1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

28 MAYIS İÇİN SANDIK HEYECANI

28 MAYIS İÇİN SANDIK HEYECANI
Bu haber 18 Mayıs 2023 - 12:36 'de eklendi ve 401 views kez görüntülendi.

 Adana Millet Vekilleri Belli Oldu.

28 MAYIS İÇİN SANDIK HEYECANI

Türkiye’nin kader seçimi olarak nitelendirilen ve 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Millet Vekilliği seçimlerinin ilk turunda, sadece Millet Vekilliği sayıları belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ise, bilindiği gibi 28 Mayıs 2023 Pazar günün yapılacak olan, 2. Tur seçiminde belli olacak. En fazla oyu alan aday, 5 yıllığına Türkiye’yi Cumhurbaşkanı olarak yönetecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI

Pozantı yine sakin bir seçim geçirdi.  Bunda en büyük pay ise, Cumhur ve Millet İttifakındaki siyasi partilerin İlçe Başkanlarının, karşılıklı iyi niyet ve anlayışları önemli bir rol oynadı.

Islak imzalı tutanak sonuçlarına göre, Pozantı’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Recep Tayyip Erdoğan 7844 oy, Kemal Kılıçdaroğlu ise 4728 oy aldı. Sinan Oğan’a 743 oy çıkarken, adaylıktan çekilen Muharrem İnce’ye ise 53 oy çıktı. Bu seçimde, toplam 13368 oy kullanıldı.

MİLLET VEKİLLİĞİ  OY ORANLARI

Yine ıslak imzalı tutanağa göre Millet Vekilliği seçiminde, Ak Parti’ye  5283 oy aldı. CHP’ye ise 3169 oy çıktı.  MHP  2234 oy aldı. Muharrem İnce’nin Memleket Partisine 95 oy çıktı.  Büyük Birlik Partisi 101 oy aldı.  Yeniden Refah Partisi 271 oy alırken, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin aldığı oy ise 122 oldu. Türkiye İşçi Partisinin oy sayısı 95, İyi Parti 1498,  Zafer Partisi ise 281 oy aldı. Millet Vekilliği seçiminde, toplam 13312 oy kullanıldı.  Diğer tabela partileri ise, toplam da 770 civarında oy aldılar.

ADANA VEKİLLERİ

 Adana’nın 15 Millet Vekilliğinin partilere göre dağılımı ise, şöyle oldu:

AK PARTİ

Ak Parti Ahmet Zembilci ve Abdullah Doğru, tekrar Millet Vekili seçildi.  Ömer Çelik ise, üç dönem Millet Vekilliği sonrası, parti tüzüğüne göre bir dönem ara verdi. Ve 14 Mart 2023’de Adana’dan tekrar Millet Vekili oldu. Ak Partinin yeni vekilleri ise, Sunay Karamuk ve Faruk Aytek oldu. Ak Parti Böylece Adana’dan 5 Millet Vekili çıkarmış oldu.

CHP

Zaman darlığı nedeni ile CHP ön seçim yapamadı. Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, Ayhan Barut, tekrar Millet Vekili olarak, parlamentoya gittiler. CHP Listesinden Deva Partili Sadullah Kısacık’da, seçilen Vekiller listesinde yer aldı.

MHP

Milliyetçi Hareket Partisinde ise, sıralama ve isimler değişmedi.  Muharrem Varlı ve Ayşe Sibel Ersoy, meclisteki yerlerini korudular.

İYİ PARTİ

İyi Partide ise, önceki dönem iki Millet Vekili aday gösterilmedi. Merhum Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş ve Bilal Bilici, iki yeni isim olarak, parlamentoda Adana’yı temsil edecekler.  Yeşil Sol Partiden ise Tülay Hatimoğulları Oruç’da,  Millet Vekili olanlar arasında yerini aldı.  

DEVAM EDECEĞİZ

Pozantı’daki seçimlerin mahalle- mahalle değerlendirmesine ise, gelecek sayılarımızda devam edeceğiz.

 HEYECAN

14 Mayıs Seçimlerin de,  Millet Vekilliklerinin  kesinleşmesinin ardından, Cumhurbaşkanlığında ise seçilme çoğunluğunun sandığa yansımaması sonrası, bütün gözler ve heyecan tekrar, Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklandı.

SAHALAR

28 Mayıs 2023 Pazar gün, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında kıran – kırana geçecek olan bir seçim mücadelesinin heyecanı, tüm yurtta olduğu gibi Pozantı’da da yaşanmaya başlandı.  

Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve örgütlerinin yanı sıra, Millet Vekilleri,  Belediye Başkanları da, çalışma tempolarını artırarak sahalara inmeye  başladılar.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER