1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ALİNUR UĞURPAKKAN

ALİNUR UĞURPAKKAN
Bu haber 14 Eylül 2023 - 10:53 'de eklendi ve 337 views kez görüntülendi.

   

 ALİNUR UĞURPAKKAN

Bu yazımda size on parmağında 10 marifet olan bir Adanalıyı, Alinur Uğurpakkan’ı anlatmak istiyorum.

Ben ona “Alinuş” derim, Neden böyle derim? Onu da bilmiyorum. Ancak bana samimi bir hitap şekli gibi geliyor. O da buna hiç ses çıkarmaz. Ses çıkarmamasını Adana Beyefendisi oluşuna yorarım.

Neyse Alinur kimdir? Neler Yapmıştır? Neler yapar? Bunları uzatmadan anlatmaya çalışayım.

Önce ne zaman tanıştığımızdan söz etmek istiyorum. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kuruldu. Adana’da en fazla Sarı Basın Kartı taşıyan dernek oldğumuz için, Bayram Gazetesi çıkaracağız. Hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. O zamanın deve dişi gibi fabrikalar olan  ve binlerce kişinin çalıştığı Bossa, Sasa, Marsa gibi sanayi kuruluşlarına gidiyoruz. İsteğimizi hemen- hemen geri çeviren olmuyor. Müesseselerin büyüklüklerine göre tam sayfa, yarım sayfa, dörte bir sayfa gibi reklamlar alıyoruz. “Bayramınızı Kutlarız” gibi mesajları içeren reklamları topluyoruz. O zamana kadar herhangi bir bayram gazetesi yayımlanmadığı için, bunların nasıl yerleştilrildiği, yazıldığı çizildiği, düzenlendiği bilinmiyor.

O sıralar “Keçi” lakaplı rahmetli Nihat Geven, “Yapsa -yapsa bu işi bizim Alinur yapar” dedi. Gittik konuştuk. “Olur!” dedi… O zamanki sisteme göre, “Letraset” denilen ve pikaj kartonuna yapıştırılan bir sistemle, reklamları oluşturmaya başladı. Fiyatlandırma konusunu da santimetre hesabıyla hallettik. Ve Bayram Gazetelerini hazırlamaya başladık. Sonra da yayımladık.

*****

Alinur Uğrpakkan aynı zamanda tiyatrocudur. Rahmetli Cengiz Sezici ile birlikte,  “Borusunu Öttüren” gibi  bir çok oyunda ter dökmüş, yönetmenlik yapmış, hatta dekor hazırlamış. Adana Ziyapaşa Tiyatrosu’nun yaşaması için çaba harcamıştır.

Aynı zamanda sinema aktörüdür. EKMEK TEKNESİ” filminde ve SICAK SAATLER” dizisinde oynamıştır(Başka varsa affetsin, ben bilmiyorum).

Fotooğrafçıdır. Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği kurucuları arasındadır. Ve onun belirtkesini(Amblemini) tasarlamıştır.

Rahmetli Haldun Simavi, Alaattin Kutlu, Özer Öztep ve Volkan Yiğit Yarman ve şu anda hayatta olan Oğuz Baytok, Nevzat Uçak, Hikmet Eriman’la birlikte, EKSPRES GAZETESİ’nin kuruluşunda yer almıştır.

Ekspres Gazetesinin yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum. Ancak Nevzat Uçak şu anda Bölge Gazetesi’nin sahibidir.

Çok kabiliyetlidir. Şu anda bilgisayarda bir çok programı, ustalıkla kullanmakta ve harikalar yaratmaktadır.

Yardımsever olduğnu da cümle alem bilir..

Aliinuş tüm saydığım bu marifetlerini, günümüzde de sürdürmektedir.

Umarım Alinur Uğurpakkan’ı ve parmaklarındaki hünerleri anlatabilmişimdir.

Bu seferlik de bu kadar.

Kalın Sağlıcakla.

Pozantı Gazetesi’nde beni okumaya devam edin.

ÇGC ESKİ BAŞKANI ERDOĞAN VAROL 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER