yerlerini aldılar.

Pozantı’daki, çeşitli okulların sunduğu etkinlikler, buram- buram Atatürk ve 19 Mayıs ruhunu, izleyicilere büyük bir coşku içerisinde yaşattılar. Zaman- zaman, gözleri yaşarttılar. Minik öğrenciler de, abla ve abilerine katılımları ile verdiler. Bu birliktelikle, Ulu Önderimizin Samsuna ayak basışının ve Kurtuluş Savaşımızı başlatmasının, 100. Yıl Dönümü coşkusunu Pozantı’da da, dalga -dalga yaşattılar. Gösteriler, şiirler, koreografiler, geçmişteki Türk Devletlerimizin adlarının, günümüze taşınması, resimli Atatürk sunumları ile, 19 Mayıs Ruhunu ve 100. Yıl dönümünü ölümsüzleştirdiler.

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER