1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

19 MAYIS RUHU İLE 100.YIL KUTLAMASI

19 MAYIS RUHU İLE 100.YIL KUTLAMASI
Bu haber 13 Mayıs 2019 - 9:00 'de eklendi ve 866 views kez görüntülendi.

Samsuna Ayak Bastı, Türkiye’yi Kurtardı.

19 MAYIS RUHU İLE 100.YIL KUTLAMASI

Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, Kurtuluş Savaşının başlangıcı kendisinin ise, doğum tarihi olarak nitelediği Samsuna ayak basışı olan, 19 Mayıs 1919’un 100. Yıl Dönümünü, büyük bir coşku, heyecan ve onur içerisinde, çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Bugünkü Türkiye Cumhuriyetinin, Kurtuluşunun ve Kuruluşunun, en önemli tarihi dönüm noktalarından birisi olan 19 Mayıs 1919’u, Türk gençliğine emanet eden ATATÜRK, bu davranışı ile de, gençliğe verdiği önemi vurgulamıştır.

ASLİ GÖREVİMİZ

“Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, olarak kutladığımız böylesi onurlu bir tarihi mirasa, sadece Türk Milleti sahiptir. Bu sene,100. Yılını kutlayacağımız 19 Mayısları, daha nice gelecek yıllara taşımak, sahiplenmek Türk Gençliğine düşen, en önemli görevlerden birisidir. Atatürk’ü, anlamak ve yaşatmak adına, Laiklik ve Cumhuriyet başta olmak üzere, çağdaş Türkiye’yi, gelecek kuşaklara da aynı misyon içerisinde taşımak ve teslim itmek, en asli görevlerimizden biridir.

19 MAYIS  POZANTI KUTLAMA PROGRAMI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100.yıldönümü kutlama şenlikleri 19 Mayıs 2019 Pazar günü saat: 08.00’ de başlayıp, saat 24.00’ da sona erecektir.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ:

1-Törene katılacak okullar 19 Mayıs 2019 Pazar günü en geç 09.20’ da Anıt alanında bayrak ve flama gruplarıyla hazır bulunacaklardır. 2- 19 Mayıs 2019 Pazar günü en geç 09.20’ ye kadar Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin konulması için kamu, özel kurum ve kuruluşların üst yöneticileri Anıt alanında hazır bulunacaklardır.

3- Çelenk saat 09.30’da anıta sunulacaktır. 4- Çelenk konulduktan sonra verilecek (Tİ) işareti ile Atatürk ve ebediyete intikal etmiş Türk büyüklerinin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulacak, akabinde sunucunun komutuyla İstiklal Marşı’mız söylenecektir. 5- Merkez Lise ve Ortaokullar Çelenk Sunma Törenine Bayrak, Flama, 10 erkek-10 kız öğrenci gruplarıyla okul müdürleri ve 5 öğretmen eşliğinde katılacaklardır.

KUTLAMA TÖRENİ:

1- Okullar en geç saat 09: 40’ ta Tören Alanında (Atatürk Kültür Merkezi Bahçesi) kendilerine ayrılan yerde hazır bulunacaklardır

2-Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı  Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması

3- Bando Takımı gösterisi. 4- “Yıl 1919 ” isimli şiirin okunması

5- Resimli-Müzikli sahne gösterisi. 6- İki ayrı koreografi gösterisi. 7- Geleneksel Folklor Ekibi gösterisi.

8- Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı 9- Müzikli dans gösterisi

10-“Bir Gemi Yanaştı Samsun’a” isimli şiirin okunması. 11-Müzikli dans gösterisi 12-İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından 15-19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen müsabakalarda ve yarışmalarda dereceye giren sporcu ve öğrencilere ödüllerinin verilmesi. 13- Geleneksel Okçuluk gösterisi.

19 MAYIS RUHU

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, tüm Ulusal günlerimizin yıl dönümlerini, bir öncekinden daha coşkulu kutlamak ve kutlatmak yolundaki yayınlarımıza, aynı üslup içerisinde devam edeceğiz. Bu vesile ile, kutladığımız ve kutlayacağımız tüm Ulusal günlerimize milletimizin, her geçen yıl, daha fazla sahipleneceğine inanıyor, bu 19 Mayıs’ da da Pozantı’lılarla, Milli Mücadele Ruhunun coşkusuna yaşayacağımıza inanıyoruz. Haber: Tamer ÜNAL)

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER