1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

TEMEL EĞİTİM NEDİR ?

TEMEL EĞİTİM NEDİR ?
Bu haber 22 Mayıs 2023 - 10:46 'de eklendi ve 1.159 views kez görüntülendi.

 ARAŞTIRMACI – EĞİTİMCİ KEMAL ÖNAL:

TEMEL EĞİTİM NEDİR ?

Temel eğitim, her yurttaşa yaşamında karşılaştığı ve karşılaşacağı kişisel, toplumsal sorunları çözmede toplumun değerlerine uyum sağlamada, üretken ve tutumlu olmada, temel yeterlilikleri, alışkanlıkları kazandıran bir eğitimdir.

Buna göre eğitim, şimdiki ve gelecekteki yaşama yönelir. Eğitim, sorunları çözmeye yeterli kılar. Eğitim, topluma uyum sağlamayı sağlar. Eğitim, üretken ve tutumlu olmayı sağlar. Eğitim, bir kısım temel alışkanlıkları verir.

Temel eğitimin nitelikleri bir bütündür. Değişik süreli okullara bölünmez. Eğitilenin kendi yeteneklerini tanıması esastır. Eğitilenler, kendilerini deneyerek tanıyabilirler. Eğitim, her öğrencinin ve yurttaşın hakkıdır. Eğitim, bireye iyi anne- baba iyi yurttaş iyi insan olma bilgi ve bilincini kazandırır.

Eğitime dünyada çok önem veren, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün temel eğitim ilkeleri aşağıdaki şekildedir:

“Eğitim Ulusal olmalıdır. Eğitim bilimsel olmalıdır. Eğitim Laik olmalıdır. Eğitim karma olmalıdır. Eğitim uygulamalı olmalıdır.”   

Bazı düşünürlerin, eğitim konusu ile ilgili görüşlerini belirten söylemlerinden bazıları da aşağıdaki gibidir:

“Cehalet, koskoca bir ulusu esarete sürükler. Ekmekten sonra eğitim, bir milletin en büyük ihtiyacıdır. İyi eğitimli kişi, yaşadığı hayatı en iyi anlayandır. Dünya da her kötülük, genellikle bilgisizlikten gelir.  En büyük cezaevi, cahil inşaların kafasının içidir.  Büyük cinayetler, büyük cahiller tarafından işlenmiştir.

Öğretimde devrim, öğretmenin kafasında başlar. Dünyada en korkunç şey, bilgisizliğin egemen olmasıdır.  Çocuk terbiyesine, onları tanıyarak başlayın. Güler yüzlü öğretmen, sert olandan daha yararlıdır.  Eğitim, insanlığın barış, özgürlük ve toplumsal ideallerine hizmet eder.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER