1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ATATÜRK CADDESİNDE İZİNSİZ ÇINAR KESİMİ.

ATATÜRK CADDESİNDE İZİNSİZ ÇINAR KESİMİ.
Bu haber 27 Nisan 2023 - 11:28 'de eklendi ve 363 views kez görüntülendi.

 Sadece İzlemekle Yetindiler.

ATATÜRK CADDESİNDE İZİNSİZ ÇINAR KESİMİ.

İnsanoğlunun hırsı ve ihtirası, dünyayı giderek yaşanamaz hale getiriyor. Ormanlar yok oluyor.  Akarsular kuruyor. Ve bunlara bağlı olarak da, yaşayan canlı sayısı da giderek azalıyor. Kuraklığın her geçen yıl artıyor olması, beraberin de gıda kıtlığı olmak üzere, yaşamı da olumsuz şekilde etkilemeyi sürdürüyor. Milyonlarca insan, açlık tehlikesi ile karşı- karşıya kalırken yetersiz beslenmeler de, ölümleri beraberinde getiriyor.

POZANTI

Ülkemizde olduğu gibi, Pozantı’da bu doğa felaketin den, giderek daha fazla etkileniyor. Pozantı’nın  caddelerindeki  çınar ağaçlarını, tren yolu kenarındaki kavak ağaçlarını, artık görmek mümkün değil.  Giderek artan orman kesimi de, dağları çıplak hale getirirken, kar ve yağmura da artık  hasret kalıyoruz.

BİRİNCİ ÇINAR VAKASI…

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinin, yayın duyarlığının başında doğanın korunması konusundaki hassasiyeti ve bu konudaki mücadelesi başta gelir.

Bu yayınlarımızla ilgili bir örnek, matbaa sokağı üzerinde bulanan yıllanmış çınar ağacının,  arkasındaki evin  kanalizasyonu tıkadığı için, kesilmesine karşı vermekte olduğu mücadelesi ve takipçiliğidir.  Bunun sonucu olarak da,  çınar kesilmekten kurtulmuştur. Ancak, duyumlarımıza göre, bu çınarın kesilmesi için, tekrar bir hareket başlatılmıştır.

Belirtilen çınar ara sokak üzerinde bulunduğundan, bu asırlık ağacın yasal yollar dışında kesilmesi halinde ise, muhatabı sorumlusu Pozantı Belediyesi olacaktır.  

İKİNCİ ÇINAR VAKASI…

İlçemizin simgesi olup, ancak sayıları giderek azalmakta olan, caddeler üzerindeki çınarlardan  birisi daha, 25 Nisan 2023 Salı gün saat 20.30 sularında kesilirken, izleyenlerden ise, herhangi bir tepki gelmedi.

BİLDİRDİLER…

Atatürk Caddesinde, bir et marketin önünde bulanan bu çınarın kesilmesi ile ilgili olarak, duyarlı vatandaşlar bize, bildirimde bulunup, yayın desteği istediler.

İZİN ALINMAMIŞ…

26 Nisan 2023 Çarşamba Gün Sabahı belirtilen yere gittiğimizde, kaldırım üzerindeki koca çınarın, kesilmiş olduğunu görmenin büyük üzüntüsünü yaşayarak, bu kesimi  haberleştirmeye başladık.

Belirtilen yerdeki iş yeri sahipleri, bize yaptıkları açıklamada yasal izinler alınarak, çınarı kestiklerini söylediler.  Ancak, biz bunu gerçekçi bulmadık. Araştırmaya başladık.


SORUMLULUĞUMUZDA DEĞİL.

 Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede, bu çınarın orman sahası içerisinde olmadığı için, kendi sorumluluk alanı içerisinde bulunmadığını belirttiler. Kesimin muhatabı olmadıklarını söylediler. İşletme olarak, kendilerinin sadece idari para cezası kesebileceklerini de,  ifade ettiler.

ZABIT TUTTUK.

İkinci araştırma adresimiz ise, Pozantı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü oldu. Zabıta Müdürü Yaşar Süllü ile, görüştük. Bize aşağıdaki bilgiyi verdi.

“Bu çınarın kesimi ile ilgili olarak, bize 25 Nisan 2023 Salı gün akşam bir şikayet geldi. Bu kesimin Atatürk Caddesi üzerinde olması dolayısıyla, sorumluluk Büyükşehir Belediyesine ait idi. Biz yine de Pozantı Zabıta Müdürlüğü olarak, kesim yerine bir zabıta ekibi gönderdim.  Görevliler, çınarın kesilmiş olduğunu bana bildirdiler. Biz  yine de,  bir olay yeri tutanağı tutarak, bu kesimi resmileştirdik. Ayrıca bizim kesim izni verme gibi de, bir sorumluluğumuz yok” dedi.    

BÜYÜKŞEHİR

Bu çınarın, gerekli izinler alınarak kesilip kesilmediği konusundaki son araştırma merciimiz ise, Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Pozantı Sorumlusu Enes Arıkan oldu. Arıkan bu konuyla ilgili olarak, şunları söyledi:

“Ana Caddeler üzerinde bulunan parklar, bahçeler ve ağaçların sorumluğu ve korunması Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne  aittir.  Bu çınarın kesilmesi ile ilgili olarak, bize hiçbir başvuru yapılmadığı gibi, kesimi içinde herhangi bir izin vermemiz de söz konusu olamaz. Buradaki işyeri sahipleri, daha önce bize  müracaat ederek çınar ağacının dallarının, işyerlerinin önünü kapattığını belirttiler. Bizde gerekli budamayı yaparak, işyerinin önünü açtık. Kesimi ile ilgili de hiçbir görüşme yapmadık.” Dedi.

SUÇ VAR

 Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Pozantı Sorumlusu Enes Arıkan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Çınarın kesildiğini duyduğumuz anda  kesim yerine gittik. İzinsiz olarak kesilmesi nedeni ile de, gerekli tutanakları tuttuk. 26 Nisan 2023 Çarşamba gün de, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne, bu tutanakları teslim ettik. Burada izinsiz kesimden dolayı bir suç unsuru vardır. Dolayısıyla  da,  bu izinsiz  ağaç kesimi ile ilgili olarak da, yasal yollara başvuracağız” dedi.

TEŞEKKÜR

 Atatürk Caddesindeki, bir işyerinin önündeki  çınar ağacının kesimini haberleştirmemiz sırasında, oradan geçmekte olan Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerinin, konuya karşı gösterdikleri hassasiyetten dolayı da, bir gazeteci olarak kendilerine teşekkür ediyoruz.  

BAŞVURABİLİRİM

Bu ağaç kesimini haberleştirmemiz  sırasında ve sonrasında,  adının Sedat Pelit olduğunu belirten bir şahıs,  0532 …. 32 52  numaralı telefondan arayarak,  bu olayı  haberleştirmememiz  konusunda,  yapmak isteği görüşmeyi biz kabul etmedik. Devamını getirmesi  halinde ise, bizi rahatsız ettiğinden dolayı kendisiyle ilgili olarak,  yasal yollara başvuruda bulunabiliriz.  ( Özel Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER