1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

19 MAYIS KUTLAMA TÖRENİ HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

19 MAYIS KUTLAMA TÖRENİ  HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR
Bu haber 13 Mayıs 2024 - 10:22 'de eklendi ve 281 views kez görüntülendi.

Geçen Yıl Atatürk Kültür Merkezi Önünde Kutlanmıştı…

19 MAYIS KUTLAMA TÖRENİ HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim Doğum Günüm” şeklinde nitelediği, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 105. Yıldönümü, 19 Mayıs 2024 Pazar günü Yurt genelinde olduğu gibi, Pozantı’da da tören ve etkinliklerle kutlanacak.

Bu onur günü dolayısıyla da, Pozantı’daki orta ve lise düzeyindeki okullardaki öğrencilerin  etkinlik çalışmaları,  öğretmenleri nezaretinde sürdürülüyor.

ALANLARDA KUTLANIYOR

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basışının yıldönümlerinin kutlanmasını, Türk Gençliğine  Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram olarak,  hediye ve emanet etmişti.

Bu ruhun yaşatılması için, 19 Mayıs törenleri ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımı ve sportif gösterileri ile özellikle açık alanlarda yapılıyor olması, coşku ve heyecanın da dalga- dalga yurt geneline yayılması için, resmi bir gelenek haline getirilmiştir.

KAPALI ALANDA KUTLANMIŞTI

Böylesi önemli bir onur mirasının 2022 yılındaki yıldönümü kutlamaları, tüm  Türkiye’de açık alanlarda  kutlamasına karşılık, Pozantı da ise, Kapalı Spor Salonunda yapılmıştı. Bunun nedenini araştırdığımızda ise,  bu törenler sırasında  yağmur yağacağı şeklindeki bir bahane ile, Kapalı Spor Salonuna  kaydırılmış olmasını öğrendik. Kaldı ki o tarihte de 19 Mayıs’ da yağmur öğleden sonranın geç saatlerine doğru yağmıştı.

19 Mayıs coşkusu kapalı bir alana sığdırılmak istenmesinin eleştirisini de, gazetemizde kamuoyuyla paylaşmıştık. O dönemin Pozantı Kaymakamı olan Hüseyin Aydın’dan, bu yayınımızla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Kendisi de, Pozantı da 19 Mayıs Törenlerini Kapalı Spor Salonunda kutlatan Kaymakam ünvanı ile, Pozantı’dan tayinen ayrıldı.    

AÇIK ALANDA KUTLANDI

19 Mayıs’ın 104. Kutlama Yıldönümü törenleri, 2023 yılında, Atatürk Kültür Merkezi önündeki açık alanda yapıldı. Ve bu onur günün yıldönümü de, coşkulu ve heyecanlı bir şekilde kutlanmış oldu.  

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2024 Pazar günü 105. Yıldönümü ile kutlanacak. Böylesi önemli bir onur törenin, onarımı yeni bitmiş olan Kapalı Spor Salonunda yapılacağı şeklindeki duyumlarımızın ise, ne kadar  doğru olup olmadığını tören günü öğreneceğiz.

Ancak inancımız odur ki. Açık alanlarda  resmi olarak kutlanması geleneğine sahip olan 19 Mayıs ruhunun ve coşkusunun, Kapalı Spor Salona sığdırılması şeklinde değil, açık alanlarda yapılması olmasıdır. (Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER