1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

NASIL OLDUM?

NASIL OLDUM?
Bu haber 27 Nisan 2023 - 11:24 'de eklendi ve 363 views kez görüntülendi.

     NASIL OLDUM?

Pozantı Gazetesi’ndeki ilk yazımda, Çukuroava Gazeteciler Cemiyeti’nin iki büyük ismi, Kurucu Başkan Çoban Yurtçu ile, TRT Çukurova Bölge Haber Müdürü Aydın Remzi Yüregir  arasında geçen bir olayı anlatmıştım.

İlk makelem şöyle bitiyordu. “Benim Çukuroava Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olmama sebep olan bu onurlu olayı hiç unutmadım, unutamam.”

‘Büyük Kayıp” isimli ikinci yazımda, bizi acılara gömen Çukurova Üniversitesi Kurucu Rektörü, Prof. Dr. Mithat Özsan’ı anlatmıştım.

Şimdi izin verirseniz, Çukurova Gazeteciler Cemyeti Başkanlığına  nasıl seçildiğimi anlatayım. O zamanlar ÇGC seçimleri, 2 yılda bir yapılıyor ve başkanlık seçimi için ayrı, Yönetim Kurulu üyeleri için, ayrı sandık kuruluyordu. Çoban Yurtçu  istifa edince, yerine seçilecek kişinin görev süresi 6 ay olacaktı.  Yaş olarak uygun görülen, rahmetli Refik Şölen’e başkanlık önerildi. Ancak Refik abi, “Ben altı ay için aday olmam” dedi. Başka bir aday aranırken, Kurtar Çakın beni itti ve “Erdoğan sen niye aday olmuyorsun? İşi hep yaşlılardan bekliyoruz’ dedi… Böylece aday oldum ve seçildim. 1978’den 1988 yılına kadar 5 kez daha seçilerek, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne 10 yıl hizmet ettim.

O tarihlerde çıkarttığımız, Bayram Gazetelerinin ilan gelirleri ile, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne, Adana’nın en merkezi yerlerinden biri olan, Atatürk Caddesi Üzerinde bulunan  Özel Sancak Apratumanında iki bölümden oluşan, çok geniş ve çok işlevli yönetim merkezini satın aldık. Üyelerimize hediyeler dağıttık. 10 Ocak tarihinde kutlanan “Çalışan Gazeteciler Bayramları”nda “Basın Baloları” düzenledik.

Üye gazeteciler tarafından, çeşitli kooperatifler kuruldu. Arkadaşlarımız o sayede Karataş ve Yumurtalık’ta tatil yapabildiler.

Ve bugünlere geldik.

İlan toplamakta ve öteki etkinliklerde, yardımları olan ve benden sonra bu onurlu görevi sırasıyla üstlenen Kurtar Çakın ve Tamer Ünal’ın yardımlarını hiçbir zaman unutamam.

Bu arada, 1977 ve 1979 yıllarında koşulları Ramazan Bayram’ında, sonuçları ise  Kurban Bayramında açıklanan, “Fotoğraf Yarışmaları” yapıldı. Bu yarışmalar sonucu, merkezi Adana’da olan “Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği-AFAD” kuruldu.

Günümüzde dünyanın sayılı dernekleri arasında anılan, üyelerinden bir çok gazeteci ve fotoğraf sanatçısı çıkan AFAD’da, bir yerde Çukurova Gazeteciler Cemiyeti tarafından kurulmuş sayılır.

Zaman ve anılar,  insanları nereden alıp nereye  götürüyor. Başka anı yazılarım da buluşmak dileğiyle…

Bu seferlik de bu kadar!

Kalın Sağlıcakla!

Pozantı Gazetesi’de de beni okumaya devam edin

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER