1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

23 NİSAN COŞKUSUNU YAŞADIK

23 NİSAN COŞKUSUNU YAŞADIK
Bu haber 23 Nisan 2017 - 11:55 'de eklendi ve 976 views kez görüntülendi.

ATATÜRK’ün Türk Çocuklarına Armağanı Olan,

23 NİSAN COŞKUSUNU YAŞADIK

Türkiye Büyük Millet Meclisinin, toplandığı ilk tarih olan, 23 Nisan 1920’inin yıl dönümünü, bir kere daha coşku ile yaşadık. ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK tarafından, dünyada bir ilk olarak, bu onur günü çocuklara bayram olarak, armağan edilmiştir.

Gün dolayısıyla, 23 Nisan 2017 Pazar gün, Saat 09.20’de İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bayar, beraberinden öğretmenler ile, ATATÜRK anıtına çelenk koydu. Okulları temsilen de, minik öğrencilerde çelenk koyma törenine coşku kattılar.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde, şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi sonrası, protokolünde hazır bulunduğu törenin, buradaki ilk bölümü sona erdi.

Daha sonra devam eden, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 2. Bölüm törenlerine devam olundu. Buradaki törenler ise, Saat 10.00’da Kaymakam Taner Tengir ile, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Dilek Durmaz yaptı. Fatma Nilgün Kayar Anaokulu öğrencilerinin semazen gösterisini, Atatürk İlkokulu Ana Sınıfı öğrencilerinin müzikli dans gösterisi takip etti. Yine, Atatürk İlkokulu 1. Sınıf ve Özel Eğitim öğrencilerinin gösterileri sonrası, Cumhuriyet İlkokulu 2. Sınıf öğrencilerinin, dans gösterisi izledi.Atatürk İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinin dans gösterisini, Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin, dans gösterileri takip etti.Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin, dans gösterisi sonrası, yine aynı okul öğrencilerinin, Atatürk Çocukları gösterisi sunuldu. Gün dolayısıyla, düzenlenen yarışmalarda, derece alan öğrencilere, ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, 21 Nisan 2017 Cuma günü Saat 10.00’da, Kaymakamlık Makamına Atatürk İlkokulundan bir öğrenci, Belediye Başkanlığı Makamına, Cumhuriyet İlkokulundan bir öğrenci, Cumhuriyet Baş Savcılığı Makamına, Atatürk Ortaokulundan bir öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Makamına da, Pozantı Ortaokulundan bir öğrenci oturarak, makamları ile ilgili olarak, bürokratlara ilk emirlerini verdiler.

Böylece ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün, büyük dehasının en büyük eserlerinden birisi olan, ve TÜRK Çocuklarına armağan ettiği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının bir yıl dönümünü daha coşkuyla yaşamış olduk.

Haber Hayriye Eroğlu

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER