1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

23 NİSAN COŞKUSUNU YAŞADIK

23 NİSAN COŞKUSUNU YAŞADIK
Bu haber 24 Nisan 2023 - 14:19 'de eklendi ve 326 views kez görüntülendi.

Çifte Bayram Törenle Sona Erdi.

 23 NİSAN COŞKUSUNU YAŞADIK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetimizin ve Demokrasimizin ilk adımı olan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılışının ve  sonrasında da,  çocuklara  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edilen,  23 Nisan 1920’nin 103. Yıl dönümünü,  23 Nisan 2023 Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi Pozantı’da da, tören ve etkinliklere coşku içerisinde kutlandı. Bu yıl ki kutlamaların, Ramazan Bayramı ile bütünleşmesi de, güne ayrı bir anlam kazandırdı.  

MİNİKLER MAKAMLARDA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Pozantı’da da geleneksel olarak  protokolün makamlarına temsilen minik çocuklar oturtuldu. Görevlilere talimat vermeleri sağlandı.

ÇELENK

23 Nisan 2023 Pazar gün Saat 09.30’da, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Atatürk Anıtına Çelenk Koydu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, buradaki tören sona erdi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, kamu -kurum kuruluş temsilcileri ile, siyasi parti temsilcileri de, bu törende hazır bulundular.

ÇOCUKLARA  HEDİYE ETTİ  

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış yıl dönümlerini, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, bayram olarak hediye etti. Bu da dünya milletleri arasında bir ilk ve örnek oldu.  

ETKİNLİKLER

Atatürk Kültür Merkezi önünde  Saat 10.00’dan itibaren düzenlenen, etkinlik ve törenlerde  Kaymakam Vekili Fatih Karamahmut’da hazır bulundu.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu sonrası, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, özetle  şunları söyledi:

“Değerli çocuklar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahramanlarımız, Kurtuluş Savışından Zaferle çıkmış ve bunu milletin aydınlık bir yolda aklın, bilimin ve kadim medeniyetimizin ışığında ilerleyeceğine, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alacağına inanarak yaptılar.

Onlar inandılar ki, bu Aziz Millet barış, huzur ve refah içerisinde, uygarca yaşayacak ve sizlere  yani çocuklara,  yani yarınlarımıza, mutlu bir ülke bırakılacak. Bizler de, sizlerden umutluyuz.  Unutmayın ki, sizler bu dünyanın  gerçek sahipleri, soylu bir geçmişe sahip geleciğimizsiniz.” Dedi.

Sonrasında, Minik öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları gösterileri, öğrenci velileri büyük bir coşku içerisinde izlediler.  Şiirler okundu. Hareketli sunum eşliğinde,  şarkılar söylendi.  Minik öğrencilerin, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün  adını sık – sık adını anarak, eserlerin den bahsetmeleri ilgi ve takdirle karşılandı. Günün son bölümünde ise, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER