1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

23 NİSAN MAZLUM MİLLETLERİN DE UMUDUDUR.

23 NİSAN MAZLUM  MİLLETLERİN DE UMUDUDUR.
Bu haber 18 Nisan 2017 - 14:37 'de eklendi ve 1.036 views kez görüntülendi.

23 NİSAN MAZLUM

MİLLETLERİN DE UMUDUDUR.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve TÜRK halkının, egemenliğini ilan ettiği tarih olan, 23 NİSAN 1920, sadece ULUSUMUZUN değil, diğer mazlum ülkelerinde, bir umut meşalesi olmuştur. ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 1920’nin, 1924 yılından itibaren, bayram olarak kutlanmasına, 5 yıl sonra da, 1929’dan itibaren de, TÜRK çocuklarına “ ÇOCUK BAYRAMI” olarak armağan edip, kutlanmasına karar vermiştir.

Halen dünya da, hiç bir ülkenin çocuklarının sahip olamadığı bu onur günü, sadece ülkemizde, Ulusal Kurtuluş meşalemizin yanmasının da, bir simgesi olarak, çocuklarımıza geçmişimizi unutturmayan, geleceğe hazırlayan, çok önemli bir bayram niteliğini taşımaktadır.Nitekim, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 1979’da UNECO tarafından, “ ÇOCUK YILI’ ilan edilmesiyle de bu bayram, uluslararası bir nitelik kazanmış ve dünya çocuklarının katılımı ile, ülkemizde kutlanması sürdürülmekte olan, en önemli bir onur günümüz olarak tarihteki ULUSAL yerini korumaktadır..

POZANTI’DAKİ TÖRENLER

Pozantı’da da, 23 NİSAN iki ayrı törenle kutlanacak. İLK tören Atatürk anıtı önünde yapılacak. Saat 09.20’de, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bayar, Atatürk anıtına, bir gurup öğretmen eşliğinde çelenk koyacak.Başta protokol olmak üzere, okullardan da, minik öğrencilerinde katılacağı bu törende SAYGI DURUŞU sonrası, İSTİKLAL MARŞI eşliğinde, ŞANLI BAYRAĞIMIZ göndere çekilecek.

ŞİİRSEL GÖSTERİLER…

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, büyük bir titizlikle, günler öncesinden başlattığı hazırlıklarda, gün dolayısıyla, minik öğrenciler değişik sunumlarla, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI oluşumuna yakışır bir şekilde ve büyük bir heyecan içerisinde kutlanacak.Havaların yağışlı olmaması halinde, 25 MAYIS alanında, yağışlı olması durumunda ise, ATATÜRK Kültür Merkezinde, kutlanacak olan geniş katılımlı 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’nın, 2. Bölüm programı ise aynen şöyle:

“23 NİSAN 2017 Pazar gün Saat 10.00’da, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ve öğrenciler ile, halkın bayramını kutlayacaklar. Sonrasında, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde, ŞANLI BAYRAĞIMIZ göndere çekilecek.Günün, anlam ve önemini belirten konuşmayı ise, ATATÜRK Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Dilek Durmaz yapacak.

VE GÖSTERİLER…

Programın bundan sonraki bölümü ise, Pozantı okullarında, eğitim görmekte olan, minik öğrencilerin, değişik sunumları, hem velilerine, hem de, izleyenlere heyecan aşılayacak.Fatma Nilgün Kayar Ana Okulu öğrencilerinin, semazen gösterisini, ATATÜRK İlkokulu ana sınıfı öğrenicilerinin, müzikli dans gösterisi takip edecek.CUMHURİYET İlkokulu 2. Sınıf öğrencilerinin, değişik bir dans gösterisini, ATATÜRK İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinin, bir diğer dans gösterisi izleyecek.CUMHURİYET İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin, dans gösterisi sonunda ATATÜRK İlkokulu 4. Sınıf öğrenicileri, bir başka dans sunumu için yerini alacak.ATATÜRK Ortaokulu öğrencilerinin, “ ATATÜRK ÇOCUKLARI” gösterisini, bu büyük gün dolayısıyla, düzenlenen yarışmalarda derece alan, öğrencilerin ödül töreni takip edecek.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, öğrenci velilerinin, yakınlarının, katılımı ile her yıl olduğu gibi heyecanlı ve coşkulu geçmesi bekleniyor.

Haber EMRE ÜNAL

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER