1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ATATÜRK VE CUMHURİYET COŞKUSU DAĞLARA TAŞLARA SIĞMADI

ATATÜRK VE CUMHURİYET COŞKUSU DAĞLARA TAŞLARA SIĞMADI
Bu haber 30 Ekim 2023 - 9:35 'de eklendi ve 642 views kez görüntülendi.

Gazetemiz Yazdı. GÖKBEZ STADI Hınca – Hınç Doldu…

ATATÜRK VE CUMHURİYET COŞKUSU DAĞLARA TAŞLARA SIĞMADI

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, En Büyük Eserim diyerek nitelediği “CUMHURİYET’mizin” 100. Kuruluş Yıldönümü, tüm Yurtta olduğu gibi Pozantı’da da çok büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlandı.

ETKİNLİK VE ORGANİZASYON

Pozantı Kaymakamlığının ve Pozantı Belediyesinin birlikte organize ettiği 100. Yıl Törenleri, çeşitli etkinliklerle  bir hafta boyunca devam etti.  Her biri, birbirinden daha anlamlı olan kutlama etkinlikleri, Pozantı’lılar tarafından da büyük bir ilgi ve coşku ile takip edildi.

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesinin de sekiz sayısı boyunca, devamlı yayınları ile de toplumu bu heyecana motive etmiş olması da, katılım çokluğu  üzerinde önemli rol oynadı.

DOLDU VE TAŞTI

Gazetemizin 27 EKİM 2023 Perşembe günkü çıkan sayısında, “POZANTI’LI CUMHURİYET BAYRAM’INDA GÖKBEZ STADA’INI DOLDURMALI” şeklindeki  başlığımız, 29 EKİM 2023 PAZAR günkü 100. Yıl Kutlama Törenlerinde yerini buldu. Gökbez Stadı hınca- hınç doldu.

Yetmedi.  Kalabalıklar dağlara -taşlara yayıldı. Gökbez Stadı, bugüne kadar yaşamadığı bir kalabalığı barına bastı. Stad dışarısın da ise, binlerce araç da park edecek yer bulamadı. Yanı sıra, yüzlerce öğrencinin stad içerisindeki tören alanında, kırmızı -beyaz kıyafetleri ile  Şanlı Bayrağımızı giysilerinde ve yüreklerinde yaşatması, türbinleri dolduran binlerce  vatandaş tarafından coşku ve takdirle karşılandı.  

BAŞLAMA

Kutlama törenlerinin ilk bölümü, 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 13.00’de,  Pozantı Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut ve  Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Anıta Çelenk koyması ile  başladı. Başarılı eğitimci ve sunucu Ramazan Durmaz’ın başlattığı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, Şehitlik ziyareti yapıldı. Pozantı Müftüsü Ömer Ünverdi’nin yaptırdığı Atatürk ve tüm Şehitlerimizi kapsayan  duası sonrası da, törenin ilk bölümü burada  sona erdi.  Bu törenlere, Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra bazı siyasi parti temsilcileri vatandaşlar ve bir gurup öğrenci ve eğitimci katıldı.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

28 Ekim 2023 Cumartesi Akşamı, kalabalık bir katılımcı eşliğinde Pozantı Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut ve eşinin önderliğinde başlatılan yürüyüşe, yine bazı kamu kurum müdürlerinin yanı sıra, bazı  sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile, Pozantı’lı  Ülkü Ocaklılar, vatandaşlar, öğrenciler, eğitimciler, ellerinde Bayrak ve Fener Alayları ile katılarak, atılan sloganlar ve sirenler eşliğinde coşkuya ortak oldular.

BAŞKAN ÇAY YOKTU

Bu Cumhuriyet Yürüyüşüne, Pozantı Belediye Başkanının eşi ve ailesi de katılım sağlarken, kendisinin olmayışı ise, çok büyük bir dikkat çekti. Bu  da çeşitli yorumlara sebep oldu. Biz bu olmayışı, Belediye Başkanı Mustafa Çay’a, 29 Ekim de Gökbez Stadında yapılan kutlama törenleri öncesi kendisine sorduk?  Cevaben şunları söyledi:

“Kıramayacağım ailenin çocuklarının nikahını kıymak üzere, 15 gün önceden kendilerine söz vermiştim. Oradaydım. Ancak Şehitlikteki törenin sonuna yetişebildim.” Şeklinde söyledi. Başkan Çay’ın bu konudaki hassasiyetinin değerlendirilmesini  ise, kamuoyuna bırakıyoruz.

TEBRİK

Cumhuriyetimizin Pozantı’da büyük bir coşku içerisinde kutlanan 100. Yıl törenleri, Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut’un makamında, Pozantı  Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın da hazır bulunduğu, bizim ise elimizde olmayan nedenlerle katılım sağlayamadığımız bu tebrik kabulünün dikkat çeken bölümünü, Esnaf Odası Başkanı ve Gazeteci Yunus Aytekin’  bizle paylaşarak,  15 Belediye Meclis Üyesi  başta olmak üzere, siyasi parti temsilcilerinin tamamının da  bu tebrikte bulunmayışını söyledi.  

BAŞLADI

Yıllar sonra ilk defa olarak, Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlama törenleri, yüzlerce öğrencinin  ve binlerce vatandaşın katılımı ile, GÖKBEZ STAD’INDA yapıldı. Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut ve Belediye Başkanı Mustafa Çay, tüm katılımcıların Cumhuriyet Bayramını Kutladı.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut’un  günün anlamına uygun yaptığı konuşma, katılımcıların  büyük bir tezahüratı ile karşılık buldu. Bir gurup öğrencinin  gösterimi sonrası Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut kendisine verilen Bayrağı öperek teslim aldı.    

GÖSTERİLER

Sonrasında etkinliklere geçildi. Atlı Polislerin gösterisinin yanı sıra, öğrenci guruplarının müzik eşliğinde birbirinden güzel ve anlamlı sunumları, öğrenci velileri ve diğer katılımcılar tarafından büyük bir coşku  ve alkışla karşılandı. Pozantı Belediyesinin getirdiği Bayrak ve Atatürk görselli uçurtma şenliği de, katılımcıların büyük takdiri ile karşılandı. Sona ermesi istenmeyen böylesi anlamlı bir tören, minik öğrencilerin cıvıltıları, coşkuları, ailelerinin sevinçleri,  vatandaşların takdirleri ile son buldu.

TEŞEKKÜR

Daha sonra geçit resmi yapıldı. Akşam ise, Pozantı Belediyesince “Geçmişten Geleceğe Anadolu,  Zübeyde Ana Kültür Evi ve Zeynep Karaaslan Bez Bebek Kültür Evinin açılışı yapıldı.

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, Cumhuriyetimizin 100. Yıl Törenlerinde, yıllar sonrasında yaşadığımız büyük coşku heyecan ve katılımın, diğer Ulusal günlerimizin kutlanmasında da, aynı şekilde devam edeceğine ve Cumhuriyetimizin Nice yüzyıllar boyunca,  aynı heyecanla kutlanacağına inanıyoruz. Yanı sıra, bu kutlamada emeği geçen başta Pozantı Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay  başta olmak üzere, tüm eğitimciler ve öğrencileri de yine  yürekten kutluyor, kendilerine en derin saygılarımızı sunuyoruz. HABER : TAMER ÜNAL  FOTOĞRAFLAR Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER