1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

BELEDİYE MECLİSİ AK PARTİSİZ TOPLANDI

BELEDİYE MECLİSİ  AK PARTİSİZ TOPLANDI
Bu haber 10 Temmuz 2023 - 10:40 'de eklendi ve 415 views kez görüntülendi.

   Erbil, Yenel, Say Mazeretli, Arısoy ise Mazeretsiz Katılmadı.  

  BELEDİYE MECLİSİ AK PARTİSİZ TOPLANDI

Pozantı Belediye Başkanlığını, iki buçuk dönemdir sürdürmekte olan Başkan Mustafa Çay yakın çevresine yaptığı anlatım da, Bayramın ikinci gün saat 22.00 sularında, futbol oynadığı halı sahada,  geri -geri giderken ayaklarının birbirine dolaşması sonrası düşerek, sağ kalçasında üç kırık oluştu. Birlikte top oynadığı arkadaşları tarafından, Adana Şehir Hastanesine kaldırılan Başkan Mustafa Çay’a, burada yapılan cerrahi operasyon sonrası, üç platin takıldı. Nekahet dönemini de  evinde geçirmeye başladı.

GELİŞMELER

Başkan Çay hastanede yattığı sırada, Pozantı Belediye Başkan Vekilliğine, Belediyeler Kanunun 40. Maddesine göre süre belirtilmemesine rağmen, Meclis Üyelerinden Zeki Bülbül’ü, 10 gün süre ile Vekaleten Başkan Vekilliğine atadı. Bülbül, 40’cı maddeye göre de  Pozantı Belediye Meclisinin  Temmuz Ayı Olağan Toplantısını yönetti.

İLK DEFA  AK PARTİSİZ

Pozantı Belediye Meclisinin, 06  Temmuz 2023 tarihli olağan toplantısında, Mustafa Çay’ın ilk olarak 2009 yılında seçildiği Belediye Başkanlığın da, üç dönem gerçekleşmeyen bir ilk yaşandı.

06 Temmuz 2023 tarihindeki olağan meclis toplantısın da  dikkat çeken ise, hiçbir  Ak Partili Meclis Üyesinin salonda görülmüyor olması idi.   

Durmuş Taşpınar, Rafet Avan, Çetin Boz, Ebru Beyceoğlu,  Murat Kutlu’dan oluşan MHP’li  üyeler tam kadro meclis salonunda idiler.  CHP’li Meclis Üyelerinden Ahmet Sarıaslan, Bekir Gumru ve Nuri Akkaya’da ve daha sonra gelen Seyhan İnce  de  meclis salonunda yer aldı.

Dört Ak Partili meclis üyesinin hiç birinin toplantıya katılmayacağının belli olması üzerine Belediye Başkanı Vekili Zeki Bülbül çoğunluğun sağlandığını söyleyerek oturumu açtı. Ve böylece son üç dönemde, ilk defa Ak Partisiz Meclis toplantısı yapılmış oldu.  

KABUL EDİLMEDİ

Meclisi Vekaleten yöneten Zeki Bülbül, toplantı da, Ak Partili Meclis Üyelerinden Fatih Yenel, Mehmet Say, Kamil Erbil’in verdikleri mazeret dilekçeleri  gündeme alınarak oylanarak kabul edildi. Ak Partili diğer Meclis Üyesi ve Gurup Başkanı Yusuf Arısoy’un ise, acil işi çıkması nedeni ile, şehir dışında olduğunu belirten sözlü talebi, yasa gereği gündeme alınmayarak oylanmadı. Toplantı, dört  Ak Partili Meclis olmadan başladı.

ŞIK OLMAZ

Belediye Başkan Vekili Zeki Bülbül,  kendisinin  başkanlığa vekaleten atanması ile ilgili olarak  gazetemizin yaptığı yayınları eleştirdi. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal, Başkan Vekili Bülbül’e hitaben “ Sayın Başkan. Siz haberi yazdığımız gibi değil, düşündüğünüz şekilde  okuyarak yorumluyorsunuz. Benim bu meclis toplantısında, size cevap vermem doğru ve şık olmaz. Size, Gazetem aracılığı ile kamuoyu önünde cevap vereceğim” cevapladı. Bu  gelişme ile ilgili olarak, İmtiyaz Sahibimiz Tamer Ünal’ın yorumlarını, diğer sayfalarımızda okuyacaksınız.

    BAŞKAN ŞEN: “ BİLGİM DAHİLİNDE”

Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, vekaleten Belediye Başkan vekili olarak atadığı, Akçatekir’li Belediye Meclis Üyesi Zeki Bülbül’ün yönettiği,  Belediye Meclisinin Temmuz Ayı Olağan Toplantısına, Ak Partili, Meclis Üyelerin den üçünün mazeretli, birinin ise  mazeretsiz olarak katılmayışlarını,  Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Necati Şen’e sorduk. Görüşünü bize şöyle açıkladı:

“Meclis Üyelerimizin, Temmuz Ayı Meclis toplantısına topluca katılmamış olmalarından bir İlçe Başkanı olarak tabi ki haberim var.  Gelişmeleri izleyip, İlçe Teşkilatı olarak bu konu ile ilgili istişareler ve görüşmeler yapacağız.  Meclis Üyelerimizle birlikte alacağımız kararları, İl Başkanımızla birlikte paylaşacağız.  Sonrasın da ise,  gerekli açıklama kamuoyuna  yapılacaktır” dedi.

GÜNDEM

Belediye Meclisinin Üç Maddelik Gündemin de, 2023 Mayıs Ayı toplantı  karar ve tutanakları oylanarak kabul edildi.  Alpu Mahallesi 105 ada 270 ve 105 ada 273 parsele ilişkin olarak hazırlanan, 1/1000 ölçekli imar planı tanzimi imar komisyonuna havale edildi. Mülkiyeti belediyeye ait olan, Zafer Mahallesi 171 ada 22 nolu  109. 03 metrekarelik atık parselin satışı için, başkan ve encümene yetki verildi.  Aşçıbekirli’de bir hayır severin yaptırdığı  sosyal toplantı salonun  da  2.000 TL’den kiraya verilmesi de,  kabul edildi. Ve toplantı böylece sona erdi.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER