1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

19 YAŞINDAYIZ

19 YAŞINDAYIZ
Bu haber 10 Temmuz 2017 - 10:34 'de eklendi ve 1.141 views kez görüntülendi.

19 YAŞINDAYIZ

Hayat   yaşanmışlıklarla, yıllar ise, bunları hatırlamakla geçer. Ve birde bakarsınız ki ömür denen hayatın sonunda, göçüp gidersiniz.Geride bıraktıklarınız ise, bir süre sonra zaman tünelinde, karanlık içeresinde kaybolur gider.Bu kaybolmuşluğa direnen tek bir istisna vardır. O da yazılanlardır. Bir başka deyimle “ SÖZ UÇAR YAZI KALIR” felsefesinden hareketle, yılların yaşanmışlıkları yeniden tazelenir. Ve unutulmaz…

Yazılı basının, görsel ve işitsel yayın organlarından farkı, işte bu kalıcılığıdır.Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi, 19. Yılına işte, bu yazılmışlıklarla giriyor.

Gazetemizi arşiv yapanlar var mıdır? bilmiyoruz . Ama, bu 18 yıl zarfında yayın periyodumuzda, kalıcı ve   önemli olaylara imza attığımızı, kendi çıkarlarımız değil, toplumun menfaatleri doğrultusunda hareketle, her haftanın Pazartesi günleri dağıtım ücretini de kendi cebimizden karşılayarak, gazetemizi siz okurlarımıza ulaştırma uğraşı içerisindeyiz.

Bu yayın süresi boyunca, gerçekleştirdiklerimiz arasında iki tane öncelikli ve önemli olanı vardır. Bunlardan birisi, Bu 18 yıllık yayın hayatımızda, üst ibaremiz olan, “ MİLLİ MÜCADELENİN KALESİ” ibaresidir. Neden bunu kullandığımızı, hem lisanen hem de zaman, zaman, yazarak okurlarımızla paylaştık.

19’uncu yayın yılımıza girerken POZANTI için, artık bir “ ONUR” ibaresi olan ve tüm ulusal günlerimizin anılmasında, gururla tekrarlanan bu tarihi deyimi, bir defa daha, siz değerli okurlarımızla paylaşmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz.

Pozantı’mız, daha henüz kurtuluş savaşı başlamadan, düzenli ordu kurulmadan, 25 Mayıs 1920’de, kendi imkanlarıyla Fransızları ve onun işbirlikçisi olan Ermenileri, Pozantı’dan çete savaşları ile kovup, Karboğazında da, aynı Fransız taburunu, ve onun komutanı Menil’i esir alarak, Kurtuluş Savaşımızın meşalesini ilk yakan yerdir . Aynı şekilde Çanakkale Savaşlarında, verdiğimiz şehitlerimizle da bu onurumuz taçlandırılmıştır.

İşte, Gazetemizin 18 Yıl önce, 14 TEMMUZ 1999’da, İLK yayın hayatına başlarken kullandığımız, “ MİLLİ MÜCADELENİN KALESİ” İbaresi, aynı zamanda ÖZGÜR yayınlarımızın da, bir meşalesi olmaya devam edecektir. Yanı sıra bu onur günümüzün, 15 TEMMUZ 2016’daki, hain kalkışmaya karşı, vatandaşlarımızın verdiği ÖZGÜRLÜK mücadelesinin, arifesine rastlaması da, bizim için ayrı bir GURUR kaynağı olmayı da sürdürecektir.

Pozantı’ya kazandırdığımız bir ikinci onur ise, 5 AĞUSTOS’dur olmuştur.

Pek çok Pozantı’lı nın bilmediği, bu tarihi onur günün İlçemize kazandırılması ise, yine yaptığımız sürekli yayınların, gururlu bir sonucu olmuştur.Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, beraberinde Genel Kurmay Başkanı Fevzi Çakmak ve bazı Millet Vekilleri ile, 23 NİSAN 1920’de kurulan, bağımsız Türkiye Büyük Millet Meclisinin Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak, POZANTI’yı onurlandırarak, burada bir kongre yapması da, Milli Mücadele ruhunun bir öncü olarak, POZANTI’dan dalga, dalga, yayılmasının da gururlu bir sonucudur. Ve bu tarihi mirasın, 83. Yıl sonra İLK olarak, Pozantı da kutlanmaya başlamış olması da, yine GAZETEMİZİN çok büyük bir başarısıdır.

Diğer yayınlarımızın etkilerini ise paylaşmamıza, ne sayfalar, ne de zaman yeter. Milli Mücadelenin Kalesi POZANTI Gazetesi, Adana’da dahil olmak üzere, 18 Yıllık yayın hayatının, yaş günü dönümü olan 14 TEMMUZ 2017 tarihi ile birlikte, 19. Yılımıza girerken , bir zaman rekoruna da imza atmış oluyoruz.

Biz, yine okurlarımıza, gazetemizi ücretsiz olarak, dağıtmaya devam edeceğiz. Yılmadan sürdürdüğümüz özgür yayınlarımız ile, POZANTI ’nın sorunlarının çözümün de, yol gösterici olmayı meslek hayatımızın, tartışılmaz bir etiği olarak devam ettireceğimiz dileği ve çabası ile saygılarımızı sunuyoruz.

Haber: Tamer ÜNAL

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER