1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

19 MAYIS’A HEYECANLI VE COŞKULU KUTLAMA

19 MAYIS’A HEYECANLI VE COŞKULU KUTLAMA
Bu haber 21 Mayıs 2017 - 12:14 'de eklendi ve 974 views kez görüntülendi.

19 MAYIS’A HEYECANLI VE COŞKULU KUTLAMA

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulusal Kurtuluş Savaşlarının, birer dönüm noktası olan ve tarihimize yön veren, Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun İLK adamını oluşturan ve Samsun’a ayak basışının,Yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi, Pozantı’da da törenlerle kutlandı.Geçmiş yılların, sönük ve rutin kutlamaları, bu defa yoktu.

19 Mayıs 2017 Cuma gün, saat 09.00’da, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nün Çelenginin, Atatürk anıtına konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Bayrağımızın göndere çekilmesi törenlerine, katılanların fazlalığı, bu 19 Mayıs kutlamasının, farklı geçeceğinin ilk işareti oldu.

Ancak ,burada, dikkatimizi çeken, iki olumsuzluk vardı. Atatürk anıtına çekilen, Şanlı Bayrağımızın hayli yıpranmış olduğu, gözlerden kaçmadı. Bir diğer eksiklik ise, Atatürk anıtındaki yazılarda bulunan, harf eksiklikleri idi.Tüm katılımcılarda bu iki eksiklik konusunda hem fikirdiler.

Öğrencilerin oluşturduğu bando eşliğinde, 25 Mayıs alanına kadar yapılan yürüyüş sonrası, buradaki törenler, Saat 09.30’da, Kaymakam Taner Tengir ile, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın, öğrenciler ve halkın bayramını kutlamaları sonrası, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, eğitimci Necati Aydın yaptı.   Ve özetle şunları söyledi:

“Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün, Türk Milleti için, bağımlı yaşamaktansa, ölmek daha iyidir diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.

19 Mayıs 1919’da, Samusun’da yakılan özgürlük ateşi, Büyük Türkiye Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte, kısa sürede, dalga, dalga, tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü, o günlere borçluyuz. Bugünde, vaz geçilmez güç kaynağımız, millet iradesidir.

Bunun yaşatılması için, hepimize ve özelliklede ATATÜRK ’ün, 19 Mayıs’a armağan ettiği, gençlere büyük görevler düşmektedir.Yakın bir gelecekte, ülke yönetiminde söz sahibi olacak, ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz.Ülkemizi BÜYÜK ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ün gösterdiği, çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız.

Ay yıldızlı bayrağımızın altında, hepimizin bir bütün olarak, yaşamasına imkan sağlayan, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’ dir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan, devletimiz, gelen saldırılara karş, Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya, sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun, sonsuza kadar devam edeceğinden, kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin Kurucusu BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ü, Silah Arkadaşlarını ve bu vatan için, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, rahmet minnet ve saygı ile anıyor. gençlerimizin bayramını tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.” Dedi. Eğitimci Necati Aydın’ının bu konuşması büyük takdir ve alkış aldı.

Aşçıbekirli Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı, Semazen ve Halk Oyunları gösterisini, Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lise öğrencilerinden, birinin Atatürk Kurtuluş Savaşında adlı şiiri takip etti.Törenin bu bölümünde ise, önceleri çiselemeye başlayan yağmurun, şiddetini artırması üzerine, etkinlikler Atatürk Kültür Merkezinde devam etti.

Buradaki bölümde, Atatürk’ün gençliğe hitabesinin okunması sonrası, Aşçıbekirli Okulu Öğretmenlerinden Seçil Düzgün’ünün, “ BİR RESİM YAP” başlıklı şiirini seslendirmesi esnasında, ATATÜRK ’ün büyük boy resminin, öğrenciler tarafından oluşturulması, ayakta alkışlandı. Büyük takdir gördü.Atatürk İlkokulu öğrencilerinin Müzikli Dans Gösterisini, Türkan İrfan Akün Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından Oratoryo gösterisi sunuldu.Sonrasında ,bir ilk olarak bir öğretmen ve öğrencisi tarafından gösteri şeklinde oynanan Masa Tenisi de  büyük ilgi gördü.

VE SÜPRİZLER…

Törenin burada biteceği düşünülürken, asıl sürprizler ise, peş, peşe, gelmeye başladı.  Pozantı da yıllardır izlediğimiz, 19 Mayıs kutlamalarındaki rutinlik, bu defa yerini , özenle hazırlanmış, geniş katılımlı  bir programla çok daha mükemmelleştirilmişti.

Bu tabloyu görmek ve yaşamak bizleri olduğu kadar, katılımcıları da fazlasıyla duygulandırdı. Kaymakam Taner Tengir’in, damgasını vurduğuna inandığımız, İlçe Gençlik Spor Müdürü Yıldırım Dutar’ın, özen ve itinalı uygulaması sonrası, dağıtılan madalyalar o kadar anlamlıydı ki. ATATÜRK’ ün niye gençlere bu kadar önem verdiğine, bu Ülkeyi neden onlara emanet ettiğinin de günümüzde yaşanan bir sonucu olarak ortaya konuluyordu.

Santraç’ dan tutun, Voleybol, Futbol, Atletizm, Karate, Okçuluk, Masa Tenisi gibi, sportif sosyal aktivitelerin fazlalığı, Pozantı da bir ilk ve takdir edilen bir bayram sunumu oldu. Protokolün dağıttığı madalyalara o kadar fazla idi ki, satırlara sığdırmak mümkün olamadı.Atatürk Kültür Merkezindeki törenleri, velilerinde, coşkulu bir şekilde izlemesi, öğrencilerin bu coşkuyu şahlandırması, 19 Mayıs ruhu ile de bütünleşmiş oldu.Bu konuda, emeği geçenlerden başta Kaymakam Taner Tengir, İlçe Gençlik Spor Müdürü Yıldırım Dudar ve diğer tüm eğitimcileri, öğretmenleri ve Atatürk’ün Gençliği olduklarını ispat eden öğrencilerimizi de, yürekten kutluyoruz.

Foto Haber: Hayriye Eroğlu

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER