1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

MECLİSTEN NOTLAR

MECLİSTEN NOTLAR
Bu haber 10 Nisan 2023 - 11:06 'de eklendi ve 293 views kez görüntülendi.

 MECLİSTEN NOTLAR

ÇAY, TEK AYAK ÜSTÜNDE DURMUŞ…

Pozantı Belediye Meclisinin aylık toplantılarını, 1.5 yıl önce bıraktığımız gibi, Nisan Ayı olağan toplantısın da  yine heyecansız ve “EVET’çi” olarak  bulduk.

Meclis Üyelerinin tamamının katıldığı oturumda, üyelere daha önce dağıtılmış bulunan, Denetim Komisyonu, Başkanlık Faaliyet Raporu ve Ek Bütçe yapılması gibi maddeler, yine  oy birliği ile “EVET” olarak geçti.

Bekir Gumru’nun dışında, hiçbir üye söz almadıkları gibi, herhangi bir görüş de belirtmediler. Gumru, Denetleme Kurulu Raporunda tamiratlar başta olmak üzere, akaryakıt giderlerinin fazlalığına değindi. Kilitli Parke Taşının Belediyenin üretmesinin, daha ekonomik olacağı konusunda görüş belirtti. Başkan Çay,  teşekkür etti.  Ancak, bunun mali yönden ağır olacağını söyledi.  

TEK AYAK

2022 Başkanlık Faaliyet Raporunun görüşülmesi öncesi, Başkan Çay yasa gereği, yerini Meclis  1. Başkan Vekili Rafet Avan’a bırakarak, dışarı çıktı. Faaliyet Raporunun oylanması ve onayı yaklaşık 1 dakika sürdü. Alınan bu karar sonrası, kapı önünde bekleyen Başkan Çay içeri girerken, vücut dili anlatımını da sözlerine ekleyerek kendince, aşağıdaki espriyi yaparak tekrar Başkanlık koltuğuna oturdu.  

“Öğretmeni ceza vermiş bir öğrenci gibi, dışarda kapının önünde tek ayak üzerinde durarak bekledim.  Bu espriye, meclis üyeleri birazda garipseyerek, tebessüm etmekle yetindiler.

ARSA SATIŞI

 Meclis Gündemin de yer alan maddelerden birisi, Zafer Mahallesinde Erce Ekmek Fırını yanında, Belediye ye ait bulunan ve imar planında, ticaret +konut kullanımı olarak gösterilen,  307.66 Metrekarelik arsanın satış yetkisi alınması ile ilgili oldu.

Bu gelişme hafızalarımızı geriye taşıdı. Geçmiş yıllardaki bir meclis toplantısında, bu arsanın ticaret + konut şeklinde imar planın düzenlenmesini ve inşaatının da, belediye tarafından yapılması şeklindeki kararını, meclis üyeleri ile görüşerek, onlardan onay  ve destek alarak, belediye ye önemli gelir kaynağı sağlanacağını da, belirtmiş idi.   

Bu konu ile ilgili geçen hafta yeni  bir gelişme yaşandı bu gündem maddesinin görüşülmesi sırasında Başkan Çay maket bir fotoğrafla, açıklama yaparak projesinin de hazır olduğunu  burayla ilgili satış yetkisi  aldı. Dikkat çekeni ise, yıllardır takip etiğimiz belediye meclis toplantısında, ilk defa bir arasının üstelikte projesinin Belediye tarafından yapılarak, satış yetkisinin alınması oldu.  Bu konuda, Belediye Meclis Üyeleri, buranın inşaatının neden belediye tarafından yapılmadığı  kararından vazgeçilerek, projesiyle birlikte satışı için,  Çay’ın  isteği yetki ile ilgili olarak,  soru sormadıkları gibi, bir açıklamaz da  istemediler. Oy birliği ile de,  bu yeni karara “ EVET” dediler.  

DÜŞÜNÜYORMUŞ…!

Başkan Çay, meclis toplantısında yaptığı konuşmalar arasında, Pozantı Belediye Başkanlığına, devam etme düşüncesinde olduğunu söyledi. Ancak önce aday -adayı olması, sonra da partisinin kendisini aday olarak göstermesi gerektiğinden, hiç bahsetmedi. Yanı sıra da,  geçtiğimiz aylarda,  Adana da çeşitli yayın organlarında, büyük bir heyecanla bahsettiği Çukurova Belediye Başkan  Aday Adaylığını da  sanki unutmuş gibi görülüyor.  ( Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER