1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

19 MAYIS RUHUNU BENLİĞİMİZDE YAŞAYACAĞIZ

19 MAYIS RUHUNU BENLİĞİMİZDE YAŞAYACAĞIZ
Bu haber 17 Mayıs 2021 - 10:27 'de eklendi ve 640 views kez görüntülendi.

Törenler Kısıtlı, Ama Coşkusu Daha da Artıyor…

19 MAYIS RUHUNU BENLİĞİMİZDE YAŞAYACAĞIZ  

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmış olup, o günden itibaren de İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı başlattığı mücadele, Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın, başladığı gün olarak kabul edilir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünü Türk Gençliğine Bayram olarak, armağan etmiştir.

BAĞMIZLIĞIMIZIN MEŞALESİ “19 MAYIS 1919”

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlattığı,  ve “Benim Doğum Günüm” dediği 19 Mayıs 1919’da, Samsun’a ayak basışının 102. Yıl Dönümü, tüm yurtta olduğu gibi, Pozantı’da  da virüs salgını gölgesinde, kısıtlı bir şekilde kutlanacak.

 Pozantı’daki tören,19 Mayıs 2021 Çarşamba gün saat 09.45’de, İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Zeybek’in, Atatürk Anıtına Çelenk koyması ile başlayacak. Devamında, Saygı Duruşu, İstiklal Marşının söylenmesi sonrası, kutlama sona https://bedavabonus.com erecek.  

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve dünyanın diğer mazlum milletlerine de örnek olan, böylesi tarihi bir başlangıcı, Türk Gençliğine Bayram olarak armağan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile de, gençliğe verdiği önemi, yıllar öncesinden de vurgulamıştır.   

KİTAPLAŞAN TARİH

Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu, başta laiklik olmak üzere, devrimleri ve icraatlarıyla, tartışılmaz bir lider olan ve kendisine olan sevgi ve özlememizin, her geçen gün arttığı, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919 da Samsuna çıkışını ve diğer tarihi devrimlerini kitaplaştıran, büyük yazar Şevket Süreyya Aydemir’in yazdığı, “TEK ADAM” adlı kitabının bir bölümünde, 19 Mayıs 1919’u şöyle özetler:

ÖZGÜRLÜK MEŞALESİ

“Bu tarihte, Anadolu insanı özgürlük ve bağımsızlık bayrağını açar. Bu tarih, Anadolu insanın silkinişi, uyanışı ve emperyalizme baş kaldırışıdır. 19 Mayıs, bağımsızlığa yönelme, Ulusal benliğimizi bulma tarihidir. Türk Ulusunu bağımsızlığa götürecek yolu, Mustafa Kemal Atatürk açar. Samsun da bir kıvılcım çakar. Bu meşale olur. Tüm Anadolu’yu aydınlatır. Anadolu Halkı, kurtuluşa ve özgürlüğe kavuşmanın tek yolunun, Atatürk’ün izinden gitmek olduğuna karar verirler. Atatürk, Cumhuriyeti gençlere emanet ederken, kullandığı genç sözü ile, Üniversite de, orduda, basında ve iş hayatında yer alan, kafası ve ruhu genç tüm yurttaşları amaçlıyordu.

GENÇLİĞİN BAYRAMI

Ulusal güçlerin tümü, görevlerinin başında bulundukça, Cumhuriyet, Demokrasi, Atatürk Devrimleri ve İlkeleri asla, sarsılmayacaktır. Bu, Türk Ulusu için bir amaçtır. Atatürk ve Devrim İlkelerini benimsemeleri, onun gençliğe hitabesinde, gençliğe verdiği görevi gençlerin yerine getirmeleri için Atatürk’ün, Samsuna çıkış tarihi olan, 19 Mayıs 1919 “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının, 102. Kutlama yılı olan, 19 Mayıs 1919’dur. Bu kutlamalar, Türk Gençliğine canlılık ve coşku vermekte onlara, Yurt -Ulus sevgisini aşılamaktadır. Okunan şiirler, yapılan coşkulu kutlamalar, işte böylesi tarihi bir başlangıç olan, 1919’un yıl dönümlerinde, her geçen yıl artan coşkunun, heyecanın ve gençliğin özgür ve yürekli sesi olmaya devam edecektir.

 YAŞATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

22 yıldan beri yayınlanmakta olan, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi, Atatürk İlkelerine bağlı yayıncılık anlayışı  içerisinde 19 Mayıs 1919’un, 102. Yıl Dönümü olan, 19 Mayıs 2021’i  de, aynı milli ruh ve şuur içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti Ulusu olarak kutlamanın, derin heyecanına ortak olur bu uğurda, canlarını veren, kanları ile kutsal topraklarımızı sulayan,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve bu güne kadar bu ilkeler uğuruna, can vermiş olan Şehitlerimizi, en derin saygı ile bir kere daha anıyor, aziz hatıraları önünde, saygı ile eğiliyor ve “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” diyoruz.  ( Yorum Haber: Taner ÜNAL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER