1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“POZANTI BELEDİYESİ KÖPEKLERİ TOPLASIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KISIRLAŞTIRSIN”

“POZANTI BELEDİYESİ KÖPEKLERİ TOPLASIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KISIRLAŞTIRSIN”
Bu haber 15 Haziran 2023 - 15:08 'de eklendi ve 418 views kez görüntülendi.

CHP Pozantı İlçe Başkanı Eroğlu’ndan Açıklama:

“POZANTI BELEDİYESİ KÖPEKLERİ TOPLASIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KISIRLAŞTIRSIN”

Okulların tatile girmesi sonrası, yayla sezonunda hareketlenmesiyle, Akçatekir ve Pozantı’daki başı- boş köpeklerin, yaratabileceği tehlikelerle ilgili olarak, “ POZANTI ve AKÇATEKİR’DE KÖPEKLERDEN GEÇİLMİYOR” başlıklı yayınımız, karşılık buldu.

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı Müdürü Ramazan Özdemir ile görüştükten sonra, gazetemize aşağıdaki açıklamayı yaptı:

AÇIKLAMA

“Saygıdeğer hemşerilerim. Başı -boş köpeklerle ilgili olarak, sizlerin de bildiğiniz gibi, Adana Büyükşehir Belediyemiz, geçen yıl Eski Konacık’ta bir hayvan barınağı yaptı. Burada çeşitli ameliyatların yanı sıra, bu köpeklerin kısırlaştırmasına da devam edilmektedir.

 Geçtiğimiz yıl, Büyükşehir ve  Pozantı Belediyesi ile,  İlçe Tarım Müdürlüğü  arasında bir protokol imzalandı. Buna göre, bu üç kurumun birlikte yapacağı çalışmalarla, başı -boş köpek sorununa çözüm getirilmesi karara bağlandı.”

BARINAK

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Büyükşehir Belediyesi, Hayvan Barınağı Müdürü Ramazan Özdemir’den aldığım bilgiye göre,

Bu kısırlaştırma merkezinde, hizmet akışı Mayıs ayında başlayıp, Ekim ayı sonuna kadar devam etmektedir.  Geçen yıl içerisinde,  167 hayvanımız bu barınakta  ameliyat edilmiş olup,   sezon bu şekilde kapatılmıştır. 

TOPLANMASI ŞART

Yapılan protokole göre, Pozantı Belediyesi başı- boş köpekleri toplayarak, kısırlaştırma merkezine teslim etmesi gerekmektedir. Burada Büyükşehir Hayvan Barınağı Veterinerleri, kendilerine teslim edilen köpekleri kısırlaştırdığı gibi, diğer cerrahi ameliyatlarını da yapmaktadırlar. Bu köpeklerin tedavileri ise, Pozantı İlçe Tarım Müdürlüğü Veterinerleri tarafından  gerçekleştirilmektedir.  Böylece, sağlıklarına kavuşan köpekler kulaklarına küpe takılarak, üremeleri önlenmiş bir şekilde, doğaya salınmaya devam olunmaktadır. Bunların doğal ortamlarında  beslenmesinden ise, Pozantı Belediyesi sorumludur.

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı Müdürümüz Sayın  Ramazan Özdemir, Pozantı Belediyesi tarafından, geçen hafta içerisinde toplanarak, kendilerine teslim edilen 27 Köpekten, 23’nün ameliyat ve kısırlaştırmalarının yapıldığını bana söyledi. Dört  köpeğin ise henüz ameliyata hazır olmadığını, bakımlarının yapılması için hayvan barınağına götürüldüğünü  belirtti. ”

50 KÖPEK

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu,  Pozantı Belediyesinin her hafta 50 köpeği toplayarak, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına teslim etmeleri halinde, bunların  kısırlaştırılmaları  başta olmak üzere, her türlü ameliyatlarının yapılarak, tedavileri için Pozantı  İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim edebileceklerini de belirtti.

Eroğlu, ayrıca kulaklarında küpe bulunmayan köpeklerin de, vatandaşlar tarafından Pozantı Belediyesine haber vererek toplanması konusunda yardımcı olmalarını da istedi.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER